Fodbold

Minut for minut: Danmark slår Wales og rykker op i Nations League

Danmark slog Wales 2-1 i Cardiff og vandt dermed sin Nations League-gruppe. Sejren sikrede samtidig dansk oprykning til Liga A i den nye UEFA-turnering.

Genoplev Danmarks sejr minut for minut herunder. Ellers læs et referat af kampen her.

Wales - Danmark 1-2

42' 0-1 Nicolai Jørgensen

88' 0-2 Martin Braithwaite

90' 1-2 Gareth Bale

Tak for i aften

Vi lukker livebloggen ned fra Cardiff, men følger op med danske reaktioner på sejren her på sport.tv2.dk. Tak for nu og på gensyn på mandag, hvor Danmark møder Irland. Det bliver dog uden Kasper Schmeichel og Thomas Delaney, der begge har karantæne.

De danske spillere fejrer sejren sammen med de medrejsende danske fans.

Flemming Toft, TV 2 SPORTs fodboldkommentator

Flot og klog dansk sejr i ophedet drama. Kollektiv fight med fornuft det meste af vejen. Stor kamp af Andreas Christensen, 'Zanka', Delaney og Kasper Schmeichel - oprejsning med flotte mål af Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite. Venskabskampe er yt.

90'+6

Danmark vinder i Wales

Det er slut i Cardiff. Danmark vinder 2-1 og rykker op i Liga A i Nations League. Hvilken hektisk afslutning med to mål på mindre end to minutter.

90'+5

Vi er langt inde i dommerens tillægstid. Wales forsøger desperat at komme frem til en målchance, men danskene holder stand. Få sekunder tilbage.

90'

Bale reducerer til 2-1

Bolden er kun lige givet op, og Gareth Bale får en lang aflevering fra Ashley Williams. Bale tager et træk forbi Schmeichel og kan nemt reducere for Wales. Der troede vi lige, men waliserne ville det anderledes. Kampen lever endnu - med fem minutters tillægstid.

88'

Braithwaite bringer Danmark på 2-0

Mååååål. Martin Braithwaite sender Danmark på 2-0! Danskerne er på vej til Liga A! Indkast fra Dalsgaard i højre side, som går hele vejen ind til Braithwaite. Han bruger brystet til at lægge bolden til rette for sig selv, og han hamrer den op i det korte hjørne. Uden chance for Wayne Hennessey i det walisiske mål.

87'

Ampadu betaler tilbage med en hård tackling og får gult kort. Ryan Giggs og Hareide får udvekslet nogle ord på sidelinjen. De er ikke helt enige.

85'

Dolberg går hårdt til Ampadu og får gult kort. Det koger i Cardiff.

81'

Schmeichel med stor redning

Thomas Delaney jagter Harry Wilson og stopper ham ganske ulovligt. Gult kort og frispark, som Bale står klar til at sparke. Han sparker rigtig godt, og Kasper Schmeichel hiver en fantastisk redning op af posen! Danskeren er helt oppe ved målhjørnet. En redning der kan vise sig at blive afgørende. Fremragende spark af Bale, fremragende redning af Schmeichel.

80'

Der er ti minutter plus tillægstid tilbage af kampen i Cardiff. Holder danskerne 1-0-føringen, vinder de gruppen og rykker dermed op i Liga A i Nations League.

77'

Stor chance til Yussuf Poulsen, men han sparker over mål. Lasse Schöne får lige nu behandling. Danskeren fik en albue i hovedet af Tom Lawrence, der helt efter bogen modtog et gult kort. Schöne tilbage på banen med en bandage om hovedet.

Spørgsmål

Mads:

Det er pinligt, at Christian Eriksen ikke formår at komme med et ordentligt indlæg ved frispark. Han rammer altid modstanderens forreste mand.... Det er manglende klasse.

Svar:

Det kunne være fint at give Schöne chancen på nogle frispark og hjørnespark.

/ Christian, TV 2 SPORT

71'

Sisto og Cornelius har sat sig ned igen. Nu er det Bjelland, Vestergaard og Lerager, der varmer op. De walisiske fans synger nu i et sidste håb på en udligning. Ryan Giggs opildner også de fremmødte fans. Det er fra disse minutter, at Wales skal sætte samtlige sejl ind. De kan ikke bruge et nederlag til noget som helst. Så ender det nemlig med dansk gruppesejr.

70'

Og nu skifter Danmark ud. Ud går målscorer Nicolai Jørgensen, og ind kommer Kasper Dolberg.

69'

Wales har skiftet Harry Wilson ind i stedet for Tyler Roberts. Hjørnespark til Wales. Connor Roberts får bolden foran det danske felt, men hans afslutning sidder lige i favnen på Kasper Schmeichel.

67'

Dobbeltchance til Wales. Først får Lawrence ikke ordentlig ram på Bales indlæg, og efterfølgende er det Tyler Roberts' hovedstød, der går ud til dansk målspark.

65'

Hareide har sendt Sisto, Dolberg og Cornelius til opvarmning på sidelinjen.

62'

Stryger tager et fremragende løb, og Eriksen prøver at finde ham i dybden, men afleveringen er for upræcis. Det kunne have været en fantastisk mulighed for Danmark.

58'

David Brooks er på bolden, og han får masser af tid og plads foran det danske forsvar. Ingen går rigtigt til ham. Han stopper op og vender og sender en afslutning af sted med venstrebenet, men Schmeichel vifter med armene. Bolden går forbi.