Golf

Nu skal Olesen for retten – risikerer fængselsstraf

Golfspilleren Thorbjørn Olesen nægter sig skyldig i anklager om, at han var fuld om bord på et fly fra Nashville til London 29. juli. 

Han nægter sig ligeledes skyldig i "sexual assault on a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke.

TV 2 SPORT’s reporter Søren Hansen var onsdag eftermiddag til stede ved Uxbridge Magistrates' Court i London, hvor Thorbjørn Olesen skulle forholde sig til anklagerne. Herunder kan du se, hvordan det forløb.

Thorbjørn Olesen har nu forladt retssalen.

Nyt retsmøde den 18. september

Retten indkalder til et nyt møde. Thorbjørn Olesen rejser sig og ønsker, at det næste retsmøde afholdes i “Crown Court.”

Han bliver indkaldt til næste møde d. 18. September kl. 10.

Anklaget for at berøre stewardesses bryst

Anklageren forklarer, at en stewardesse på flyet blandt andet anklager Thorbjørn Olesen for at have berørt hendes venstre bryst. Desuden skulle han have drukket af ikke bare sit eget men flere andres champagneglas. Han gik på toilettet. Kom tilbage og faldt i søvn. Men blev så efterfølgende set urinere på midtergangen af flyet.

Olesen erklærer sig uskyldig i alle anklager

Thorbjørn Olesen rejser sig og skal svare på anklagerne. 

“Not guilty” var Olesens eneste ord, da han stod op i retten. Han erklærede sig ikke skyldig i alle anklager om at være beruset på flyet samt anklager om “assault by beating” og sexual assault”. 

Olesen havde taget medicin i USA

Advokaten fortæller, at Olesen havde taget medicin under sit ophold i USA. Det kan have påvirket ham under flyveturen. Han har forklaret begivenhederne, så godt han huskede tingene, da han blev taget af politiet ved landing.

Søren Hansen, TV 2 SPORT i London

Thorbjørn Olesen sidder bagerst i salen. Stemmen fik et lille knæk, da Thorbjørn Olesen præsenterede sig. Han er tydeligvis berørt af situationen. 

Thorbjørn Olesen taler i retten

Thorbjørn Olesen bekræfter sit navn og adresse samt nationalitet. Dommeren sidder klar og anklageskriftet bliver læst op. Selv om retsmødet nu er flyttet til den største sal her i Uxbridge Magistrates' Court, så er det en lille sal, hvor de fremmødte journalister fylder de fleste pladser ud.

Sagen er i gang

Efter lidt forsinkelse er sagen i gang. 

Thorbjørn Olesen og hans advokat Paul Morris er nu trådt ind i retssalen.

Ny retssal på grund af stor opmærksomhed

Sagen er lige blevet flyttet fra Court Room 4 til den større sal Court Room 1 i Uxbridge Magistrates' Court på grund af den store opmærksomhed fra den fremmødte presse. Også flere danske journalister er til stede i London for at følge Thorbjørn Olesen-sagen.

Retssalen venter på Thorbjørn Olesen

Pressen venter på Thorbjørn Olesen ved Uxbridge Magistrates' Court i London.

Nu er klokken 15, hvor sagen i retten er sat til at gå i gang. Det er ikke tilladt at filme, men TV 2 SPORT's reporter kommer til at følge med inde fra retssalen.

- Thorbjørn Olesen er sammen med sin familie og sin advokat gået oven på, og vi afventer, at de går ned i selve retssalen, så vi også kan komme ind og følge sagen, siger TV 2 SPORT's Søren Hansen.

Ekspert: Thorbjørn Olesen har allerede skadet sit brand

Den danske golfspillers brand har allerede inden retssagen lidt overlast.

- Golfsspillere lever af vaner og adfærd på og uden for banen. Disse skal gerne understøtte brandet, og det er jo ikke tilfældet i sådan en sag, vurderer Kenneth Cortsen, der er ekspert i sportsbranding, til TV 2 NEWS.

Læs mere her.

Thorbjørn Olesen er ankommet til retten

Her ser vi billederne af Thorbjørn Olesen, der for kort tid siden ankom til Uxbridge Magistrates' Court i London. Hans far er også til stede.

Søren Hansen, TV 2 SPORT i London:

Mange pressefolk følger med ved Uxbridge Magistrates' Court i London.

Jeg har tidligere fået meldinger om, at Thorbjørn Olesen ikke nødvendigvis ville dukke op personligt i retssalen i dag. Men nu har vi altså set ham, og her i Uxbridge var der også bred enighed om, at han ville stille op, fordi det er første retsmøde i sagen.

Spørgsmålet er så, om han siger andet end at bekræfte sit navn og sin adresse, inden han forlader retten igen.

Forløbet i Thorbjørn Olesen-sagen

Retssagen går i gang kl. 14 lokal tid - det vil sige klokken 15 dansk tid.

 

Sagens forløb:

 

  • Mandag d. 29. juli: Thorbjørn Olesen har angiveligt opført sig upassende på et fly fra USA til London, hvor han bor. Ved ankomsten til Heathrow med British Airways-flyet blev han arresteret, afhørt og senere løsladt. Læs mere her.

 

  • Torsdag d. 1. august: Denne dag blev danskeren officielt tiltalt efter to milde voldsparagraffer samt for at være beruset om bord på et fly. Thorbjørn Olesen blev samtidig meddelt, at han skulle for en dommer i London 21. august. Læs mere her.

 

  • Tirsdag d. 6. august: 

    I en e-mail til TV 2 SPORT oplyste en talsmand fra European Tour, at Thorbjørn Olesen var blevet suspenderet fra Europatouren. Det skete som en konsekvens af, at han var blevet tiltalt for seksuelt overgreb og vold på et fly. Læs mere her.

 

  • Fredag d. 16. august: Scandinavian Invitation i Göteborg, der spilles fra 22.-25. august, bliver uden Thorbjørn Olesen. Danskeren var ellers et af golfturneringens store trækplastre. Læs mere her.

 

  • Fredag d. 16. august: Thorbjørn Olesen risikerer at skulle i fængsel eller betale en bøde, hvis han bliver kendt skyldig i anklager for seksuelt overgreb og vold. Præcist er danskeren tiltalt for "sexual assault on a female", "assault by beating" og for at være beruset på flyveturen til London. Læs mere her.

 

  • Fredag d. 16. august: Ligesom European Tour valgte den amerikanske pendant, PGA Tour, at suspendere den danske golfspiller. Det oplyste vicepræsidenten for PGA Tour, Laura Neal, i en e-mail til DR Sporten.

Søren Hansen, TV 2 SPORT i London:

Thorbjørn er lige gået ind i retten. Han stoppede pænt og lod alle tage billeder. Dog svarede han ikke på spørgsmål. Han svarede heller ikke på, om han har en kommentar efterfølgende. 

Hans advokat Paul Morris sagde på trappen, at han måske kommenterer efterfølgende. “Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske i dag. Lad os se bagefter,” sagde han. 

Mange pressefolk følger med ved Uxbridge Magistrates' Court i London.

Den fotograferende presse står klar til at tage imod Thorbjørn Olesen ved Uxbridge Magistrates Court.

Thorbjørn Olesen skal for retten

Velkommen til livebloggen, hvor vi følger Thorbjørn Olesens møde i retten i London, hvor danskeren er titalt for to voldsparagraffer samt for at have været beruset på et fly.

Læs mere om sagen her.

I er velkomne til at stille spørgsmål her i kommentarfeltet.