Minut for minut: Det sagde Bjarne Riis og co. på pressemødet

På et pressemøde i København præsenterede Bjare Riis og Virtu Cycling deres medejerskab af det sydafrikanske World Tour-hold Team NTT, hvor Bjarne Riis bliver sportslig ansvarlig med titlen manager.

Herunder kan du læse, hvordan pressemødet forløb.

Pressemødet er slut

Det er altså nu officielt, at Bjarne Riis og selskabet Virtu Cycling bliver medejer af cykelholdet Team NTT. Riis bliver team manager - altså den sportslige leder.

Følg med på sport.tv2.dk, hvor vi kommer med flere historier om og reaktioner på Riis' tilbagetog til World Touren.

- Jeg har prøvet at give nogle gode råd, og Doug er rigtig god til at lytte. Vi har den samme filosofi og ser mange ting på samme måde. Det er vigtigt, siger Bjarne Riis.

Doug Ryder om Riis' fortid:

- Vi lærer af vores fejl. Som hold er vi stærke modstandere af det. Vi har aldrig haft en dopingovertrædelse. Kender man Bjarne som person, kan man se den passion og det aftryk, han har sat på sporten gennem årene.

- 2020-holdet er færdigt. Det er jo ikke sådan, at vi vender det hele på hovedet. Vi skal have det bedste ud af det hold, vi har. Lige nu føler vi, der er et stærkt hold, siger Bjarne Riis.

Lars Seier Christensen, der har arbejdet sammen med Bjarne Riis i mere end et årti, kommer med en appel angående fortiden.

- Jeg synes, det ville klæde mange mennesker at lægge det her på hylden snart. 12 år er lang tid, og jeg synes, det er lidt uretfærdigt. Jeg håber, folk kan fokusere på det gode i det her, og at vi kommer til at tilføre sporten noget godt, siger Lars Seier Christensen.

Dopingfortiden

Bjarne Riis bliver forholdt sin dopingfortid og det faktum, at der stadig er kritiske røster om hans person i cykelsporten.

- Jeg forstår godt, hvordan folk tænker. Der er ikke den store forskel på at være på et større eller et mindre hold. Jeg er jo stadig den samme person.

- Jeg har tilstrækkeligt givet udtryk for, at jeg ved, jeg har begået fejl. Det har jeg også undskyldt. Men dem, der kender mig, ved, hvad jeg står for, og hvad min holdning er. Jeg er godt klar over, at jeg ikke kommer til at please alle. Det kan jeg ikke gøre ret meget ved.

Doug Ryder glæder sig over det danske indtog.

- Lars Michaelsen har gjort et stort indtryk og har hjulpet holdet frem i planlægningen. Vi har brug for noget held, og det handler cykling også om. Han har samlet vores folk.

- Bjarne kommer med stor erfaring. Cykling er en meget teknisk sport. Man lærer mere af sine fejl end af sine succeser, så med de erfaringer giver os noget ekstra.

Vil gøre alle glade

- Det vigtigste er, at jeg bruges til de ting, jeg er god til. Det gælder for alle på holdet. Som leder har man visse opgaver, der skal tages vare på, og det er jeg klar på. Jeg skal bare gøre det her hold og alle vores fans glade, siger Riis.

Riis er spændt og topmotiveret

- Jeg spændt. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er topmoviteret. Jeg har været med på sidelinjen og set rigtig meget og er blevet inspireret. Jeg har set, hvordan jeg har lyst til at gå ud og motivere vores team til at præstere og give modstand til de bedste. Det er det, jeg lige nu tænker på. 

- Som dansker håber jeg da på, at Michael Valgren får succes - også fordi han er på vores hold, siger Bjarne Riis.

Langsigtet projekt

- Vi ser det som et langtidsprojekt, og visionen er på et tidspunkt at køre med om sejren i de store cykelløb. Om det bliver Egan Bernal eller en anden, vi har på holdet. Men der skal være plads til at se langsigtet. Der bliver masser spændende arbejde, siger Riis.

- Jeg har altid sagt, at jeg ikke kun vil måles på resultater. Og det skal vi heller ikke, synes jeg. Succeskriteriet er måske noget, vi holder internt. Man skal også passe på med det, siger Riis.

- Vi har vores vision, men vi skal finde ud af, hvor vi er i dag. Det starter i morgen for mit vedkommende (på træningslejr i Spanien, red.).

Internationalt hold

- Der ligger ikke noget i aftalen om, at det skal være specielt dansk eller sydafrikansk. Det er et internationalt hold, og hvis vi har ambitioner om at skabe et af verden bedste hold, skal det være internationalt. Vi tror på, at så længe Doug er involveret, er der et afrikansk islæt. Og et dansk islæt, så længe vi er involveret, siger Bjarne Riis.

- Der har altid været en dansk base i mine hold, og det vil der altid være.

Bjarne Riis fortæller, at licensen fortsat ligger i Sydafrika, så holdet på papiret forsat er sydafrikansk.

Byder dansk sponsor velkommen

- Vi holder detaljerne af handlen for os selv. Med hensyn til sponsoraterne, der allerede er... det er en stærk gruppe, der er.

- Sidder der en stor dansk virksomhed og vil være med, vil vi gerne høre mere. Der kommer nok ikke en bedre mulighed end den næste år, siger Lars Seier Christensen med henvisning til Tour-starten i Danmark i 2021.

Ejer en tredjedel af holdet

Virtu Cycling har købt en tredjedel af ejerskabet.

- Man kan aldrig vide, om det bliver mere. Vi synes, det er et godt sted at komme i gang, siger Lars Seier Christensen.

- Det er ikke afgørende, hvor meget vi ejer. Det afgørende er, at det er det rigtige match, siger Riis.

Længere tid end håbet

- Det er en rigtig stor dag for hele investorgruppen. Da vi mødtes i 2016, var det visioner og idéer, vi forklarede om at vende tilbage til cykelsporten. Hovedtanken var at bygge en række forretninger rundt omkring et cykelhold. De virksomheder har vi bygget, men der har manglet én ting: World Tour-holdet. Jeg vil være ærlig at sige, at det har taget længere tid, end vi havde håbet, siger Lars Seier Christensen, medejer af Virtu Cycling.

Riis leder holdet

Doug Ryder, general manager, fortæller om holdets historie og glæder sig over samarbejdet med Riis og co.

- Bjarne leder holdet ind i fremtiden. Han erfaring er vital for vores succes og udvikling. Det er meget spændende for mig og for holdets fremtid.

- 2020 bliver utroligt spændende.

Tour-start i Danmark er en bonus

- Grand Départ i Danmark (Tour-starten i 2021, red.) er den ultimative bonus, men vores visioner rækker til mere end det. Vi voil arbejde stenhårdt på at opbygge et superhold i absolut verdensklasse. Det starter i morgen for mit vedkommende. Doug og jeg tager til Spanien og møder teamet. Der skal ærmerne smøges op, og vi skal i gang, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis citerer Doug Ryder, der nu er medejer af NTT-holdet.

- Vi er et hold, der er født i Afrika, men skabt for verden. Det er et internationalt hold.