Cykling

San Sebastián 2019

Tour de France-vinderen Egan Bernal, Mikel Landa og Yates-brødrene er blandt de ryttere, der lørdag kører det spanske endagsløb San Sebastián.

227 kilometer skal rytterne køre på en rute fyldt med stejle stigninger i Baskerlandet.

Herunder kan de se, hvordan løbet udspillede sig kilometer for kilometer.

Tak for nu

Årets San Sebastián fik en historisk vinder i form af den blot 19-årige Remco Evenepoel.

I næste uge er der igen cykling på TV 2 SPORT, når vi sender EM fra hollandske Alkmaar.

Tak fordi I fulgte med!

//Sebastian Mikkelsen, TV 2 SPORT

Top ti

Yngste vinder nogensinde

Med sine 19 år er Quick Step-rytteren den yngste vinder nogensinde.

MÅL

Van Avermaet nummer to

Greg van Avermaet vinder spurten om andenpladsen. 20-årige Marc Hirschi fra Team Sunweb bliver nummer tre.

MÅL

Evenepoel vinder San Sebastián

Remco Evenepoel tager sin største sejr i karrieren. Han er bare 19 år og i gang med sit første år som professionel. Det er helt utroligt, det belgieren har præsteret i dag.

2 km

De har svært ved at blive enige nede i gruppen bagved. Evenepoel skal blive ramt af uheld, hvis ikke han skal vinde den her. Han har stadig 40 sekunders forspring.

4 km

Evenepoel har 34 sekunders forspring til forfølgerne med blandt andre Michael Woods og Alejandro Valverde. Han er nede i bunden af nedkørslen. De sidste tre kilometer er flade.

7 km

Evenepoel over sidste stigning

Remco Evenepoel kører over dagens sidste stigning med et forspring på over 30 sekunder til forfølgerne. Han er på vej mod et kæmpe resultat den unge belgiske teenager.

8 km

Evenepoel alene

Evenepoel er kørt væk fra Skujins. Utroligt kørt af den 19-årige belgier, der var sat tidligere i løbet og hentede flasker til sine holdkammerater.

9 km

Overraskelse lurer

Evenepoel og Skujins er inde på den sidste kilometer af stigningen og har 45 sekunder til feltet, hvor Alejandro Valverde og Patrick Konrad angriber.

10 km

Evenepoel og Skujins diskuterer lidt med hinanden forrest. Evenepoel ser ud til at være utilfreds med, at han laver det største føringsarbejde. De har 48 sekunder ned til feltet, der snart skal røre på sig, hvis de vil hente duoen forrest.

11 km

Rytterne på sidste stigning

Remco Evenepoel og Toms Skujiņš kører først ind på dagens sidste stejle stigning, der stiger med næsten 11% i gennemsnit over to kilometer.

De har et forspring på 40 sekunder til feltet.

14 km

Duo med halvt minuts forspring

Remco Evenepoel og Toms Skujiņš har fået opbygget et forspring på 35 sekunder til feltet. Astana går nu frem og hjælper Movistar med føringsarbejdet.

19 km

Skujiņš og Evenepoel angriber

Remco Evenepoel har lige været sat af. Herefter henter han flasker til sine holdkammerater, og nu er han i angreb sammen med Toms Skujiņš. Imponerende kørt af den unge belgier.

Movistar forsøger at holde snor i duoen.

25 km

Evenepoel tilbage i feltet

Remco Evenepoel får kæmpet sig tilbage til feltet sammen med to andre ryttere. Movistar kontrollerer fortsat farten i feltet frem mod dagens sidste stigning, hvor den 39-årige kaptajn Alejandro Valverde skal lanceres til et angreb.

34 km

Feltet på vej ned

Nu mangler der kun en stigning i årets San Sebastián. Rytterne er på vej ned fra Mendizorrotz-stigningen lige nu. Længere fremme venter Murgil-Tontorra-stigningen, der stiger 10,8% i gennemsnit over 1,9 kilometer. Toppen af stigningen rundes med 8,3 kilometer til mål.

37 km

Stortalent må slippe

19-årige Remco Evenepoel har måttet slippe bagenden af feltet. Han sidder i en gruppe og kæmper for at genetablere kontakten.

39 km

Movistar i kontrol

Movistar styrer farten i feltet på Mendizorrotz-stigningen og sørger for, at ingen har lyst til at stikke af.

Spørgsmål

William:

Status på tempo evenepoel?

Svar:

Hej William

Han sad nede bagerst i feltet, da de tog hul på den næstsidste stigning, så han får nok svært ved at blande sig i toppen i dag Remco Evenepoel.

//Sebastian Mikkelsen, TV 2 SPORT