Kevin Magnussen på banen i USA

Et vigtigt grandprix venter for Kevin Magnussen. I aften bliver der nemlig kørt på hjemmebanen for Haas-teamet, når løbet i USA bliver sat i gang.

Danskeren starter med friske dæk på 12. pladsen, så der er ikke langt op til top 10, så der er muligheder for flere VM-point for danskeren.

Derudover er Lewis Hamilton snublende tæt på at blive kåret til verdensmester for sjette gang. Hamilton skal blot bruge fire point for at sikre endnu en titel.

Det amerikanske grandprix bliver kørt kl. 20.10.

SLUT

Tak for nu

Tusind tak til alle, der har fulgt med her i livebloggen i de seneste timer og tak til alle jer, der har holdt Jacob Hammerholt travlt beskæftiget med spørgsmål undervejs. 

 

Vi er på banen igen til Brasiliens grandprix om 14 dage. 

Kommentar

Morten Ginnerskov:

Tak for god opdate Jacob....Må bare sige ..at igen skuffet F1 på underholdningen.

SLUT

Bottas vinder - Hamilton er verdensmester

Vallteri Bottas vinder USAs grand prix 2019, mens Lewis Hamilton med sin andenplads kan fejrer sin sjette VM-titel. 

 

Max Verstappen bliver nummer tre.

Spørgsmål

Kenni:

Hvad sker der med KMAG? Kun bremsefejl?

Svar:

Det så ud til at være defekte bremser. Der kom en sort sky ud fra Magnussens fælg, og Magnussen sagde over radioen "I told you". Teamet har talt med Kevin omkring de varme bremser. Så umiddelbart ikke en bremsefejl af Magnussen, men bremsedefekt.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

56/56

Vi er på sidste omgang og det ligner en dobbeltsejr til Mercedes med Bottas som vinder af løbet og Hamilton som verdensmester.

55/56

Der er gult flag som følge af Magnussens uheld. Det kan være Hamiltons held i forhold til at forsvare andenpladsen.

55/56

Magnussen udgår

Magnussen kører af banen! Han fortsætter lige ud i et sving og ender ude i gruset. Han udgår som følge af uheldet.

Kommentar

Steen Larsen:

MAND, hvor ville jeg gerne se Hammilton og Verstappen i samme team :)

Spørgsmål

Gottorp:

Hvad er det Mercedes gør så godt år efter år.... Det undre mig at de er så stærke hver gang Og ingen af de andre kan matche dem

Svar:

De har bare et suverænt setup på alle fronter. Udvikling af bil, ingeniører. strateger og kørere. Det har taget lang tid at få de rigtige folk på alle pladser, som teamet har nu. Men det har været alle de "hårde" år værd, når teamet er landet et så godt sted, som de er lige nu. Og de høster virkelig frugterne af deres arbejde. Det er bare godt gjort, og op til Ferrari og Red Bull at få indhentet dem.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

54/56

Magnussen har 4.5 sekunder foran Grosjean og 11 sekunder efter Giovinazzi på 15.-pladsen.

53/56

Hamilton er hurtigt kommet 2,4 sekunder efter Bottas og er kun 2 sekunder foran Verstappen. 

Spørgsmål

Knallert:

Haas har problemer på sponsor siden, de har problemer med farten i bilen, har lille økonomi. Er vi sikre på de ikke snart må lukke biksen?

Svar:

Næh, det kan vi ikke være sikre på. Gene Haas har truet med at trække sit team flere gange, hvis ikke der kom ændringer i reglementet. Det gør der så nu, blandt andet med budgetloft, hvilket passer Gene Haas godt. Så lige nu tror jeg, at Haas bliver og ser, hvad de kan få ud af 2021-sæsonen.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

52/56

Bottas overtager førstepladsen!

Spørgsmål

Cam:

Er der regler for hvilken kører, der skal køre med det gule t-cam? Det undrer mig nemlig, at det er Kevin og ikke Grosjean, der kører med det.

Svar:

Det er teamets egen beslutning. Mange teams har den "regel", at den kører, der fik flest point sidste år, kører med sort kamera i denne sæson. Men sådan er det tydeligvis ikke hos Haas. Det kan også være Kevin, der gerne vil køre med det gule. Eller overtro. Eller noget helt fjerde :-)

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

51/56

Bottas kører af banen i en duel med Hamilton, men kommer hurtigt på ret kurs igen. Han mister dog tid til Verstappen på tredjepladsen. 

Kommentar

Morten Ginnerskov:

Ricciardo er helt sikkert os mit bud på den bedeste køre i feldet...og så selvfølige ogs Kevin

51/56

Nu er Bottas indenfor sekundet på Hamilton.