Ishockey

Minut for minut: Sådan forløb retssagen mod Frederikshavn-spilleren Kristian Jensen

Hvad sker der?

Ishockeyspilleren Kristan Jensen er for retten, da han i kampen mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs 20. september slog Lucas Bjerre Rasmussen i hovedet. Lucas Bjerre Rasmussen havde ikke hjelm på, da han øjeblikket forinden tabte den.

Hvad er der på spil?

Udover at Kristian Jensen skal have afgjort, om han skal have en straf, så er retssagen også en principiel sag. Det hører nemlig til sjældenhederne, at voldshandlinger i forbindelse med sport bliver til strafferetlige sager. Fredagens afgørelse kan derfor give et fingerpeg om, hvornår en sag er så alvorlig, at sportens eget strafsystem ikke længere slår til.

TV 2 SPORTs reporter Karina Borg Hansen er til stede i retten. 

Stil spørgsmål

Vi siger tak for denne gang

Retssagen er slut, og derfor lukker vi ned for livebloggen. Du kan følge med i sagen resten af dagen her på sport.tv2.dk. Vi følger sagen tæt, og vi takker for de mange spørgsmål. 

Betænkningstid i forhold til at anke

Domsmandsretten var enig i afgørelsen.

Forsvareren vil have betænkningstid i forhold til at anke, oplyser han.

Kristian Jensen er fundet skyldig i vold - i at have tildelt ham et hårdt slag i hovedet, fortæller retsformanden.

Dommen

Kristian Jensen idømmes 20 dages betinget fængsel.

Så er alle på plads igen i retten.

Tilhørere og journalister venter både i retslokalet og udenfor.

Kristian Jensen vil ikke udtale sig

Kristian Jensen vil ikke udtale sig til pressen, når der er fladet dom, oplyser hans forsvarsadvokat.

Forsvareren Jens Christian Christensen er lige kommet ind i lokalet. Han fortæller, at det ikke er sikkert, at dommen falder kl 13.30 alligevel.

Opsummering

Anklageren går efter 30-40 dages fængsel. Hvorvidt det skal være betinget eller ubetinget, vil han ikke blande sig i. Forsvareren mener, at Kristian Jensen allerede har fået sin straf, da han blev tildelt 17 spilledages karantæne.

Journalister og tilhørere er så småt begyndt at finde vej tilbage til retslokalet. 

Velkommen tilbage i livebloggen

Efter en god lang frokostpause skal retssagen mod Kristian Jensen genoptages. Planen er, at dommen skal falde her klokken 13.30.

Pause til 13.30

Så er forsvareren også færdig med sin procedure.

Kristian Jensen fik muligheden for en afsluttende bemærkning, men han havde ikke noget at sige. Nu er der pause, indtil dommen falder kl 13.30. Vi vender tilbage 13.30 her i livebloggen. Dommen falder 13.30.

Kristian Jensens forsvarer mener ikke, hans klient skal straffes. Men bliver han det, så bør straffen være betinget.

'En hård sport'

Forsvareren gør opmærksom på, at ishockey er en hård sport.

Forsvareren mener ikke, at Lucas Bjerres hjelm har været spændt ordentligt fast. Han sætter også fokus på, at det er en seer, der har anmeldt sagen. Ikke Lucas Bjerre, ikke klubben, ikke Ishockey Unionen. Han mener, det er farligt for sporten, hvis sager som denne ender i retten.

Hører ikke hjemme i retssystem

Kristian Jensens forsvarer mener slet ikke, at sagen hører hjemme i det danske retssystem.

Forsvarerens tur

Forsvareren har rejst sig og har nu påbegyndt sin procedure.

Anklageren mener, at straffen skal ligge på omkring 30-40 dages fængsel. Om den skal gøres betinget, vil han lade være op til retten.

Han mener i øvrigt ikke, at der er nogle formidlende omstændigheder i denne sag, selvom der har været et optrin, inden Kristian Jensen tildelte Lucas Bjerre et slag. Anklageren kalder det et decideret overfald.

Anklageren snakker igen om, hvor grænsen går for, hvad der er en naturlig del af sporten, og hvad der ikke er. Han mener, at bare fordi man er sportsmand, så har man ikke carteblanche til at udøve vold.