Sport

Coronavirus lukker danske fans ude – her er listen over ramte sportsbegivenheder

Danske tribuner kommer på grund af frygt for coronasmitte til at stå tomme denne måned.

Coronavirussen har for alvor ført til ændringer inden for de største sportsgrene i Danmark.

I landets bedste fodboldrækker kommer tribunerne til at stå tomme måneden ud, mens også ishockey- og håndboldkampe vil afvikles uden tilskuere i marts. Her kan du få overblikket over, hvad frygten for coronasmitte konkret medfører af ændringer den kommende periode for danske begivenheder:

Fodbold

  • Alle kampe i Superligaen og 1. division spilles uden tilskuere.
  • FC Københavns hjemmekamp i Europa League spilles også for tomme tribuner.
  • Herrelandsholdets kamp mod Færøerne skal spilles uden tilskuere. Kampen kan dog ende med at blive aflyst.

Ishockey

  • De to sidste runder af grundspillet afvikles uden tilskuere. Slutspillet er derefter blevet udsat på ubestemt tid, da man ikke ønsker at spille uden tilskuere. Desuden er slutspillet lavet om fra de normale serier til en gruppe med otte hold.

Håndbold

  • Alle håndboldkampe i de to bedste rækker hos både mænd og kvinder skal spilles i tomme haller i resten af marts, oplyser Divisionsforeningen.
  • Champions League-håndboldkampen mellem Team Esbjerg og Metz spilles uden tilskuere på søndag.
  • Kvindelandsholdets træningskampe mod Brasilien 28. og 29. marts bliver uden tilskuere.

Myndigheder anbefaler aflysninger

Fredag formiddag meldte fodboldklubberne AGF, FC København, FC Midtjylland ud, at de for en sikkerheds skyld ville tage en række forholdsregler den kommende tid.

Senere samme formiddag fortalte den danske statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at myndighederne på grund af coronavirus opfordrede til at aflyse eller udskyde alle arrangementer med over 1.000 deltagere.

Herefter meddelte Dansk Boldspil-Union (DBU), at landsholdet ville spille en testkamp for tomme tribuner, mens Divisionsforeningen oplyste, at alle fodboldkampe i Superligaen og 1. division resten af marts vil blive afviklet uden tilskuere.

Kort efter kom håndboldens divisionsforening med samme udmelding.

- Beslutningen er truffet for at følge de anvisninger, der ligger fra de offentlige myndigheder, sagde direktør Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Han kunne også fortælle, at der arbejdes på at flytte finalestævnet i herrernes pokalturnering, Final4, der står til afvikling 14.-15. marts.

- Det bliver ikke spillet for lukkede døre. Lige nu er det sådan, at vi i starten af næste uge får afklaret, hvad der skal ske med Final 4. Der er intet, der tyder på, at det bliver spillet i næste weekend, men vi spiller det ikke for lukkede døre.

Retningslinjer fra DIF

Det er forskelligt i de øvrige sportsgrene, hvad coronavirussen får af konsekvenser. Du kan få det fulde overblik her.

Efter et møde i Kulturministeriet klokken 14.00, hvor DIF og DGI deltog, er der kommet generelle retningslinjer fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) vedrørende afholdelse af arrangementer med under 1.000 deltagere.

Her skal følgende vurderes:

  • Arrangøren skal forholde sig til, om smitterisikoen ved det konkrete arrangement giver anledning til at udskyde eller aflyse arrangementet.
  • Smitterisikoen vil forøges med antallet af personer, der er samlet, ligesom den fysiske afstand mellem deltagerne har betydning for smitterisikoen.

Indendørs arrangementer vil normalt medføre større smitterisiko end udendørs arrangementer, lyder det.