Sport

Historisk kvinde skaber ny sensation ved VM i dart

25-årige Fallon Sherrock er videre til tredje runde ved VM i dart.

Tirsdag skrev hun sig ind i historiebøgerne som den første kvindelige vinder af en kamp ved PDC World Darts Championship, der betragtes som VM i dart.

Lørdag aften stod Fallon Sherrock så over for den 11.-seedede østriger Mensur Suljović, og her fik den 25-årige useedede englænder tilskuerne i Alexandra Palace i London til at gå amok i jubel.

Hun vandt kampen med 3-1 i sæt og er dermed klar til tredje runde, hvor hun møder landsmanden Chris Dobey, der er seedet som nummer 22.

Afgørende pil i bullseye

Opbakningen til den historieskrivende kvinde var massiv, mens Suljović blev mødt af buhråb og pibekoncerter fra det veloplagte publikum.

Da sejren kom i hus med en imponerende pil i bullseye, tog hun hænderne op foran hovedet og så rørt ud over sin bedrift.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg er målløs, sagde Sherrock i transmissionen på Sky Sports.

- Jeg har fokuseret meget på at kunne lukke (partierne, red.). Jeg ved, jeg kan score point, så jeg har trænet meget på at få lukket, når muligheden byder sig.

Sky Sports skriver i sin liveblog fra kampen, at larmen fra tilskuerne i Alexandra Palace aldrig har været større.

- Sherrocks første sejr fra banebrydende, men det her er noget andet. Hun har lige slået en Premier League-stjerne, en af verdens allerbedste.

Hyldet af legende

Flere kvindelige dartspillere har gennem tiderne været med ved VM, men aldrig var det lykkedes nogen at vinde en kamp.

Japanske Mikuru Suzuki havde ligesom Sherrock kvalificeret sig til dette VM, men tabte en tæt kamp mod James Richardson i første runde med 3-2.

I sin førsterundekamp besejrede Fallon Sherrock landsmanden Ted Evetts med 3-2.

Efter den sejr blev hun hyldet af den 16-dobbelte verdensmester Phil Taylor, der også lørdag aften sad klar ved tasterne:

- Fuldstændig fantastiske ting fra Fallon Sherrock. Videre til næste runde, godt gået. Jeg er henrykt på dine vegne, skriver han på Twitter.

Sherrock er en blandt 32 spillere, der er med ved VM via den internationale kvalifikation. Kun tre af disse spillere er fortsat med i mesterskabet.