Danmark tabte den første kamp i mellemrunden 22-19 til Norge og er derfor maksimalt presset ved VM i Japan.

Slut

Vi siger tak for i dag

Danmark tabte det nordiske brag til Norge. Og derfor lukker vi dagens liveblog ned. Vi siger tak for mange gode spørgsmål og inputs og beklager, at der ikke var tid til at svare på det hele. I morgen spiller Danmark mod Holland klokken 10, og du kan se kampen på TV 2 eller følge med i livebloggen her på tv2.dk.

 

// Nicolai Dvinge, TV 2 SPORT

Kommentar

Martin:

14 mål på 55 min, det vinder man altså ikke kampe på

Solberg kampens spiller

Silje Solberg i det norske mål får titlen som kampens spiller. De to målvogtere var uden tvivl de to bedste spillere i kampen. Danmarks muligheder for en semifinaleplads er meget, meget minimale, men det kan stadig lade sig gøre. Og der er stadig en vigtig OL-kval på spil.

60' 22-19

Og der kom afgørelsen. Norge scorer og fører med tre mål med et minut tilbage. Det her, det kan ikke vendes til Danmarks fordel længere.

59' 21-19

Norge scorer et utrolig vigtigt mål i undertal, og i det efterfølgende angreb smider Danmark bolden væk. Nu ser det for alvor svært ud for danskerne.

57' 20-19

Sandra Toft er utrolig tæt på at snuppe et norsk straffekast, men heldet var med Norge i den her situation. Mie Højlund trækker en udvisning til Heidi Løke og skaffer et dansk straffekast. Lotte Grigel scorer!

56' 19-18

Sandr Toft redder, og Mie Højlund bryder igennem. Norge fører med et mål, og der er fem minutter tilbage af kampen. 

55' 19-17

- Hvis Klavs Bruun har noget mod, så prøver han at spille syv mod seks.

 

Sådan lyder det fra Bent Nyegaard i en periode, hvor Danmark virkelig ikke kan score mål.

53' 19-17

Norge får en to minutters udvisning, men formår alligevel at få scoret på det efterfølgende angreb. Det skal nævnes, at et uafgjort resultat også kan være brugbart for Danmark!

52' 18-16

Så kommer Stine Jørgensen på banen - denne gang på lovlig vis. Danmark har stadig gode muligheder, hvis der kan komme gang i scoringerne, for Sandra Toft står nok en gang forrygende i det danske mål.

Klavs Bruun tager timeout

Danmark er bagud 18-16, men har nu muligheden for at bringe den norske føring ned på et enkelt mål. Danmark dummer sig. Stine Jørgensen går ind, selvom der allerede er nok spillere på banen. Danmark få to minutters udvnisng, og derfor får Norge bolden og kommer i overtal. Kritisk aktion på et kritisk tidspunkt.

47' 18-16

Danmark laver en teknisk fejl, selvom de var i overtal i angrebet. 

46' 18-16

Heidi Løke bliver sendt ud på bænken i to minutter, og Danmark spiller sig fuldstændig igennem det norske forsvar. Freja Cohrt brænder dog en åben scoringsmulighed. 

44' 17-15

Danmark var lige ved at få kontakt. De var nede med en og i angreb, men nu har Norge bragt sig i spidsen med to mål efter et par danske afbrændere. Sandra Toft redder dog Danmark i to omgange igen. 

Spørgsmål

Martin:

Vi skal godt nok være glade for Sandra Toft igen idag, kunne have været rigtig grimt hvis ikke hun leverede idag

Svar:

Hun holder i hvert fald Danmark inde i den her kamp. Hun står med 13 redninger og en redningsprocent på 45 lige nu.

37' 15-12

- Nu begynder Oftedal at ligne sig selv med accelerationerne og flere mål, siger Bent Nyegaard om den norske stjerne Stine Oftedal Bredal, der nu har scoret fire mål.

35' 14-10

Solberg i det norske mål bliver ramt lige i hovedet og bliver skiftet ud med næseblod. Det er den anden norske spiller, der må gå ud med blod fra næsen i kampen. Tidligere var det den stærke stregspiller Heidi Løke. 

33' 13-10

Danmark scorer sit første mål i ti minutter efter en scoring af Lotte Grigel. 

32' 13-9

Klavs Bruun tester en ny bagkæde i angrebet. Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen og Mie Højlund skal skabe det danske spil, og det resulterer ikke i et mål i første angreb. 

31' 13-9

- Det var en drøm, der blev forvandt til et mareridt.

 

Sådan opsummere Thomas Kristensen 1. halvleg, hvor Danmark smed to femmåls-føringer. Norge bringer sig hurtigt foran med fire.