EM håndbold

Sådan spillede Danmark uafgjort mod Ungarn

Danmark spillede mandag aften 24-24 med Ungarn.

Et resultat, der i den grad presser Danmark ved EM. Hvis Danmark skal videre til mellemrunden, så SKAL Island vinde over Ungarn, mens Danmark skal slå Rusland.

Tak for i dag

Det endte desværre ikke helt, som vi havde håbet. Danmark er dog stadig i live ved EM, men det kræver en islandsk sejr over Ungarn. De spiller onsdag klokken 18.15, hvor Danmark går på banen umiddelbart efter den kamp.

 

Vi siger tak for spørgsmålene og beklager, at vi desværre ikke nåede alle sammen.

 

Med venlig hilsen Lasse Kronborg og Nicolai Dvinge

Stillingen lige nu:

  1. Island 4 point
  2. Ungarn 3 point
  3. Danmark 1 point
  4. Rusland 0 point

Hvis Ungarn og Island spiller uafgjort, så vil de ende på henholdsvis 5 og 4 point. Og Danmark kan kun nå op på 3 point med en sejr over Rusland. Derfor skal Island slå Ungarn.

Slut

Lasse Kronborg analyserer på kampen:

 

- Det blev lige præcis så nervøst og uskønt, som vi havde frygtet. Det lignede et dansk hold, der spillede med nerverne uden på tøjet. Det ungarnske hold greb virkelig chancen med deres offensive forsvar, som slog den danske rytme i stykker og fremtvang ekstremt mange tekniske fejl hos Danmark.

- Samtidigt spillede Ungarn med stor tålmodighed i de lange angreb, som gjorde, at Danmark aldrig for alvor fik deres kontrafase i gang. Det betød, de skulle slide for alle deres mål, og der var for få af de danske profiler, der formåede at vinde duellerne over de ungarnske forsvarsspillere.

Hvis Island og Ungarn spiller uafgjort, så er Danmark ude. Island SKAL vinde over Ungarn, hvis Danmark skal videre til mellemrunden.

Slut

Island bør dog være motiveret mod Ungarn. Hvis de vil have point med over i mellemrunden, skal de nemlig besejre Ungarn på onsdag. EM-skæbnen er dog helt ude af Danmarks hænder.

24-24

Hvad betyder resultatet?

Island skal slå Ungarn i den sidste gruppekamp, mens Danmark skal vinde over Rusland. Alt andet sender Danmark ud. Island møder Ungarn klokken 18.15 på onsdag, mens Danmark spiller bagefter mod Rusland. Danmark ved derfor ved kampstart på onsdag, om EM er slut.

Kampen ender 24-24.

Danmark brænder! Ungarn tager timeout med otte sekunder igen.

Lauge laver en kæmpe angrebsfejl, men er heldig med den ikke bliver dømt. 37 sekunder igen.

60' 24-24

Dansk timeout

Nikolaj Jacobsen tager timeout med 53 sekunder tilbage af kampen. Danmark er i angreb og kan bringe sig foran igen!

Ungarn udligner. Et minut tilbage og stillingen er 24-24.

59' 24-24

- Bramming har været kampafgørende i anden halvleg med vigtige scoringer og rigtig gode defensive aktioner, siger Lasse Kronborg.

58' 24-23

Danmark er foran

Danmark bringer sig for første gang i kampen foran efter 57 minutter. Rasmus Lauge finder Toft på stregen, som sender den sikkert ind.

57' 23-23

Landin tager sin 20. redning i kampen! Nu kan Danmark bringe sig i front for første gang i kampen. 

56' 23-23

Danmark udligner

Danmark bringer sig helt ind i kampen. De er en mand i overtal og kampen er helt lige nu. 

55' 22-23

Bramming gør kampen tæt igen. Ungarn er i angreb og fører med et mål.

Spørgsmål

Vivian Storm:

Synes slet ikke vi ser hurtige kontaangreb fra det danske landshold mere, eller er det bare mig som mener det? Hvad kan det evt. skyldes?

Svar:

Du har helt ret. I første halvleg er det danskernes egen skyld ved at prioritere en meget defensiv opstilling. I anden halvleg har der været få glimt af en god kontrafase, men det bliver for tøvende, fordi Ungarn spiller lange angreb.

 

Med venlig hilsen Lasse Kronborg

Spørgsmål

Michel Magnussen:

Er det ikke til Danmarks fordel hvis de kun vinder med et enkelt mål, i forhold til at gå videre sammen med Ungarn?

Svar:

Hej Michel

 

Det mest fordelagtige for Danmark vil være at vinde med to mål, hvis de vil videre sammen med Ungarn. Men jeg tror, at de i første omgang bare skal fokusere på at vinde kampen.

50' 20-21

Danmark har nu haft muligheden for at reducere en håndfuld gange, men det danske landhold laver simpelthen alt for mange fejl.