Sport

Sporten lukker ned i Danmark: Få overblikket her

Hvad sker der? Fredag kom statsminister Mette Frederiksen med en opfordring om at undgå større forsamlinger i Danmark. Det omfatter en lang række sportsbegivenheder.

- Myndighederne opfordrer arrangørerne til at udskyde eller aflyse arrangementer, hvor der er mere end 1000 deltagere, sagde Mette Frederiksen.

I første omgang gælder anbefalingen for hele marts. Den kan blive forlænget.

Hold øje med: Hvordan følges anbefalingerne i klubberne? 

Bemærk: Denne liveblog dækker aflysninger og ændringer i sportens verden. Andre arrangementer kan du læse om her.

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Efter adskillige aflysninger og flere kampe for tomme tribuner lukker denne liveblog nu ned.

Du kan få et overblik over ramte sportsbegivenheder her:

Spørgsmål

William:

Købte billetter til final4 mænd, for “100 år siden”, nu er jeg urolig/usikker på om den bliver spillet uden tilskuere. Har I nogen ide om hvad der sker. .......?

Svar:

Hej William,

Divisionsforeningen arbejder på, at man kan flytte Final4. Foreningens direktør, Thomas Christensen, siger til TV 2 SPORT, at de vil gøre alt for, at turneringen afvikles med tilskuere.

- Det bliver ikke spillet for lukkede døre. Lige nu er det sådan, at vi i starten af næste uge får afklaret, hvad der skal ske med Final 4. Der er intet, der tyder på, at det bliver spillet i næste weekend, men vi spiller det ikke for lukkede døre, siger Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, til TV 2 SPORT.

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Retningslinjer fra DIF

Efter et møde i Kulturministeriet klokken 14.00, hvor DIF og DGI deltog, er der nu også kommet retningslinjer fra DIF til afholdelse af arrangementer med under 1.000 deltagere.

Her skal følgende vurderes:

  • Arrangøren skal forholde sig til, om smitterisikoen ved det konkrete arrangement giver anledning til at udskyde eller aflyse arrangementet.
  • Smitterisikoen vil forøges med antallet af personer, der er samlet, ligesom den fysiske afstand mellem deltagerne har betydning for smitterisikoen.

Indendørs arrangementer vil normalt medføre større smitterisiko end udendørs arrangementer

Ingen ændringer i dansk cykelkalender

Frygten for coronasmitte får umiddelbart ingen konsekvenser for den danske cykelkalender. Det oplyser direktøren for Dansk Cykle Union (DCU), Martin Elleberg Petersen, til TV 2 SPORT.

Smitten har ellers ført til flere aflysninger af internationale cykelløb og endnu flere afbud fra cykelhold.

De danske landevejsløb starter for alvor i april.

Ingen tilskuere i Danmarks træningskampe

28. og 29. marts spiller de danske håndboldkvinder testkampe mod Brasilien.

Dansk Håndbold Forbund melder nu ud, at disse kampe også bliver uden tilskuere.

- Vi er selvfølgelige ærgerlige over, at landsholdet skal spille i tomme arenaer – både for spillernes skyld og ikke mindst for de mange fans, som har glædet sig til at opleve Jesper Jensens første kamp i spidsen for Håndbolddamerne – men samtidigt tager vi de officielle anbefalinger alvorligt og følger naturligvis myndighedernes retningslinjer, siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen.

Kampene bliver Jesper Jensens første som ny landstræner for håndboldkvinderne.

Team Esbjerg spiller sidste CL-gruppekamp uden tilskuere

Når Team Esbjerg søndag møder franske Metz i en kamp om topplaceringerne i Champions League-mellemrunden, bliver det uden tilskuere i hallen i Esbjerg.

Team Esbjerg har således valgt at lægge sig op ad Statsminister Mette Frederiksen (S) og Divisionsforeningen Håndbolds anbefaling om ikke at afvikle arrangementer med mere end 1000 tilskuere.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Vi kan ikke sætte os uden for den klare anbefaling, der er udsendt, og dette er desuden understøttet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), og er ligeledes en model vores sportskolleger i Danmark har valgt.

Han henviser til, at ligakampe i fodbold, håndbold og ishockey i de kommende runder vil blive afviklet uden tilskuere på lægterne.

GOG-direktør om tomme haller: Coronafrygt er overreaktion

Kasper Jørgensen mener, at folk overreagerer, når det bliver nødvendigt at afvikle kampe uden tilskuere.

- Personligt synes jeg, det er en voldsom reaktion på en sygdom, som ikke er værre end så mange andre. Folk stresser og overreagerer, siger Kasper Jørgensen til Fyens.dk.

- Men når nu regering og sundhedsmyndigheder går ind på den måde, må de vel have belæg for det. Men ud fra min baggrundsviden, så virker det som en meget voldsom reaktion, siger Jørgensen, der også er formand for Divisionsforeningen.

Spørgsmål

Casper:

Hvad med Final 4?

