Sport

Verdensmester bliver Årets Sportsnavn

Det bliver enten Anne-Marie Rindom, Mads Pedersen eller håndboldherrerne, som bliver Årets Sportsnavn.

Sejleren Anne-Marie Rindom, cykelrytteren Mads Pedersen eller herrelandsholdet i håndbold bliver kåret som Årets Sportsnavn 2019.

Det står klart, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har valgt de tre finalister blandt et felt af kandidater, oplyser de i en pressemeddelelse.

Mads Pedersen vandt, som den første dansker nogensinde, VM-guld for herrer på landevej.

Anne-Marie Rindom blev både europamester og verdensmester i Laser Radial i 2019.

Håndboldherrerne blev verdensmestre på hjemmebane i januar. VM-guldet var det første for dansk herrehåndbold nogensinde.

- 2019 har været et stærkt dansk sportsår. De tre finalister har hver især præsteret exceptionelt flot i 2019 med verdensmesterskaber, der har vakt enorm begejstring i Danmark og givet genlyd i store dele af verden.

- Derfor bliver det ualmindeligt svært at finde en vinder blandt de tre finalister, som alle fortjener at blive fejret af hele Danmark, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Feltet blev skåret ned fra 15 navne til en trio, og det var en svær proces, fortæller DIF-direktør Morten Mølholm, som glæder sig over det høje niveau blandt finalekandidaterne.

- Det bliver endnu sværere at finde én enkelt vinder. De tre finalister er alle VM-guldvindere i olympiske discipliner og har på hver deres måde bevæget og begejstret danskerne i det forgangne år.

- Jeg kan faktisk ikke huske, at finalefeltet nogensinde har været så stærkt og så tæt.

- De er derfor alle værdige til at løbe med den endelige sejr og titlen, siger Morten Mølholm, direktør i DIF.

Vinderen kåres til et gallashow i Herning 4. januar 2020. Ud over æren følger 75.000 kroner.