Cykling

Minut for minut: Det sagde Bjarne Riis og co. på pressemødet

Lars Seier og Bjarne Riis.

På et pressemøde i København præsenterede Bjare Riis og Virtu Cycling deres medejerskab af det sydafrikanske World Tour-hold Team NTT, hvor Bjarne Riis bliver sportslig ansvarlig med titlen manager.

Herunder kan du læse, hvordan pressemødet forløb.

Pressemødet er slut

Det er altså nu officielt, at Bjarne Riis og selskabet Virtu Cycling bliver medejer af cykelholdet Team NTT. Riis bliver team manager - altså den sportslige leder.

Følg med på sport.tv2.dk, hvor vi kommer med flere historier om og reaktioner på Riis' tilbagetog til World Touren.

- Jeg har prøvet at give nogle gode råd, og Doug er rigtig god til at lytte. Vi har den samme filosofi og ser mange ting på samme måde. Det er vigtigt, siger Bjarne Riis.

Doug Ryder om Riis' fortid:

- Vi lærer af vores fejl. Som hold er vi stærke modstandere af det. Vi har aldrig haft en dopingovertrædelse. Kender man Bjarne som person, kan man se den passion og det aftryk, han har sat på sporten gennem årene.

- 2020-holdet er færdigt. Det er jo ikke sådan, at vi vender det hele på hovedet. Vi skal have det bedste ud af det hold, vi har. Lige nu føler vi, der er et stærkt hold, siger Bjarne Riis.

Lars Seier Christensen, der har arbejdet sammen med Bjarne Riis i mere end et årti, kommer med en appel angående fortiden.

- Jeg synes, det ville klæde mange mennesker at lægge det her på hylden snart. 12 år er lang tid, og jeg synes, det er lidt uretfærdigt. Jeg håber, folk kan fokusere på det gode i det her, og at vi kommer til at tilføre sporten noget godt, siger Lars Seier Christensen.

Dopingfortiden

Bjarne Riis bliver forholdt sin dopingfortid og det faktum, at der stadig er kritiske røster om hans person i cykelsporten.

- Jeg forstår godt, hvordan folk tænker. Der er ikke den store forskel på at være på et større eller et mindre hold. Jeg er jo stadig den samme person.

- Jeg har tilstrækkeligt givet udtryk for, at jeg ved, jeg har begået fejl. Det har jeg også undskyldt. Men dem, der kender mig, ved, hvad jeg står for, og hvad min holdning er. Jeg er godt klar over, at jeg ikke kommer til at please alle. Det kan jeg ikke gøre ret meget ved.

 

Doug Ryder glæder sig over det danske indtog.

- Lars Michaelsen har gjort et stort indtryk og har hjulpet holdet frem i planlægningen. Vi har brug for noget held, og det handler cykling også om. Han har samlet vores folk.

- Bjarne kommer med stor erfaring. Cykling er en meget teknisk sport. Man lærer mere af sine fejl end af sine succeser, så med de erfaringer giver os noget ekstra.

Vil gøre alle glade

- Det vigtigste er, at jeg bruges til de ting, jeg er god til. Det gælder for alle på holdet. Som leder har man visse opgaver, der skal tages vare på, og det er jeg klar på. Jeg skal bare gøre det her hold og alle vores fans glade, siger Riis.

Riis er spændt og topmotiveret

- Jeg spændt. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er topmoviteret. Jeg har været med på sidelinjen og set rigtig meget og er blevet inspireret. Jeg har set, hvordan jeg har lyst til at gå ud og motivere vores team til at præstere og give modstand til de bedste. Det er det, jeg lige nu tænker på. 

- Som dansker håber jeg da på, at Michael Valgren får succes - også fordi han er på vores hold, siger Bjarne Riis.

Langsigtet projekt

- Vi ser det som et langtidsprojekt, og visionen er på et tidspunkt at køre med om sejren i de store cykelløb. Om det bliver Egan Bernal eller en anden, vi har på holdet. Men der skal være plads til at se langsigtet. Der bliver masser spændende arbejde, siger Riis.

- Jeg har altid sagt, at jeg ikke kun vil måles på resultater. Og det skal vi heller ikke, synes jeg. Succeskriteriet er måske noget, vi holder internt. Man skal også passe på med det, siger Riis.

- Vi har vores vision, men vi skal finde ud af, hvor vi er i dag. Det starter i morgen for mit vedkommende (på træningslejr i Spanien, red.).

Internationalt hold

- Der ligger ikke noget i aftalen om, at det skal være specielt dansk eller sydafrikansk. Det er et internationalt hold, og hvis vi har ambitioner om at skabe et af verden bedste hold, skal det være internationalt. Vi tror på, at så længe Doug er involveret, er der et afrikansk islæt. Og et dansk islæt, så længe vi er involveret, siger Bjarne Riis.

- Der har altid været en dansk base i mine hold, og det vil der altid være.

Bjarne Riis fortæller, at licensen fortsat ligger i Sydafrika, så holdet på papiret forsat er sydafrikansk.

Byder dansk sponsor velkommen

- Vi holder detaljerne af handlen for os selv. Med hensyn til sponsoraterne, der allerede er... det er en stærk gruppe, der er.

- Sidder der en stor dansk virksomhed og vil være med, vil vi gerne høre mere. Der kommer nok ikke en bedre mulighed end den næste år, siger Lars Seier Christensen med henvisning til Tour-starten i Danmark i 2021.