Svar:

Hej Casper,

Divisionsforeningen arbejder på, at man kan flytte Final4. Foreningens direktør, Thomas Christensen, siger til TV 2 SPORT, at de vil gøre alt for, at turneringen afvikles med tilskuere.

- Det bliver ikke spillet for lukkede døre. Lige nu er det sådan, at vi i starten af næste uge får afklaret, hvad der skal ske med Final 4. Der er intet, der tyder på, at det bliver spillet i næste weekend, men vi spiller det ikke for lukkede døre, siger Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, til TV 2 SPORT.

//Christian Kjær, TV 2 SPORT

Fodboldkamp uden fans fløjtet i gang

På Amager er den første danske fodboldkamp uden fans netop fløjtet i gang.

I 1. division møder FC Roskilde, der i øjeblikket spiller deres hjemmekampe på Sundby Idrætspark, Kolding IF. Det sker uden tilskuere, hvilket både hjemme- og udehold har haft meget kort tid til at forholde sig til.

- Det er fuldstændig sindssygt, fortæller ejer af FC Roskilde Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

- Koldings tilskuere står på en container uden for stadion. De fik det først at vide, at de ikke måtte komme ind, da de var på Storebælt. Vores fans kan heller ikke komme ind. Det er jo vanvittigt.

Kenneth Rasmussen, fanformand for Kolding IF, fortæller, at de i fanbussen faktisk først blev bekendte med oplysningen om, at kampen ville blive spillet uden tilskuere, da de var nået Køge.

Efter 30 minutter er stillingen i øvrigt 0-0.

Håndboldkampe spilles i tomme haller i marts

Alle håndboldkampe i de to bedste rækker hos både mænd og kvinder skal spilles i tomme haller i resten af marts, oplyser Divisionsforeningen Håndbold.

I dansk håndbold følger man sundhedsmyndighedernes anbefaling, fortæller Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold.

Man vil i første omgang forsøge at få rykket finalestævnet i den danske pokalturnering for herrer, Final4.

Det står til at blive spillet 14. og 15. marts i Boxen i Herning. Men det vil Divisionsforeningen Håndbold gerne flytte, så der kan komme tilskuere til stævnet.

Aalborg Håndbold spiller uden tilskuere

Aalborg Håndbold har meldt ud, at de kommende kampe kommer til at blive uden tilskuere i Gigantium.

- Myndighederne afholdte i dag kl. 11.30 pressemøde omhandlende coronavirus. På baggrund af dette har vi nu besluttet i samråd med Gigantiums ledelse at spille morgendagens kamp mod Skjern Håndbold samt onsdagens kamp mod Mors-Thy Håndbold uden tilskuere for at forhindre spredningen af coronavirus, skriver Aalborg Håndbold.

- Nærmere information følger omkring de efterfølgende kampe.

Du kan se kampen mellem Aalborg og Skjern på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 16.10 lørdag.

Dansk Varmblods Hingstekåring fortsætter

Dansk Varmblods Hingstekåring fortsætter som uændret. Det skriver foreningen på deres Facebook-side.

- I forbindelse med regeringens anbefaling i forhold til arrangementer, der samler over 1000 mennesker, hæfter vi os ved, at der ikke er kommet et påbud fra myndighederne, men alene en anbefaling. Hvis regeringen havde den holdning, at det ville være uansvarligt at gennemføre arrangementet, ville vi have fået et pålæg, og det har vi ikke, skriver de.

- Ryttere, udstillere, et større antal tilskuere, officials og de mange frivillige hjælpere, der står bag arrangementet, har været i MCH Messecenter Herning siden tirsdag. Vores gæster befinder sig allerede nu i messecenterets haller, og følger dagens konkurrencer.

Derfor er der altså ikke ændringer i arrangementet.

Tomme fodboldtribuner hele måneden

Der vil være helt tomt på tribunerne, når fodboldkampene i Superligaen og 1. division i resten af marts skal afvikles. Det oplyser Divisionsforeningen til Ritzau.

Alle kampe vil blive spillet uden tilskuere, efter at myndighederne har anbefalet, at alle arrangementer med over 1000 personer udskydes eller aflyses på grund af frygt for spredning af coronavirus.

Ingen kampe aflyses eller udskydes, lyder det fra Divisionsforeningen. Men der skal spilles altså for tomme tribuner.

Kampene vil blive spillet som planlagt, så længe der ikke er en sundhedsmæssig vurdering af, at der ikke bør spilles.

I Superligaen skal der spilles seks kampe søndag og en enkelt mandag.

Der er tale om Hobro-Esbjerg, AaB-Lyngby, Sønderjyske-OB, FC København-AC Horsens, FC Nordsjælland-Brøndby, Randers FC-FC Midtjylland og Silkeborg-AGF.

I landets næstbedste række bliver der spillet to kampe fredag, to lørdag og to søndag.

