Cykling

Nu skal de voksne i aktion: Cecilie Uttrup er outsider til medalje i dag

Det er blevet finaleweekend til VM i Innsbruck. Eliteløbet for kvinder lørdag og for mænd søndag. 

Kvinderrne skal lørdag køre 156 km fra Kufstein til Innsbruck. 

Læs optakt og beskrivelse af ruten og favoritter her

Danske ryttere: Caroline Bohé, Amalie Dideriksen, Emma Norsgaard Jørgensen, Annika Langvad, Cecilie Uttrup Ludwig, Pernille Mathiesen. 

Favoritter: Annemiek van Vleuten (Holland), Anna van der Breggen (Holland), Amanda Spratt (Australien), Asleigh Moolman (Sydafrika)

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Tak fordi I fulgte med på livebloggen. Vi er klar igen i morgen, når herrerne kører eliteløb. Ha' en rigtigt god eftermiddag og aften. 

/Rasmus Staghøj

Langvad i mål

Annika Langvad bliver nummer 37, 8'18" efter guldvinderen.

Cecilie Uttrup Ludwig bliver nummer 23

Danskeren kommer i mål 7'22" efter van der Breggen. 

Sverige på fjerdepladsen

Emilia Fahlin kommer ind på fjerdepladsen, da hun vinder en spurt foran konkurrenter. Vi venter stadig på danskerne. 

Bronze til Tatiana Guderzo

Tatiana Guderzo fra Italien kører over målstregen 5'25" efter hollænderen og vinder bronze. 

Sølv til Amanda Spratt

Australske Amanda Spratt styrtede undervejs, men hun kom tilbage på cyklen, og har kørt et rigtigt flot løb. Hun kommer ind over målstregen 3'42" efter Anna van der Breggen og vinder VM-sølv. 

SLUT

Anna van der Breggen vinder VM

Anna van der Breggen er fuldstændig suveræn, og hun bliver den mest overlegne verdensmester i mange, mange år. Hun kører jublende over målstregen, imens Amanda Spratt er mere end 3 minutter efter hende. Og de øvrige konkurrenter er langt, langt efter hende. 

Guld til van der Breggen, guld til Holland.

6 km til mål

Van der Breggen næste færdig med nedkørsel

Nu skal hun ind til folkemængden i Innsbruck og bliver verdensmester. Amanda Spratt er 3 minutter efter. Tatiana Guderzo ligger til at vinde bronze. 

10 km til mål

Van der Breggen på æresrunde

TV-kameraerne her i Innsbruck viser bileder af Anna van der Breggen-fans som allerede er i gang med at fejre sejren. Hun gennemsmadrer sine konkurrenter lige nu, og snart bliver hun en meget suveræn verdensmester. 

Amalie Dideriksen var 11'37" efter på målstregen før sidste omgang.

14 km til mål

Langvad og Uttrup er langt efter

Og Pernille Mathiesen er udgået. De øvrige danskere er så vidt vises stadig i løbet, men de er laaaangt efter.

14,5 km til mål

Spænding om bronze

Det eneste, der reelt er spænding om nu er bronzemedaljen. Tatiana Guderzo har angrebet fra sin gruppe og ligger lige nu nummer tre. Hun når næppe Amanda Spratt og slet ikke Anna van der Breggen. 

16 km til mål

3 km til toppen

Anna van der Breggen kan sidde og tænke på, hvordan hun vil fejre sejren, imens hun kører opad Igls for sidste gang. Om tre kilometer runder hun toppen, så venter der en nedkørsel og den snoede vej ind i Innsbruck, hvor hun kan lade sig hylde om verdensmester. 

18.1 km til mål

Kæmpe stort forspring

Anna van der Breggen har et forspring på 2 minitter ned til Spratt. Meget skal gå galt for at hun ikke vinder guld nu. Det er en kæmpe stor forskel på rytterne lige nu. Diskussionen om ruterne måske sættes i gang igen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan løbet ville se ud, hvis "hell climb", som herrerne skal opad i morgen, også havde været med på kvindernes rute. 

Ruten er rigeligt hård som den er lige nu til at skabe en kæmpe udskildning lige nu. Der er mange minutter imellem rytterne, og der er givetvis rigtigt mange, der er udgået. 

23 km til mål

Situationen før sidste omgang

På målstregen før sidste omgang:

Anna van der Breggen

Amanda Spratt +1.19"

Emilia Fahlin + 3'06"

Jasinka (Polen) 3'06"

Coryn Rivera 3.06"

Tre ryttere ligger 3'43" efter. 

Annika Langvad og Cecilie Uttrup Ludwig ligger i en gruppe 4'23" efter. Lige nu kæmper danskerne maksimalt om de yderste pladser i top 10. 

Sidste omgang

Sidste omgang

Anna van der Breggen fra Holland kører ud på den sidste omgang nu. 23 kilometer til målstregen for sidste gang. Om lidt får vi tider på Uttrup og Langvads gruppe, men de er så langt efter, at de ikke kan nå Breggen. 

24,6 km til mål

Forspringet stiger

Der er 1'15" fra van der Breggen til Amanda Spratt nu. Det ser rigtigti godt ud for den hollandske favorit. Men der venter stadig en omgang. 

31,2 km

Forfølgergruppen er langt efter

Der er flere minutter ned til forfølgergruppen med Langvad og Uttrup, så lige nu er Anna van der Breggen altså på vej imod guld. Amanda Spratt er 45 sekunder efter van der Breggen.

37,2 km til mål

Anna van der Breggen over toppen

Hollænderen er kørt over Igls-stigningen. Nu venter der en nedkørsel, inden hun skal ud på den sidste omgang. Hun er lige nu gået på solo-togt for at vinde VM med 40 km til mål. 

39 km til mål

Van der Breggen alene i front

Anna van der Breggen sætter Amanda Spratt af. Hun er nu alene i front med 39 km til mål.