Sport

Skandaløse scener efter McGregor-nederlag

Storkampen fortsatte både inden- og udenfor ringen i et masseslagsmål, efter at Khabib Nurmagomedov havde slået Connor McGregor.

Russiske Khabib Nurmagomedov er fortsat ubesejret, efter at han ikke havde problemer med at besejre Connor McGregor i fjerde runde af det store Mixed Martial Arts-opgør, som er blevet døbt 'historiens største kamp' i Ultimate Fighting Championship. 

Men det er nok det, der skete umiddelbart efter i T-Mobile Arena i Las Vegas, som folk vil huske kampen for. Efter at Nurmagomedov havde besejret ireren, var han tilsyneladende ikke færdig med at slås.

Således hoppede han ud af ringen og satte kursen direkte mod McGregors lejr og angreb blandt andre hans træner, Dillon Danis, i det, der endte i ét stort kaos med masseslagsmål og sikkerhedsvagter og politibetjente, som gjorde alt for at skille tilskuere, trænere og de to kæmpere fra hinanden.

- Helvede er brudt løs i T-Mobile Arena. Folk hopper over barrikader for at komme ind i slåskampen. Politi lægger folk i håndjern oven på min bærbare computer på presserækkerne, skriver Brian Campbell, som dækkede kampen for CBS, på Twitter.

- Jeg kan ikke fatte, hvordan aftenen sluttede. Med både Khabib Nurmagomedov & Conor McGregor, som bliver eskorteret ud af oktagonen af politibetjente og sikkerhedsvagter. Jeg håber, ingen blev såret eller alvorligt skadet. Denne historie er lige begyndt og langt fra ovre, tilføjer ESPN-journalist Chamatkar Sandhu.

Mens Nurmagomedov havde travlt med at angribe McGregors lejr, klatrede to folk over hegnet og ind i oktagonen for at angribe McGregor. Ireren, som til at starte med havde slået ud efter en fra Nurmagomedovs lejr, måtte forsvarede sig med slag, inden folkene blev tilbageholdt:

Efter at politiet fik ro over situationen, blev de to kæmpere ført ud af arenaen, inden det var blevet annonceret, hvem der havde vundet. Dette blev først gjort efterfølgende, hvorfor Nurmagomedov heller ikke fik lov til at vise sig frem i det VM-bælte, han netop havde vundet.

For at sætte tingene i perspektiv har den tidligere bokser Mike Tyson været ude på Twitter efter kampen.

- Jeg så kampen mellem Connor McGregor og Khabib Nurmagomedov. Ufatteligt. Jeg troede aldrig, at det ville ende sådan. Vildere end mine kampe, skriver han på sin Twitter:

I Tysons karriere har der i forbindelse med hans kampe været meget dramatik. Mest markant var det efter hans kamp mod Evander Holyfield for 21 år siden, hvor kampen stoppede i tredje runde, efter at Tyson havde bidt en del af Holyfields øre af.

Et dramatisk efterspil

Meldinger går på, at Nurmagomedovs VM-bælte muligvis kan være i fare som konsekvens af Nurmagomedovs handlinger. Dette er dog ikke bekræftet.

ESPN-journalisten Chamatkar Sandhu melder også om, at McGregor har fået sine tre millioner dollars for kampen udbetalt, mens Nurmagomedovs to millioner dollars bliver tilbageholdt for nu.

I et pressemøde efter kampen fortæller UFC-præsidenten, Dana White, at det ikke kun er Nurmagomedov, som risikerer at blive straffet.

- Tre af hans folk er blevet anholdt og er på vej til fængsel lige nu, siger UFC-præsident Dana White.

Der har været stor dramatik op til kampen antændt af McGregor, som i april angreb en bus, hvori Nurmagomedov sad. Siden har der været ond stemning mellem de to lejre.

Ubesejrede Nurmagomedov har nu vundet alle sine 27 kampe.