FC Roskilde sparker runden i gang fredag eftermiddag klokken 15 mod Kolding. Senere mødes HB Køge og Vendsyssel.

Ishockeykampe uden tilskuere

Danmarks bedste ishockeyrække lukker også ned for tilskuere i de to sidste runder af grundspillet. Det vil sige, at kun følgende personer må overvære kampene:

  • Spillere
  • Staben omkring holdet
  • Dommere
  • Relevante bestyrelses- og administrationsmedlemmer
  • Akkrediteret presse

På mandag klokken 10 træder Ligaforeningens medlemmer sammen i et længere møde, hvor det besluttes, hvordan der skal opereres i resten af sæsonen – også i forhold til det kommende slutspil.

DGI: Lyt til myndighederne

I DGI opfordrer man ligesom i Dansk Idrætsforbund (DIF) til at følge myndighedernes anbefalinger. 

Det betyder, at man anbefaler at aflyse eller udskyde alle arrangementer med flere end 1000 tilskuere i hele marts. Det kan gå ud over en lang række forårsopvisninger, der ofte er et stort tilløbsstykke for gymnastikinteresserede.  

Fodboldlandskamp uden tilskuere, hvis opgøret spilles

Fodboldlandsholdets hjemmekamp mod Færøerne 27. marts bliver spillet uden tilskuere, som det ser ud lige nu. Det meddeler Dansk Boldspil-Union på sin hjemmeside, hvor det også nævnes, at kampen i Herning kan ende med at blive aflyst. 

- DBU vil være i dialog med UEFA og det færøske fodboldforbund og vurdere, om venskabskampen skal gennemføres, da det ikke er muligt at udskyde den. Den endelige beslutning bliver først truffet engang i løbet af de næste par uger. DBU vil samtidig gå i dialog med de danske sundhedsmyndigheder og det engelske fodboldforbund om Herrelandsholdets planlagte venskabskamp mod England på Wembley den 31. marts, skriver DBU på sin hjemmeside

DBU havde solgt over 6000 billetter til kampen mod Færøerne. 

Hvad med tabet?

Spørgsmål

Dan Baagøe sørensen :

Hvordan stiller det klubberne i forhold til indtægter på tilskuerbilletter og “pølse” salg det er jo noget af det der er en afgørende factor for nogle af de mindre klubber i Danmark

Svar:

Det har vi ikke hørt noget om endnu. FC København, der var den første klub, der meldte noget ud, har ikke regnet på det eventuelle tab. 

Klubben har allerede oplyst billetkøbere og sæsonkortholdere, at man bliver kontaktet angående refusion. 

FCK: Vi lytter til fagfolk

I FC København fortæller pressechef Jes Mortensen, at klubben har fulgt udviklingen i resten af Europa. Derfor kommer fredagens anbefaling ikke bag på ham, selvom det ærgrer ham og resten af medarbejderne i FCK, at holdet skal spille for tomme tribuner i marts.

- Der er ting, der er vigtigere i verden, end at der kommer tilskuere til vores kampe. VI lytter til fagfolk, siger Jes Mortensen til TV 2.

FC København har endnu ikke opgjort, hvilke økonomiske konsekvenser, det kan få.

- Vi har ikke lavet beregninger på det. For os er økonomien ikke det vigtigste lige nu. Vi afvikler kampene og vil undgå at bidrage til smitte.

Fodboldklubber mister en fordel, siger ekspert

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har i sin tid for blandt andre Brøndby oplevet at spille for både mange og få tilskuere, og han har en hel klar idé om, hvad det får af betydning for klubberne.

- De store klubber med en stor fanbase og en stærk hjemmebane mister jo en stor fordel i det her. Det er en kæmpe fordel for andre klubber at komme til et sted, hvor den 12. mand normalt er super stærk, og hvor du nu skal spille uden tilskuere.

- I forhold til selve følelsen omkring at spille, så bliver det en ekstrem tomhed, når du har vænnet dig til at spille for mange tilskuere, og du ikke får den rungen fra tribunen. Når der står mange tilskuere, så får du en følelse af vigtigheden omkring kampen, og den kan du miste uden tilskuere. Det er bare tamt, konkluderer Kasper Lorentzen.

Jensen udtager landshold - DHF nævner ikke ændringer

Efter Dansk Håndbold Forbunds sportschef fortalte TV 2 SPORT, at forbundet ser nærmere på myndighedernes anbefaling om at udskyde eller aflyse begivenheder med flere end 1000 tilskuere, har DHF udsendt en pressemeddelelse med Jesper Jensens første landsholdstrup

I denne pressemeddelelse nævnes fredagens anbefalinger ikke med et ord. 

Det er uvist, hvor mange billetter der er solgt til kampene, der spilles i Gråkjær Arena Holstebro og i Arena Mors. Der er plads til 3500 og 2500 tilskuere i de to haller. Selv hvis man spiller kampen i den lille hal i Arena Mors, kan man komme op over 1000 tilskuere. Her er kapaciteten 1200.