Fodbold

Christian Eriksen skifter til Inter

Christan Eriksen skiftede tirsdag eftermiddag fra Tottenham til Inter. Det var dagens helt store nyhed inden for fodboldens verden. Få et overblik over reaktionerne her.

Eriksen kan få Inter-debut på søndag klokken 20.45, hvor Inter møder Udinese. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT X.

Eriksen bliver 11. dansker i Serie A

Med Christian Eriksens skifte til Inter er der nu otte danskere på græs i Serie A i denne sæson, mens yderligere tre danskere er udlejet fra en Serie A-klub til en klub i et andet land:

 • Andreas Cornelius, Parma (udlånt fra Atalanta)
 • Andreas Skov Olsen, Bologna
 • Jacob Rasmussen, Fiorentina (udlånt til tyske Erzgebirge Aue)
 • Lukas Lerager, Genoa
 • Lasse Schöne, Genoa
 • Peter Ankersen, Genoa
 • Riza Durmisi, Lazio (udlånt til franske Nice)
 • Simon Kjær, AC Milan (udlånt fra spanske Sevilla)
 • Jens Odgaard, Sassuolo (udlånt til hollandske Heerenveen)
 • Jens Stryger Larsen, Udinese
 • Christian Eriksen, Inter

//Ritzau

Toft er sikker på, at Eriksen kan vænne sig til Italien

Tottenham præsenterer køb kort efter Eriksen-salg

Tottenham spildte ikke mange sekunder, da Inter præsenterede Christian Eriksen som ny spiller.

Bare få minutter senere annoncerede de nemlig købet af midtbanespilleren Giovani Lo Celso, som indtil videre har været lejet ud til London-klubben fra Betis og som nu skifter permanent til Tottenham:

Eriksens første interview

Se Eriksens første interview her. Vi er i gang med at få det tekstet: 

Laudrup og Elkjær analyserer på Eriksens skifte

Det danske fodboldikon Michael Laudrup ser lyst på, at Christian Eriksen et halvt år før sommerens EM-slutrunde bytter det, der den seneste tid har lignet en reserverolle i Tottenham, ud med en formodet startplads i Inter.

Det siger Michael Laudrup til Ritzau:

- Vi har alle fulgt snakken om hans fremtid fra sidelinjen - kontraktforlængelse eller ej - og i med at han skifter nu, må man gå ud fra, at han er tiltænkt en plads i Inters startopstilling.

- Det er først og fremmest positivt for ham selv, men det er også positivt for det danske fodboldlandshold, at man ikke får en spiller, der vil komme til EM efter kun at have spillet halvdelen eller en tredjedel af kampene, siger Michael Laudrup, som tror på, at Eriksen får succes i Italien.

- Jeg vil mene, at han har kvaliteten og egenskaberne til at slå til i Inter. Når jeg har set Inter spille, har det været i 3-4-1-2, 3-5-2, eller hvad pokker man nu vil kalde det. Det giver en midtbane med mange spillere, og han kommer til at have to bevægelige angribere foran sig.

Elkjær: Eriksen skal leve sig ind i italienernes mentalitet

Mediet har også talt med Preben Elkjær, som fra 1984-1988 repræsenterede Verona i Serie A. Han er ligesom Laudrup positivt stemt over for Eriksens skifte.

- Der er mere plads på midtbanen i Italien, men der er mindre plads, når man kommer derop, hvor kampene skal afgøres. Det skal han vænne sig til, men det skal han nok klare. Han skifter jo til et hold, der er et af de bedste i Italien.

- Der er størst chance for at få succes i Italien, hvis man lever sig ind i italienernes mentalitet. De har en speciel tankegang omkring fodbold, og den skal man sætte sig ind i, siger Elkjær.

//Ritzau

Hareide håber på Eriksen i topform til EM

Den danske landstræner, Åge Hareide, har sendt en hilsen til den nye Inter-spiller. Her krydser han blandt andet fingre for, at Eriksen får masser af spilletid, så han kan stå skarpt til EM til sommer:

Eriksen deler billede på Instagram

Christian Eriksen har delt billedet af sig selv i jakkesættet fra Inter på sin Instagram-story.

Mulig Eriksen-debut i weekenden

Christian Eriksen landede i Italien mandag, og seks dage senere kan han få sin debut i Serie A. Her spiller Inter mod Udinese klokken 20.45. Den kamp kan ses på TV 2 SPORT X.

OB-chef glæder sig over Eriksens skifte

Superligaklubben OB´s sportschef, Michael Hemmingsen, er glad på fynboen Christian Eriksens vegne over skiftet til Intet.

Hvad betyder salget af Christian Eriksen for jeres klub, og får I en pengepose for videresalg?

- Først og fremmest er vi glade på Christians vegne. Han er fynbo, kommer fra Middelfart og har været i OB inden sit udenlandseventyr. Vi har selvfølgelig fulgt ham tæt i alle årene, og vi har også altid stillet en træningsbane til rådighed for ham, når han er hjemme i Odense. Vi får en lille del af de såkaldte solidaritetspenge, og så glæder vi os på vores samarbejdsklub Middelfarts vegne over deres andel, skriver Hemmingsen til TV 2 SPORT.

Hvad får I ud af det? Hvad har hans tidligere salg og præstationer betydet for jer?

- Vi har selvfølgelig fået penge ud af Christians skifte til først Ajax, siden Tottenham og nu Inter. Men først og fremmest er vi glade og stolte over at have haft så fantastisk en spiller i klubben, og vi ønsker ham held og lykke med sit nye eventyr i Italien og til EM på hjemmebane til sommer.

Tottenham ønsker Eriksen held og lykke

Christian Eriksen har tirsdag forladt Tottenham efter syv år, og den engelske storklub benytter lejligheden til at ønske danskeren held og lykke.

 - Vi kan bekræfte afgangen af Christian Eriksen, som i dag har gennemført skiftet til Inter Milan. Vi ønsker dig alt det bedste i fremtiden.

Eriksen: - Tiden er kommet til ny udfordring

- Jeg er meget spændt og kan ikke vente med at vise mig selv frem til fansene. Jeg har allerede oplevet deres varme, det har været en fantastisk velkomst. Jeg har det godt, siger Christian Eriksen til Inter TV umiddelbart efter sit skifte til den italienske storklub.

Efter syv år i Tottenham tager han turen til italiensk fodbold, og det var et naturligt skridt i fodboldkarrieren, fortæller han.

- Nu er tiden kommet til at tage hul på en ny udfordring. Jeg er meget glad for at skulle spille i Serie A og for en stor klub som Inter. Det er en fantastisk klub.

Eriksen kommer til Inter, som bliver ledet af cheftræner Antonio Conte, som tidligere har været manager i engelske Chelsea.

- Jeg kender ham fra Tottenham, da vi mødte Chelsea. Det var meget svære kampe. Mulighed for at komme til at kende ham og lære, hvordan hans hold spiller, gør mig meget spændt, siger Eriksen.