EM håndbold

Sådan besejrede Danmark russerne i afskedskamp

Danmark vandt sidste kampe ved EM med 31-28 over Rusland. Sejren betød dog ikke det store, da landsholdet forlader slutrunden inden mellemrunden.

Slut

Vi siger tak for denne gang

Det blev som bekendt ikke Danmarks slutrunde. Dog sluttede de forsvarende verdensmestre af med en sejr på 31-28 over Rusland, hvilket må stå som et lille plaster på det store sår. Tusind tak for de mange gode spørgsmål undervejs.

Med venlig hilsen Lasse Kronborg og Nicolai Dvinge

Spørgsmål

Ccc:

Hvem blev kampens spiller

Svar:

Hej ccc

Kampens spiller blev russiske Sergei Mark Kosorotov.

Spørgsmål

Martin vestergaard :

Martin er Rusland er også ude

Svar:

Hej Martin

Ja, Rusland er også ude. De har tabt alle tre kampe ved EM.

Slut

Nummer 13 ved EM

Danmarks sejr betyder, at landsholdet ender som nummer 13.

- Sejren betyder ikke meget for det her EM. Det havde været trist at skulle levere endnu en lortekamp, så vi ville gerne ud og bevare lidt af selvforståelsen, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT efter kampen.

Slut

Kronborg analyserer

- Jeg så et dansk hold, der i anden halvleg spillede med mere frigjorthed. Og som endelig fik gang i den kontrafase, som vi har savnet under hele den her slutrunde. Det skyldes blandt andet, at defensiven blev stabiliseret, og at Mikkel kunne være med til at drive kontrafasen.

- Punktummet på slutrunden bliver dog, at det var super skuffende.

Slut

Danmark vinder

Danmark vinder 31-28 efter en fornuftig anden halvleg. 

Spørgsmål

Martin:

Thomas Kristensen nævner flere gange det er underligt at ryge ud med kun ét nederlag. Men sagen er vel den at Danmark ryger ud fordi de kun har vundet Én. Og det er vel fair nok.

Svar:

Hej Martin

Jeg er enig med dig, Martin. Præmisserne og turneringsformen var kendt på forhånd, så det undskylder ikke, at den primære grund til, at Danmark er ude, er, at de har spillet fem halvlege langt under niveau.

Med venlig hilsen Lasse Kronborg

Spørgsmål

Bastian:

Hvad er den højest målte hastighed i et skud i håndbold? Og hvem skød det?

Svar:

Hej Bastian

Under denne slutrunde har Filip Taleski leveret det hårdeste skud. Den nordmakedonske spiller hamrede bolden afsted med 141 km/t. Mikkel Hansen har registreret det hårdeste danske skud på 133 km/t.

Spørgsmål

Nielsen:

Hvad placering ender DK på hvis de vinder?

Svar:

Hej Nielsen

Danmark bliver nummer 13 ved EM, hvis det ender med en dansk sejr. I tilfælde af uafgjort vil Danmark blive nummer 14.

54' 27-25

Elegant kombinationsspil af Mikkel Hansen og Johan Hansen bringer Danmark i front med to igen. Det er anden gang i kampen, at Johan spiller en flyvende mikkel fri inde i feltet. Dansk timeout!

53' 26-24

De to nationer følges rigtig godt ad lige nu. To danske scoringer i streg har dog skabt en dansk tomålsføring på 26-24. Mikkel Hansen og Johan Hansen leverer en del af de danske mål lige nu.

Kronborg analyserer de første 15 minutter efter pausen

- Efter en god start på anden halvleg hvor Danmark fik gang i forsvaret og kontrafasen, og hvor 7 mod 6-spillet også havde en god effekt, så er de danske spillere desværre begyndt at brænde rigtig meget igen. Forsvaret er også faldet i niveau, hvilket gør, at kampen er blevet tæt igen.

44' 20-19

Timeout

Rusland tager en timeout. De kan nu udligne den danske føring.

Johan Hansen griber chancen

42' 20-19

Rusland har akkurat noteret sig for to hurtige scoringer. Nu er den danske føring nede på et mål igen.

36' 18-16

Danmark har indtil videre vundet anden halvleg med 6-1 efter en del flotte kontrascoringer.

Spørgsmål

Jonas:

Hvorfor er man helt stoppet med at bruge Mikkel Hansen på backen? Er med på at han aldrig har været den bedste forsvarsspiller, men han er jo ikke ligesom Søndergaard fx var..

Svar:

Hej Jonas

Jeg tror den oprindelige idé med at spare Mikkel i forsvaret, var at spare hans ressourcer til angrebet. Han har før haft store problemer med sit knæ, da han spillede i begge ender. Han spiller heller ikke forsvar i Paris. Men du har ret i, han sagtens ville kunne dække en back i ny og næ. Han er ikke nogen dårlig forsvarsspiler, han er bare heller ikke i verdensklasse.

Med venlig hilsen Lasse Kronborg

31' 13-15

Anden halvleg er startet

Danmark skal nu forsøge at vende den skuffende første halvleg. Rusland indleder efter pausen med at brænde, mens Michael Damgaard i modsatte ende får scoret.

Spørgsmål

Maria:

Hvor mange landsholdssamlinger er der inden OL? Der er vist brug for dem!?

Svar:

Hej Maria

Du kan inde på DHF's egen hjemmeside få det fulde overblik over landsholdets samlinger. Du kan læse mere her.

Spørgsmål

Ingvard Kristensen:

Morten Olsen, forrygende ved VM, netop kåret til Tysklands bedste. Hvorfor bliver han skiftet ind, når man alligevel ikke bruger ham? Jeg synes det er urimeligt.

Svar:

Hej Ingvard

Det er jeg fuldstændig enig i. Jeg synes også, at han skulle have haft en markant større rolle. Men Morten er også en af de spillere, der ikke bliver brugt i forsvaret, og det er begrænset, hvor mange af de spillere man kan bruge samtidigt. 

Med venlig hilsen Lasse Kronborg