Frysende skakstjerne spillede VM-kamp i uldundertøj

16x9
Magnus Carlsen har ikke været tilfreds med forholdene under VM-kampen mod Fabiano Caruana. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det norske skakgeni Magnus Carlsen var ikke tilfreds med, at han måtte trække i det varme undertøj, fordi temperaturen var for lav under VM-kamp.

Mens han forsøger at holde hovedet koldt under sin VM-kamp, sĂĄ har den forsvarende verdensmester i skak, Magnus Carlsen, kæmpet med at holde varmen. 

Den norske skakstjerne spiller i øjeblikket en VM-kamp mod amerikanske Fabiano Caruana, der spilles bedst af 12 spil, og efter at have spillet i en dunjakke fredag, trak han lørdag i uldundertøj for at holde varmen.

- Jeg ved ikke, om det er mig, eller om det er temperaturen. Det er ikke godt for kampen, nĂĄr vi sidder og fryser, siger Magnus Carlsen til NRK.

Derfor har han klaget til arrangørerne, fordi det simpelthen er for koldt i det lokale, hvor de to spillere duellerer. 

Temperaturen skulle ligge på mellem 22 og 24 grader, og det har den stort set også været hele tiden ifølge World Chess, der arrangerer kampen i London.

- Temperaturen var 22 grader i går. Men på et tidspunkt var det 21,9. Måske i fem minutter, siger Ilja Merenzon, der er præsident i World Chess.

Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i duel under deres VM-kamp.
Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i duel under deres VM-kamp. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kræver optimale betingelser

Uanset hvad skal der dog ændres på forholdene, så det i resten af VM-kampen handler om at bevare det kølige overblik og ikke om at holde varmen.

- Hvis man skal præstere, skal der ikke være noget, der generer dig, siger Espen Agdestein, der er manager for Magnus Carlsen.

Det første spil varede syv timer, mens det andet spil tog omkring den halve tid. Begge spil er endt i remis, og dermed står den 1-1, inden kampen igen genoptages mandag. 

Der spilles bedst af 12 spil, og den spiller, der først når 6,5 point, er verdensmester. Det er forventet, at VM-kampen kan vare indtil den 28. november.