Sport

Cipollini anklages for overfald på ekskone, skriver medie

Høringen af den tidligere verdensmester skal forestå den 20. marts. Nils Meilvang / Scanpix

Ifølge Corriere della Sera skal den tidligere topsprinter til høring efter ekskonens anklager.

Overfald, vold og dødstrusler.

Anklagerne er mange og alvorlige mod den tidligere topsprinter, italienske Mario Cipollini, der ifølge mediet Corriere della Sera er kaldt i høring for at forklare sig.

De kommer fra Mario Cipollinis ekskone Sabrina Landucci. Hun anklager den 51-årige italiener for flere overfald mod hende i slutningen af 2016 og starten af 2017.

- Han greb fat om min hals og slog mit hoved mod væggen. Jeg slog mig og måtte på skadestuen, lyder en af anklagerne i anmeldelsen fra Sabrina Landucci ifølge Corriere della Sera.

Pågældende overfald skulle være sket på ekskonens arbejde foran flere kunder og kollegaer.

Sabrina Landucci påstår desuden, at både hun og hendes nuværende mand, den tidligere fodboldspiller Silvio Giusti, er blevet truet på livet af Mario Cipollini.

- Jeg smadrer alt. Jeg slår dig ihjel. Du vil kunne høre lyden af knoglerne, når de brækker, skulle Mario Cipollini have sagt til ekskonen.

Parret var sammen fra 1993 til 2005 og har to børn sammen.

Det er en undersøgelse af ekskonens beskyldninger, der nu fører til en høring efter anmodning fra anklageren i Lucca.

Ifølge Cyclingnews.com kan Mario Cipollini, hvis han kendes skyldig, risikere to til seks års fængsel for mishandlingen, mens truslerne kan give fra seks måneder til fire år.

Mario Cipollini var kendt og berygtet i cykelfeltet i 90'erne og den første halvdel af 00'erne. Her tog han blandt andet 42 etapesejre i Giro d'Italia og vandt 12 Tour de France-etaper.

Men han fik også flere straffe for kontroversielle episoder. I 2000 blev han for eksempel smidt ud af Vuelta a Espana, fordi han slog kollegaen Francisco Cerezo i ansigtet.

Efterfølgende tests fra Tour de France i 1998 viser desuden, at Mario Cipollini var dopet med EPO under den franske rundtur det pågældende år.