Sport

VM i skak blev åbnet med en spøg, der faldt helt til jorden

Norske Magnus Carslen og amerikanske Fabiano Caruana ender med remis i åbningspartiet i VM i skak i London.

VM-åbningen mellem Magnus Carlsen og Fabiano Caruana havde en kæmpe taber, selvom åbningspartiet endte remis. 

Den amerikanske skuespiller Woody Harrelson var inviteret til at tage det første træk for sin landsmand Caruana. Han trådte ind ved siden af Caruana og fik at vide, hvilken brik han skulle flytte, og derfra blev det en pinlig affære. Da Harrelson skulle gribe om en bonde, fingerede han i stedet et "uheld" ved at vælte Caruanas konge. I skak er det erkendelse af et nederlag, hvis man vælter sin egen konge. 

Woody Harrelson puffer til kongen med sin højre hånd. De to spillere var ikke umiddelbart begejstrede for spøgen.

Woody Harrelson grinte, mens han kiggede på det norske skakgeni Magnus Carlsen under spøgen'. Carlsen var i knap så godt humør. Han sad med korslagte arme, og endnu mere irriteret så Caruana ud til at være. 

Ikke kun på grund af den kiksede spøg, der faldt helt til jorden, men også fordi Woody Harrelson derefter havde flyttet den forkerte brik. 

- Kan jeg bytte, spurgte Caruana. 

- Jeg sagde E4. 

Carlsens udfordrer fik selvfølgelig lov til at trække bonden tilbage fra D4, og derpå lod han Woody Harrelson flytte den rigtige brik i stedet. Det blev skuespillerens sidste aktion, inden han skyndte sig at give hånden til de to spillere og forlod bordet med knap så meget overskud, som da han kom ind.

Her lykkes det Woody Harrelson at flytte den brik, Caruana bad om. Bonden fra E2 rykkes til E4.

Carlsen missede sejren

Selve partiet blev en mere seriøs affære, hvor Magnus Carlsen missede sejren i åbningspartiet. Magnus Carlsen, som har siddet på VM-tronen i skak siden 2013, var ellers godt på vej mod en sejr i åbningspartiet i VM i den britiske hovedstad, London.

Med sorte brikker styrede Carlsen ifølge beregningerne direkte mod en sejr. Men efter sit træk nummer 40 måtte Carlsen erkende, at han var på forkert kurs.

Efter en maratonforestilling på i alt syv timer og 112 træk endte det hele med remis. 

Og den 27-årige nordmand er skuffet over sin egen præstation.

- Jeg har blandede følelser. Jeg tror, at jeg viste i dag, at jeg ikke nødvendigvis gik efter remis. Selvfølgelig er jeg ikke så begejstret for den måde, partiet udviklede sig, siger Magnus Carlsen på et pressemøde.

- Jeg kunne have fået mere ud af det. Så ja, det er blandede følelser.

VM-opgøret mellem Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilles over 12 partier og varer frem til 28. november. Den første, der sikrer sig 6,5 parti, tager VM-titlen.

De to spillere har forud for årets VM mødt hinanden 33 gange. Det er foreløbig blevet til ti sejre til nordmanden og fem til Caruana.

Nordmanden vandt første gang VM-titlen i 2013, da han slog indiske Viswanathan Anand. Året efter forsvarede Carslen titlen - igen mod Anand - inden han i 2016 besejrede Sergej Karjakin fra Rusland.

Magnus Carlsen har været verdensmester siden 2013.