VM håndbold

Følg fejringen af de danske VM-guldvindere

De danske guldvindere blev mandag fejret for VM-triumfen i Boxen, hvor de slog Norge 31-22 i finalen. 

Herunder kan du følge hele fejringen på Københavns Rådhus. 

Tak for i dag

De mange mennesker er ved at have forladt Rådhuspladsen i København, og dermed vil jeg lukke ned. Det har været en helt forrygende dag med en masse hyldest af de danske VM-guldvindere. 

Tak for i dag. 

Nu kører bussen med verdens bedste håndboldhold i 2019. De danske verdensmestre skal nu ud og spise middag, inden festlighederne fortsætter. 

Hele holdet er nu samlet i bussen, og den forlader inden for de næste par minutter Rådhuspladsen. Sikke en fest, det har været i dag. 

- Det var helt forrygende. Det har været vanvittigt med opbakningen både i Boxen, Royal Arena og nu her på Rådhuspladsen. Det er forrygende, siger René Toft Hansen. 

Nu begynder spillerne at forlade rådhuset. De sætter sig nu ind i den bus, som de ankom i - og så fortsætter festen privat. 

Møllgaard sætter ord på fejringen

- Dagen har været fantastisk. Jeg tror, jeg kan sige det for hele holdet. Det er virkelig svært at sætte ord på, hvad vi har været igennem. Vi kan snakke nok så meget håndbold, men måden vi er blevet hyldet på, har været vanvittigt, siger Henrik Møllgaard. 

De mange mennesker på Rådhuspladsen er så småt på vej væk igen, men det betyder ikke, at festlighederne stopper indenfor. Spillerne og deres familier hygger sig fortsat med pandekager og våde varer. 

- Det er fuldstændig ubeskriveligt. Jeg havde aldrig nogensinde regnet med, at jeg skulle spille VM på hjemmebane i den alder, jeg er i nu. At vi så vinder gør, at jeg er fuldstændig tom for ord, siger Johan Hansen, der spillede sin første slutrunde for Danmark. 

- Prøv at se, hvor mange der står i bidende kulde og støtter os. Det er stort, siger Hans Lindberg.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at festen fortsætter, så skal man bare se Mikkel Hansen, der var en tur i vinduet for at vise sin ølflaske frem. 

- Det vænner man sig aldrig til. Det var et af de der kuldegys-momenter, siger Rasmus Lauge om oplevelsen på balkonen. 

- Jeg tænker, festen fortsætter, siger den danske bagspiller videre. 

Kommentar

Vibe :

Hej har å meget fortjent det tillykke med det mvh Vibe

Mikkel Hansen er glad og stolt over oplevelsen

- Det er en oplevelse, man ikke får særlig mange gange i livet. Det har været en stille og rolig dag, men det er klart at stå derude er en oplevelse for alle mennesker - uanset hvad man har oplevet i sit liv. Det er jeg glad og stolt over. Først og fremmest er jeg glad for at være hjemme ved min familie, siger Mikkel Hansen. 

Landsholdsspillerne stiller nu op til holdfoto inde i festsalen, mens festen fortsætter på Rådhuspladsen. 

Nu er turen kommet til Niklas Landin, Magnus Landin, Lasse Svan Hansen, René Toft Hansen og Nikolaj Øris. 

Fest på balkonen

Så er spillerne ude på balkonen, hvor de hver især får lov til at løfte pokalen - igen til tonerne af For Evigt. Det må siges at være hele Danmarks håndboldsang efterhånden.