Ejer en tredjedel af holdet

Virtu Cycling har købt en tredjedel af ejerskabet.

- Man kan aldrig vide, om det bliver mere. Vi synes, det er et godt sted at komme i gang, siger Lars Seier Christensen.

- Det er ikke afgørende, hvor meget vi ejer. Det afgørende er, at det er det rigtige match, siger Riis.

Længere tid end håbet

- Det er en rigtig stor dag for hele investorgruppen. Da vi mødtes i 2016, var det visioner og idéer, vi forklarede om at vende tilbage til cykelsporten. Hovedtanken var at bygge en række forretninger rundt omkring et cykelhold. De virksomheder har vi bygget, men der har manglet én ting: World Tour-holdet. Jeg vil være ærlig at sige, at det har taget længere tid, end vi havde håbet, siger Lars Seier Christensen, medejer af Virtu Cycling.

Riis leder holdet

Doug Ryder, general manager, fortæller om holdets historie og glæder sig over samarbejdet med Riis og co.

- Bjarne leder holdet ind i fremtiden. Han erfaring er vital for vores succes og udvikling. Det er meget spændende for mig og for holdets fremtid.

- 2020 bliver utroligt spændende.

Tour-start i Danmark er en bonus

- Grand Départ i Danmark (Tour-starten i 2021, red.) er den ultimative bonus, men vores visioner rækker til mere end det. Vi voil arbejde stenhårdt på at opbygge et superhold i absolut verdensklasse. Det starter i morgen for mit vedkommende. Doug og jeg tager til Spanien og møder teamet. Der skal ærmerne smøges op, og vi skal i gang, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis citerer Doug Ryder, der nu er medejer af NTT-holdet.

- Vi er et hold, der er født i Afrika, men skabt for verden. Det er et internationalt hold.

Riis:

- Det arbejde, jeg skal i gang med, skal jeg gøre i samarbejde med blandt andre Lars Michaelsom som ledende sportsdirektør. Sammen skal vi omsætte det her til et succesfuldt mandskab, som ryttere og staff gerne vil være en del af. Det er en opgave, som motiverer mig helt vildt.

Bjarne Riis:

Ambitionen er at skabe et af verdens bedste cykelhold, fortæller Riis.

- Det er en stor dag for Virtu og for mig personligt. Jeg glæder mig til at se synergierne partnerne imellem, og hvordan det kan udfolde sig.

- Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og arbejde med staff og ryttere - allerede i morgen på træningslejr i Spanien.

- Mange kalder det mit comeback til cykelsporten. Det er jeg ikke enig i. Det her er ikke et samarbejde mellem mig og NTT. Det er et samarbejde mellem Virtu Cycling og NTT.

Riis slår samtidig fast, at han heller ikke har været væk fra sporten, fordi Virtu Cycling har haft to cykelhold. Han har fulgt med i, hvad der har rørt sig på landevejene.

Nyheden bekræftet

Anders Gram fra Virtu Cyclings ledelse åbner.

Han fortæller om ambitionen om at nå World Touren, som startede tilbage i 2016.

Gram bekræfter samarbejdet mellem Virtu og NTT, og at Danmark dermed er tilbage på World Touren.

Anders Damgaard, tidligere pressechef på Riis' hold, byder velkommen.

Banner med Virtu og NTT

Banneret med NTT og Virtu Cycling blev placeret bag bordet kort inden pressemødets start.

Et banner er netop blevet placeret bag podiet, hvor aktørerne skal sidde - der står NTT og Virtu Cycling.

Det ligner altså en bekræftelse af TV 2 SPORTs oplysninger om, at Bjarne Riis og Virtu Cycling bliver medejer af det sydafrikanske hold.

Kun sejre tæller

Ifølge cykelekspert Chris Anker Sørensen, der i flere år kørte for Bjarne Riis' cykelhold, har Riis kun involveret sig i NTT-projektet, fordi det er noget, han kan gøre stort og succesrigt.

- Bjarne vil ikke gå ind i noget, medmindre det er med en ambition om at vinde. For ham er det stadig et kæmpe mål at skulle vinde Tour de France. Han går stadig så meget op i det og har så meget passion for cykling, siger Chris Anker Sørensen.

- Går han ind i noget, vil han have verdens bedste cykelhold. Det var også det, han gik op i, da jeg kørte under ham. Han vil vinde Touren, og han vil vinde alt muligt andet. Han kommer ind med 100 procent og vil gøre alt, han kan, for at rykke det her hold endnu højere op.

To hold lukket

Vejen tilbage til World Tour-scenen for Bjarne Riis har varet knap fire år, siden han i starten af 2016 stoppede på Tinkoff - holdet, han selv var med til at skabe i starten af det nye årtusinde.

Samme år gik han og rigmanden Lars Seier Christensen sammen med en ambition om på sigt at skabe et dansk World Tour-hold.

Der blev skabt en herrehold på kontinental-niveau og et kvindehold, der er i 2019 var nummer otte på verdensranglisten.

Begge hold blev dog lukket ned i det forgangne år.

Velkommen til livebloggen

Pressemødet nærmer sig sin begyndelse, som er sat til klokken 15 på Hotel D'Angleterre i København.

Her vil Bjarne Riis sætte sig til bordet sammen med blandt andre Lars Seier Christensen, der er medejer af Virtu Cycling.