Sport

Otte danskere, der kan få et fantastisk 2019

Her kommer TV 2 SPORTs bud på otte danske sportsfolk, der kan have taget hul på et år, hvor det er dem, der kommer til at løbe med overskrifterne.

I 2018 var det danske atleter som blandt andre Caroline Wozniacki, Lars Eller og Pernille Haarder, som stjal overskrifterne med store præstationer inden for hver deres sportsgren.

Et nyt år er netop begyndt og dermed også muligheden for, at andre danske sportsfolk kan sætte deres præg på året, og blive dem vi kommer til at snakke op på arbejdspladsen, i omklædningsrummet eller foran fjernsynet i 2019.

Alt kan som bekendt ske i sportens verden, hvor der kan komme skader, fyringer eller pludselig formnedgang det vender op og ned på det hele.

Men på trods af det har vi alligevel på TV 2 SPORT forsøgt os med et kig ind i krystalkuglen, og sammen med otte eksperter peget på otte danske sportsfolk, som kan have taget hul på et fantastisk sportsår.

Jacob Bruun Larsen

Jacob Bruun Larsen går et stort år i møde er vurderingen fra Flemming Toft. TV 2 SPORTs fodboldkommentator er ikke i tvivl om, at den 20-årige kantspiller får debut for det danske A-landshold i 2019 og sandsynligvis allerede i foråret.   

- Jeg er helt sikker på, at Hareide giver ham muligheden og kan se ham som en venstrekant, der kan hjælpe Christian Eriksen. Eriksen har brug for en spiller ved siden af sig, der kan gå ind i banen, og det kan Jacob Bruun Larsen, siger Flemming Toft, der er imponeret over det niveau, den unge dansker allerede har vist i løbet af sæsonen, hvor han har været medvirkende til, at Dortmund kan holde vinterpause som tophold i Bundesligaen.

- Han har det hele. Han har fysikken med sig, og han er ikke bange for noget. Det bliver Danmarks nye venstre kant, det er jeg sikker på. Han er et kæmpe talent, siger Flemming Toft.  

Michael Valgren

Michael Valgren er den danske rytter, Chris Anker Sørensen har allerstørst forventninger til i det nye år. I den nye sæson skal nordvestjyden køre for sydafrikanske Dimension Data, og det skal nok blive et godt match, forudser cykeleksperten.

­- Han har fået friere tøjler hos Dimension Data, så jeg kan ikke se, hvordan han ikke skal kunne få et godt år. Han er allerede nu i gang med at forberede sig til den nye sæson, jeg har fulgt med i hans forberedelser og de tal, han kører så tidligt i sæsonen er rigtig gode, så ham tror jeg voldsomt meget på, siger han.

Noget, der også bestyrker Chris Anker Sørensens tro, er, at Michael Valgren virker til at være faldet godt til på sit nye hold, hvor han blandt andet skal køre med sin landsmand Lars Bak.

Med alt det in mente tror cykeleksperten derfor på, at det godt kan blive til en sejr til Michael Valgren i en af forårsklassikerne eller på den rigtige dag en etapesejr i Tour de France.

Clara Tauson

Selvom Clara Tauson kun lige er fyldt 16 år, er hun alligevel et navn, der så småt er ved at finde indpas hos sportsglade danskere. For den unge tennisspiller har i 2018 leveret gode resultater, og derfor regner TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki,også med, at fortsætter Tauson sit fysisk stærke spil, kan 2019 blive et rigtigt godt år for hende.

Går det hele hendes vej, kan hun nå rigtig langt i en af de fire junior Grand Slams, og måske gør som Caroline Wozniacki gjorde i 2006, hvor hun vandt Wimbledon for juniorer, er forudsigelsen. 

At Clara Tauson er fysisk stærkere og server noget hårdere end Caroline Wozniacki gjorde, da hun var 16, styrker ekspertens tro på, at Tauson kan lykkes med at en stor sejr i år, selvom han understreger, at Clara Tauson skal have lov til at udvikle sig og ikke hele tiden måles op i mod Danmarks nuværende tennisstjerne.

Christian Lundgaard

Christian Lundgaard har som erklæret mål at komme i Formel 1, og i 2019 kan han tage endnu et skridt i mod motorsportens allerfineste klasse.

Den 17-årige danske racerkører er nemlig med, når Formel 3 i 2019 genopstår som en sammenlægning af flere internationale Formel-klasser. Det er herfra, at Formel 1-holdene forventeligt vil spotte potentielt kommende kørere, og her kan Christian Lundgaard meget vel kan blive en af dem.   

- Han er meget varmt navn efterhånden - også internationalt. Han er af de navne, man snakker om, når man taler om dem, der kan gå hele vejen til Formel 1, siger Bo Baltzer Nielsen, Sportschef i DASU, Dansk Automobil Sports Union.

Christian Lundgaard er allerede en del af Renaults juniorakademi, hvor han igennem flere sæsoner har leveret gode præstationer. Det er også påkrævet, når han i det nye år endnu engang skal tage et skridt op og vise, at han kan være med blandt verdens allerbedste unge racerkører.

