Coronavirus

Al sport i Italien aflyses

Alle sportsbegivenheder i Italien aflyses frem til 3. april, bekræfter premierminister Giuseppe Conte.

Cristiano Ronaldo, Christian Eriksen og Simon Kjær er bare nogle af de spillere og idrætsudøvere, der ikke kommer mere i aktion denne måned i Italien.

Den italienske olympiske komité (CONI) har nemlig meldt ud, at man anbefaler at aflyse alle sportsbegivenheder i landet frem til 3. april. Det skriver flere medier heriblandt Gazetta dello Sport, Corriere dello Sport og The Independent.

Italiens premierminister, Giuseppe Conte, har efterfølgende bekræftet, at regeringen vil underskrive et dekret, så anbefalingen efterkommes, og sportsbegivenhederne aflyses.

- Vi må også have strengere regler for vores sportsbegivenheder. Serie A og alle andre sportsturneringer er suspenderet. Det skal alle fans acceptere. Der er ingen grund til, at turneringerne fortsætter, siger Conte ifølge Football Italia.

Hidtil har man afviklet flere kampe i Italiens bedste fodboldrække, Serie A, uden tilskuere, men det er altså ikke længere nok, hvis det står til CONI, der har Det Italienske Fodboldforbund som et af sine medlemmer, og altså Giuseppe Conte.

Ifølge nyhedsbureauet dpa holder Det Italienske Fodboldforbund krisemøde tirsdag. Det var planlagt inden premierministerens melding.

Italien er hårdt ramt

I anbefalingen har man ikke inkluderet internationale kampe. Juventus, Napoli og Atalanta er fortsat med i fodboldens Champions League, mens Inter og AS Roma deltager i Europa League.

Det er endnu uvist, om de internationale kampe også er omfattet af premierministerens dekret.

En opgørelse fra Johns Hopkins University, der hele tiden opdaterer antallet af smittede og døde af coronavirus, viser mandag aften, at der er registreret 9172 smittetilfælde i Italien. 463 af de smittede i landet er døde, mens 724 personer er erklæret virusfri efter at have været smittet.

Italien er det europæiske land, der er hårdest ramt af coronavirus.