Ret galden mod os - ikke spillerne, siger DBU til frustrerede fodboldfans

DBU frygter chikane mod de spillere, der har sagt ja til at spille landskampen mod Slovakiet onsdag, men forsøger samtidig at beskytte de 24 udvalgte.

Eriksen, Kjær og Schmeichel.

De velkendte navne fra det danske fodboldlandshold mĂĄ alle roligans spejde langt efter til onsdagens fodboldlandskamp mod Slovakiet.

Derimod er det ukendte efternavne som Offenberg, Bank og Fønss, der i stedet skal trække i landsholdstrøjen og forsvare de rød-hvide farver.

Afstemning

Er de nye spillere skruebrækkere, fordi de vælger at stille op til landskamp?

Og Dansk Boldspil-Union (DBU) har op til landskampen forsøgt at beskytte de alternative landsholdsspillere ved flere konkrete tiltag.

Ubehagelige opkald

Ifølge direktør Claus Bretton-Meyer har DBU valgt at tage en sportspsykolog med til Slovakiet af frygt for, at spillerne bliver udsat for chikane af Spillerforeningen.

- En lang række folk har fået opkald af mere eller mindre behagelig karakter, og derfor må jeg gentage, at de spillere og trænere, der stiller op, har jeg den yderste respekt for, siger DBU-direktøren.

Fodboldunionen har længe ligget i konflikt med Spillerforeningen, der i klare vendinger har opfordret spillerne fra landets bedste fodboldrækker til at ignorere DBU's opfordringer om at stille op til kamp.

Men ifølge DBU har flere spillere meldt sig interesseret i at spille onsdagens venskabslandskamp.

- Alene i morges (tirsdag red.) modtog vi 200 henvendelser fra folk i Danmarksserien, som gerne ville spille. På det tidspunkt var vi i land med spillere fra 1. og 2. division, fortæller DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer.

Skruebrækkere

Mange af de helt nye og ukendte landsholdsspillere spiller til daglig i den danske 2. division, og fem af de 24 udtagne spillere kommer fra den fynske fodboldklub Tarup-Paarup.

PĂĄ TV 2 Fyn fĂĄr spillernes beslutning om at stille op for Danmark en hĂĄrd medfart fra brugerne. "Skruebrækkere" og "en skændsel for Tarup-Paarup" lyder det blandt andet, mens andre bakker op om spillernes valg.

Daniel Holm fra fodboldklubben Skovshoved er en af de 24 spillere, der har mulighed for at fĂĄ debut i onsdagens landskamp.

I et opslag pĂĄ Facebook forklarer han, hvorfor han har valgt at stille sig til rĂĄdighed for landsholdet - og fodboldspilleren bliver pĂĄ samme tid bĂĄde hyldet og klandret for sin beslutning.

"Daniel, jeg har altid støttet dig, men det her er en skandale", lyder kritikken blandt andet.

DBU's Elitechef, Kim Hallberg, sagde pĂĄ tirsdagens pressemøde forud for venskabskampen mod Slovakiet, at spillerne bør fredes. 

- Jeg ved godt, der er en masse frustrerede fodboldfans i Danmark, som har en masse galde. Ret den mod DBU og mig, men ikke mod spillerne, der gĂĄr pĂĄ banen i morgen, for det har de ikke fortjent, lød det fra Kim Hallberg.

Hemmeligholdt spillernavne

Det lykkedes i sidste øjeblik DBU at samle et alternativt landshold, der tirsdag eftermiddag fløj afsted til Slovakiet, hvor onsdagens landskamp bliver spillet. 

Men afgangen fra Roskilde Lufthavn foregik ikke uden en vis form for dramatik, da flere brandbiler blev parkeret for at blokere for udsynet til landsholdsspillernes fly.

DBU valgte desuden længe at hemmeligholde listen med de 24 navne pĂĄ spillere, der var samlet i flyet pĂĄ vej til venskabslandskampen mod Slovakiet.

Beskytter spillerne

Den blev først offentliggjort i forbindelse med det danske pressemøde tirsdag aften omkring klokken 19.

Og det var ifølge Kim Hallberg en bevidst handling.

- Det var en kaotisk proces at få dem (spillerne red.) udtaget. Der er rigtig mange, som har bokset med det her dilemma. For at undgå at skulle udsætte spillerne for et yderligere ydre pres og kun det indre, så har vi gjort alt for, at de ikke skulle springe fra i sidste øjeblik, fortæller Kim Hallberg og uddyber:

- Vi hører og oplever, at nogle spillere har fået at vide, at det er en rigtig dårlig idé, at de stiller op, siger DBU's Elitechef.

Kim Hallberg understreger, at DBU vil gøre alt for, at spillerne har de nødvendige hjælpemidler, hvis de skulle blive udsat for chikane efter landsholdssamlingen.