Men sådan som han indtil videre har grebet tingene an i sin karriere, tror sportschefen i DASU på, at Christian Lundgaard kan klare de udfordringer der venter i 2019.

- Man kan se det på den lethed, han vender sig til biler, der kører hurtigere. Han skal ikke bruge mange omgange på at finde sig til rette. Når man ser ham, ser det hele så ubesværet ud. Det kommer bare naturligt til ham, siger Bo Baltzer Nielsen.

Mette Tranborg

Første januar fylder Mette Tranborg 23 år og tager samtidig hul på et år, der kan blive et interessant et af slagsen for den unge højre back. For der venter en stor karriere for Odense Håndbold-spilleren, hvis tingene flasker sig, lyder forudsigelsen.

- Hun har så mange kvaliteter med sin fysik, at hvis hendes udvikling går rigtigt til, kan hun blive en af de helt store. Hun kan noget på en håndboldbane, der er sindssygt spændende, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen, der især er imponeret over backens fysik.

Udvikler Tranborg sig som hun har potentiale til, forventer Trine Nielsen, at hun kan få en karriere i en af de største europæiske klubber.

- Bliver hun ved med at udvikle sig og få arbejdet på sine svagheder, kan hun blive blandt verdens allerbedste. Hun kan blive en af de helt store, men det kræver selvfølgelig en masse hårdt arbejde, siger Trine Nielsen.

Frederik Andersen

Når man har spillet over 280 kampe i NHL, har man allerede slået sit navn fast i verdens bedste liga. Men 2019 kan være året, hvor Frederik Andersen mejsler det fast i historiebøgerne.

Danskerens hold, Toronto Maple Leafs, bliver af flere eksperter nævnt som en mulig vinder NHL. Kommer holdet langt bliver det med stor sandsynlighed med den danske ishockeymålmand som en af de allervigtigste spillere.

- Kommer holdet til at få succes, har han spillet en vanvittig sæson, for ellers kan det ikke lykkedes, siger Jimmy Bøjgaard, ishockeykommentator hos TV 2 SPORT.

Selvom en hel del hold byder sig til i jagten på det så eftertragtede Stanley Cup-trofæ, er der ingen tvivl om målmanden også i 2019 får en stor rolle hos Toronto-holdet.

Danskeren er klart førstevalg, og når han sammen med sine holdkammerater træder ind på isen, er det altid med store forventninger på skulderpanseret. Lykkedes det at indfri bare nogle af dem, vil 2019 helt sikkert blive et godt år for den 29-årige dansker.

Viktor Axelsen

Viktor Axelsens 2018 var ikke karrierens bedste, men 2019 kan meget vel blive en sjovere omgang for den danske badmintonspiller, forudser Jim Laugesen, badmintonekspert på TV 2 SPORT.

- Når vi ser på det niveau, de andre herresingle spillere har, så med undtagelse af Kento Momota (verdensranglistens nummer et, red.), ser jeg ingen hindringer for, at Viktor Axelsen kan spille sig i masser af finaler. Han vil kunne løbe mange af de andre spillere ned, siger Jim Laugesen, der forventer, at det er en sulten fynbo, vi vil få at se i 2019.

På grund af skader har Axelsen haft et længere træningsforløb op til den nye sæson, og det kan den danske badmintonspiller forhåbentligt vende til noget positivt.

Lykkedes det, og får han ro til at koncentrere sig om spillet på banen, kan Axelsen godt spille med helt fremme ved blandt andet All England, der er sæsonens helt store mål for den 24-årige dansker, siger Jim Laugesen.

Leon Madsen

Leon Madsen er med sine 30 år ikke længere at betegne som talent, men derfor kan der stadigvæk være det bedste i vente for den danske speedwaykører.

Madsen havde et fornemt 2018, hvor han både blev europamester i suveræn stil og topscorer i den polske liga, som bliver regnet som verdens bedste.

Samtidig er Madsen blevet fri fra skader og sygdom og har blandt andet ændret på både sin kost, og måden han træner på. Det underbygger en tro på, at Leon Madsen kan være med helt fremme i 2019, når han skal køre med om VM-titlen.

- Han har forberedt sig på alle facetter i år. Han er blevet en bedre starter og har kørt en tand hårdere, end han plejer. Han er over skaderne og er ved at have sin styrke tilbage og har samtidig styr på alt det udenom, så det ser ud til, at det hele er ved at gå op i en højere enhed, og det burde han kunne føre over i nogle gode resultater, siger Hans Nielsen, Danmarks speedway-landstræner.

Hans Nielsen tror og håber på, at hvis ikke det bliver Leon Madsen, der leverer i det allerfineste speedway-selskab, så kan Niels-Kristian Iversen, der også skal køre med i VM-serien, også være med hvor det er allersjovest.  

Flasker det hele sig for en af de to kørere, tror Hans Nielsen på, at en dansker kan ende på podiet i VM-serien.