Sport

Skotske Peter Wright booker VM-finale i dart-drama

49-årige Peter Wright er for anden gang i finalen ved VM i dart, hvor han skal op mod den forsvarende mester.

Skotske Peter Wright spillede sig mandag aften i VM-finalen i dart, da han i semifinalen besejrede Gerwyn Price fra Wales.

Modstanderen i finalen nytårsdag bliver Michael van Gerwen fra Holland, der sidste år vandt sin tredje VM-titel.

Dermed får Peter Wright mulighed for at revanchere sit nederlag til netop van Gerwen, da de to mødtes i finalen i 2014.

49-årige Wright bookede sin anden VM-finale i karrieren, da han vandt opgøret 6-3 efter en dramatisk afslutning, hvor nerverne var på højkant.

Foran 2-0 i legs i niende sæt i London måtte Peter Wright således se Gerwyn Price spille sig tilbage og udligne til 2-2, inden Peter Wright genvandt roen og sikrede sig sættet med 3-2 og dermed sejren og finalebilletten.

Peter Wright bragte sig foran 1-0 i semifinalen, men Price udlignede og kom foran 2-1, inden Wright udlignede og også kom foran 4-3 og 5-3, inden han kunne juble efter niende sæt.

Det er sjette gang, at 34-årige Price deltager i VM i dart, og semifinalen er hans bedste placering.

I mandagens anden semifinale i Alexandra Palace i London måtte Englands Nathan Aspinall bøje sig for Michael van Gerwen, som vandt 6-3.

- Jeg har det fænomenalt, siger den 30-årige van Gerwen efter sejren til Sky Sports.

- Men jeg er ikke alt for tilfreds med min præstation, eller måden jeg spillede på, tilføjer han.

I semifinalen ramte han kun tre gange maksimumsscoren 180, og i snit scorede han 96 point på de tre kast, som spillerne skiftes til at sende mod skiven.

- Jeg har endnu ikke haft behov for at frembringe mit bedste spil. Det er rart at være i en finale uden at have nået sit topniveau, siger hollænderen.

Efter sit nederlag i VM-finalen for fem år siden tørster Peter Wright efter revanche.

- Jeg kommer ikke til at smide sejren væk igen. Jeg er modnet i løbet af alle disse år, siger skotten før onsdagens finale.