E-sport

North henter profil hos dansk konkurrent i byttehandel

Nikolaj 'niko' Kristensen har spillet for Heroic siden oktober 2016. North

Danmarks næstbedste Counter-Strike-hold, North, henter 'niko' i Heroic og sender 'mertz' den anden vej i de næste to måneder

I jagten på at vende tilbage i top-10 har FC Københavns hold i computerspillet ’Counter-Strike: Global Offensive’, North, forstærket sig.

I en byttehandel får de tilgang af profilen Nikolaj ’niko’ Kristensen fra deres danske kolleger og konkurrenter fra Heroic og sender Daniel 'mertz' Mertz, som har været bænket siden juli, den anden vej. Det fremgår af holdenes pressemeddelelser.

20-årige Nikolaj Kristensen tager dermed et skridt op i niveau, hvor han går fra verdens nummer 23 til North, som er nummer 11.

- Jeg glad for at få muligheden for at teste mig selv i nye omgivelser, og samtidig håber jeg på det bedste for Heroic. På mange måder er det et specielt skifte, og jeg har kun gode ting at sige om Heroic og RFRSH (organisationen, som også ejer Astralis, red.), siger Nikolaj Kristensen og uddyber:

- På den anden side er det godt for mig at skifte til et nyt mandskab. North er et af de bedste hold i Danmark og et hold, som har store ambitioner. På det plan er det ikke meget anderledes, end hvorfra jeg kommer, men jeg glæder mig til denne nye udfordring.

I første omgang gælder aftalen for de næste to måneder, og det passer godt i forhold til det tætpakkede program, som venter i september for North. Foruden den store turnering Dreamhack Masters i Stockholm venter Majoren i London den 5. september, som er det mest prestigefyldte trofæ at løfte i CS:GO-verdenen.

NORTH - 8/8-2018

  • Mathias 'MSL' Lauridsen
  • Philip 'aizy' Aistrup
  • Valdemar 'valde' Bjørn Vangså
  • Markus 'Kjaerbye' Kjærbye
  • Nikolaj 'niko' Kristensen (til 1. okt.)

- Nikolaj er en spiller på højt niveau, og selvom han er ung, har han allerede spillet på nogen af de største scener i verdenen. Efter at have talt med Alexander (Alexander ’Ave’ Holdt, træner) og valde (Valdemar Bjørn Vangså), som har spillet med ’niko’ i mange måneder, tror jeg på, at Nikolaj kan hjælpe holdet i de kommende to måneder, siger direktøren for North, Jonas ’whimp’ Svendsen.

Sender bænket spiller den anden vej

Efter Majoren vil North evaluere Nikolaj Kristensens rolle på holdet, efter at han har været en fast del af holdet i to måneder.

Det samme vil Heroic, som i forbindelse med handlen får Daniel ’mertz’ Mertz, som har siddet på bænken hos North, henter den talentfulde AWP'er (sniper-spiller, red.) i første omgang som stand-in.

'Mertz' bliver budt velkommen af Heroric.

- Heroic har været på udkig efter en fast AWP’er siden JUGi (til Optic, red.) blev solgt. Da vi fik henvendelse fra North, og efter vi havde lavet vores baggrundstjek på 'mertz' ift. hans personlighed, spillestil, evner og motivation, så var vi ikke i tvivl, siger sportsdirektør for RFRSH, som ejer både Heroic og Astralis, Kasper Hvidt i en pressemeddelelse.

HEROIC - 8/8-2018

  • Andreas 'MODDII' Fridh
  • Adam 'friberg' Friberg
  • Patrick 'es3tag' Hansen
  • Asger 'AcilioN' Larsen
  • Daniel 'mertz' Mertz (til 1. okt.)

- Han har over en lang periode vist et stabilt højt niveau og vi glæder os utrolig meget til at starte både træningen og kampene med 'mertz' på Heroic-holdet i de kommende måneder.

19-årige Daniel Mertz har været en fast del af North længe, hvor han i første omgang spillede på akademiholdet for senere at blive en fast del af Norths bedste hold. Men siden juli har han været bænket på holdet. Blandt andet derfor glæder han sig til igen at komme i aktion.

- Det er et nyt skridt og et virkeligt spændende kapitel for mig i et setup, hvor jeg er sikker på, jeg kan udvikle mig yderligere og blive en endnu bedre spiller. Heroic og RFRSH giver mig mulighed for at bygge videre på de ting, jeg har lært i North, og jeg tror virkelig på, at jeg sammen med holdet og den sportslige ledelse kan opfylde både mine og mine medspilleres ambitioner, siger Daniel Mertz.

Det er uvist, hvordan økonomien er skruet sammen i handlen.