EM håndbold

EM-bronzekamp: Slovenien-Norge

Norge sikrede sig bronzemedaljerne ved EM i håndbold efter en sikker sejr på 28-20 mod Slovenien. 

Herunder kan du læse, hvordan det gik til. 

Slut

Norge sikrer sig bronzemedaljerne

Tiden rinder ud i Tele2 Arena, og Norges håndboldherrer kan juble over deres første EM-medalje nogensinde. Det bliver til bronze, efter uden problemer besejrede Slovenien med 28-20. 

58' 19-28

Sander Sagosen leverer et flot indspil til Magnus Gullerud på stregen. Han scorer sikkert og sender Norge foran med ni. Det bliver en lussing til Slovenien. 

57' 19-27

Bergerud redder igen

Slovenerne har haft det svært med Torbjørn Bergerud i det norske mål i dag. Blaz Janc bliver nok en gang pillet på sin afslutning fra fløjen. 

56' 19-27

Harald Reinkind scorer sit andet mål i kampen og fejrer scoringen med holdkammeraterne, der godt ved, at bronzemedaljerne nu er i hus. 

55' 18-26

Borut Mackovsek bryder igennem og scorer, men der er blot tale om en kosmetisk reducering. Der resterer blot fem minutter, og Norge er foran med otte. Det er umuligt at hente. 

54' 16-24

Torbjørn Bergerud hiver en flot redning frem på afslutningen fra Blaz Blagotinsek. 

53' 16-24

Christian O'Sullivan bryder igennem og scorer det tredje norske mål i træk. Nu må det ikke gå galt for Norge. 

52' 16-23

Og så sluttede det slovenske momentum. To hurtige scoringer fra Magnus Jøndal og Gøran Søgaard Johannesen sender igen Norge foran med syv. 

50' 16-21

Slovenerne giver ikke op. Dean Bombac sender en finurlig scoring i kassen. Forspringet er fortsat på fem mål, men det er set før, at det kan hentes. 

48' 14-21

Norge tæt på bronzemedaljerne

De norske tilskuere jubler i Tele2 Arena - og det er forståeligt. Esben Christensen kommer ind i det norske mål til et straffekast. Han kvitterer for spilletiden ved at redde afslutningen fra Jure Dolenec. 

 

I den anden scorer Sander Sagosen sit fjerde mål i kampen og øger forspringet til syv mål. 

47' 14-19

Norge udnytter overtal

Nik Henigmann sendes ud for anden gang i kampen. Nordmændende udnytter overtallet til at spille Kristian Bjørnsen fri, der scorer Norges andet mål i træk og sit femte i kampen. 

45' 13-19

Harald Reinkind tryller med en fræk aflevering til Kristian Bjørnsen, der sikkert sender Norge foran med seks. 

44' 13-18

Magnus Jøndal brænder på straffekast efter en afslutning på stolpen, men han kaster sig hurtigt ned efter bolden og sikrer, at den forbliver på norske hænder. 

43' 13-18

Jure Dolenec scorer igen på straffe, og forspringet er nu 'kun' på fem mål. Der er lang vej igen, men det ser bedre ud for Slovenien. 

Spørgsmål

Andreas :

Hvad laver en landsholdtræner i mellem turneringer / landskampe?

Svar:

Hej Andreas

 

En landstræner har mange opgaver i løbet af et år. Han/hun skal selvfølgelig holde sig opdateret på sine spillere, så de bedste kan blive udtaget til slutrunderne, og så er der jo også en opgave i at finpudse spillet og finde på nye systemer i kampene. Jeg tror, de har nok at se til. 

 

//Christopher, TV 2 SPORT

39' 11-17

Norge smider bolden væk, og slovenerne sætter en hurtig kontrafase sammen, der resulterer endnu en scoring. Nordmændene er nu fuldtallige igen, men Slovenien formåede trods alt at barbere to mål af de norske forspring. 

38' 10-17

To udvisninger giver Slovenien muligheden

Nu har slovenerne en gylden mulighed for at lukke en del af det norske forspring. Petter Øverby og Magnus Gullerud sidder begge ude i to minutter. Jure Dolenec udnytter et straffekast til at score Sloveniens første mål efter pausen. 

37' 9-16

Mackovsek sender en underhåndsafslutning afsted, men den ryger langt forbi mål. Norge spiller nu for en føring på otte mål. 

36' 9-16

Det ser rigtig, rigtig svært ud for Slovenien nu. De har ikke scoret et eneste mål efter pausen, mens Norge har lavet fire. 

Spørgsmål

Robert:

Hej er det selv spillerne der bestemmer deres ryg nummer

Svar:

Hej Robert

 

Ja, de fleste steder er det spillerne, der selv bestemmer deres rygnumre. 

 

//Christopher, TV 2 SPORT