Fodbold

Det sagde Hareide, Kjær og Schmeichel på pressemødet før Schweiz-kampen

Danmarks pressemøde med landstræner Åge Hareide, målmand Kasper Schmeichel og anfører Simon Kjær er slut. Nedenfor kan du læse, hvad de sagde fra podiet på St. Jakob-Park i Basel.

Det blev de sidste ord på det danske pressemøde dagen før EM-kvalifikationskampen mod Schweiz. Du kan følge kampen i TV 2 SPORTs liveblog.

Åge Hareide

Under Åge Hareide har landsholdet ikke tabt i sine seneste 25 kampe. Flere har kritiseret landsholdet for at være for begejstret over den statistik, da flere af kampene har været mod svagere hold. Til det svarer Hareide:

 

- Vi har mødt Frankrig og Kroatien. VM-finalisterne. Det er de bedste hold i verden.

Simon Kjær

Schweiz har et stærkt hold - offensivt og defensivt. De angriber som hold. De har svagheder uden Shaqiri, men jeg ser frem til en kamp mod et svært hold, og jeg glæder mig til at komme i gang med kvalifikationen.

Åge Hareide

Kampen mod Schweiz er ikke afgørende for udfaldet af gruppen. Vi skal fokusere på vores spil, og hvordan vi spiller. Det har vi haft gode erfaringer med de seneste to år. Vi har fokus på os selv. Vi er glade for at møde Schweiz ude nu og ikke på et senere tidspunkt.

Kasper Schmeichel om Simon Kjær, der fylder 30 år tirsdag

Jeg mødte Simon første gang på U21-landsholdet, og jeg kunne straks se, at han var en god spiller. Han er en god anfører for holdet, og jeg er stolt over at spille sammen med ham.

Åge Hareide om Simon Kjær, der fylder 30 år tirsdag

Han har fantastisk indflydelse på holdet. Vi kunne vælge flere spillere som den nye anfører (efter Daniel Agger). Han viser bekymring for de andre spillere, og der er en vigtig egenskab som anfører.

Åge Hareide

Vi har haft nogle gode dage, og det har vi altid, når vi er samlet. Vi er gode sammen. Vi nyder at være sammen. Spillerne har vist deres kvalitet, og vi har boet godt frem mod kampen. Vi ser frem til kampen. Alle spillerne er klar til at spille.

Åge Hareide

Vi ser frem til kampen. Vi skal spille mod formentlig det bedste hold i gruppen. Schweiz er rangeret højt på FIFA-ranglisten og skal semifinale i Nations League. Så vi skal spille op til vores bedste.

Åge Hareide har sat sig ved podiet. Nu kommer Schmeichel og Kjær også. Pressemødet er ved at gå i gang.

Granit Xhaka roste Eriksen

For mindre end en time siden holdt Schweiz pressemøde forud for kampen i morgen. Arsenal-spiller Granit Xhaka var til stede, og han roste Christian Eriksen.

 

- Jeg kender Eriksen fra Premier League. Han er en spiller med store kvaliteter, der spiller godt. Han er rigtig god på dødbolde, det har han vist for Tottenham, og det er han også for Danmarks landshold.

 

- Så det er en spiller, vi skal passe godt på, lød det fra Granit Xhaka på pressemødet.

Både de danske og også flere schweiziske medier sidder klar til at høre fra Hareide, Kjær og Schmeichel. Landsholdsanfører Simon Kjær fylder 30 år i morgen og spiller sin 87. landskamp.

Landstræner Åge Hareide, Kasper Schmeichel og Simon Kjær vil være til stede ved det danske pressemøde, der afholdes på St. Jakob-Park i Basel, hvor kampen spilles tirsdag aften klokken 20.45.

Fabian Schär misser Danmark-kamp

Den schweiziske forsvarsspiller, der lagde op til begge mål i Schweiz' 2-0-sejr over Georgien, kommer ikke på banen mod Danmark. Eftervirkningerne af hans kollaps i 1. halvleg af lørdagens kvalifikationskamp gør, at den schweiziske lægestab har vurderet, at han ikke skal spille. Selv siger Schär ifølge det schweiziske medie Blick, at han gerne ville have spillet.

 

Velkommen til Danmarks pressemøde før EM-kvalifikationskampen mod Schweiz i Basel tirsdag aften. Pressemøde begynder klokken 17.30.