Sport

Sidevinden lurer til DM: - Det skal nok blive splittet

Noget tyder på et uforudsigeligt DM-løb for Mads Pedersen og resten af feltet. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Der er sat vand over til et uforudsigeligt cykelløb, når der senere i dag køres DM i landevejsløb i og omkring Esbjerg.

Danmarks bedste cykelryttere skal i dag ud på 215 kilometers strabadser i det sydvestlige Jylland til DM i linjeløb på en rute, der kan blive drilsk for feltet.

- Det værste man kan gøre, er at undervurdere Esbjerg. Vi var ude at køre på landevejene i går, og selvom det ikke blæser, så blæser det alligevel forfærdeligt herovre, og det skal nok blive splittet, siger sportsdirektør hos Deceuninck-Quick Step Brian Holm til TV 2 SPORT

Feltet starter i Ribe og kører derefter ud til Vesterhavskysten for så at sætte kursen mod Esbjerg, hvor løbet afsluttes med 11 omgange på en 10,5 kilometer lang rundstrækning i centrum af byen, og undervejs kan rytterne rende i en sidevind, fortæller Jens Ringgaard fra TV 2 Vejret.

- Jeg tror, han har ret, og i dag sker der også noget med vinden. Lige nu er der 8 meter i sekundet fra direkte syd, omkring middag drejer den i vest og tiltager til 10 meter i sekundet og bliver mere stødende. Man er mere disponeret for vinden, når den går i vest – og den får derfor mere betydning, siger han.

TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen har her til formiddag været ude at cykle ruten, og han bekræfter, at der er vind.

- Det kan ikke undgås, at det får betydning. Det blæser ret meget på nogle af de åbne stykker, men der er rimelig læ på den afsluttende omgang. Vi kørte langs vandet, og der er nogle stykker, hvor det godt kan blive lumsk, og jeg kan godt se en situation, hvor 20-25 mand kan ende med at sejle af sted inden rundstrækningen, siger han.

Risikoen for sidevind er dog ikke det eneste, som holdene skal tænke på. Ruten betyder nemlig, at løbet bliver svært at kontrollere og gøre hårdt.

- Rent taktisk bliver DM altid årets sværeste cykelløb. Der er ikke de der knudepunkter som stigninger eller brosten, så det bliver svært, siger sportsdirektør hos Deceuninck-Quick Step Brian Holm til TV 2 SPORT.

DM-ruten 2019 med 215 kilometer i Sydvestjylland.

Dagens felt tæller stærke navne som Kasper Asgreen, Michael Mørkov, Mads Pedersen - Michael Valgreen, der vandt linjeløbet i 2014. Han har stor respekt for ruten.

- Esbjerg har bakket terræn, så er svært at gøre en forskel især, når man er alene, så sol, måne og stjerner skal stå rigtigt for at jeg kan vinde, lyder det.

I alt byder løbet på 1381 højdemeter, og TV 2 SPORT sender DM i linjeløb i hele sin udstrækning med start fra klokken 12.30.