Sport

DIF skal nærstudere regeringens coronainitiativer

Danske sportsorganisationer glæder sig over politisk håndsrækning, men vil undersøge initiativer nærmere.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har endnu ikke overblik over, i hvilken grad regeringens hjælpepakke til virksomheder og organisationer vil hjælpe dansk idræt.

Det siger direktør for DIF Morten Mølholm Hansen til Ritzau:

Vi oplever ishockeyklubber, som er på randen af konkurs, og superligaklubber i fodbold, som taber rigtig mange penge i øjeblikket

Morten Mølholm Hansen, Direktør i DIF

- Vi er lidt usikre på, hvad der ligger i ordningen, i forhold til hvor meget vores klubber og forbund bliver kompenseret. Det bliver vi nødt til at blive lidt klogere på. Det handler om, hvad man kan regne med som tabte indtægter.

- Men som udgangspunkt er vi glade for, at regeringen tager vores nødråb alvorligt, siger direktøren.

Tirsdag præsenterede regeringen en række initiativer, der skal hjælpe arrangører af blandt andet sportsbegivenheder økonomisk, mens arrangementer bliver aflyst eller udsat på grund af coronavirus.

Det skete, på baggrund af at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag opfordrede alle arrangører til at aflyse eller udsætte arrangementer med over 1000 personer i resten af marts.

Regeringen skriver i sit initiativ, at ordningen "giver kompensation for tabte indtægter ved aflysning af omfattede arrangementer", og at ordningen "giver kompensation for merudgifter ved udskudte arrangementer".

- Nogle af vores idrætter er meget afhængige af de indtægter, de får. I øvrigt på et tidspunkt i sæsonen, hvor man nærmer sig slutspil, og hvor der er ekstra mange indtægter på spil, som klubberne lever af.

- Vi oplever ishockeyklubber, som er på randen af konkurs, og superligaklubber i fodbold, som taber rigtig mange penge i øjeblikket, og håndboldklubber, som taber mange penge, siger Morten Mølholm Hansen.

Han er dog glad for, at regeringen handler hurtigt.

- Der bliver travlt i de kommende uger. Det bliver ikke nemt, for der skal sættes et stort system i gang i forhold til den her kompensationsordning. Men det er fint, at initiativet er taget, og at det er taget så hurtigt.

Skulle opfordringen om aflysninger blive ført ind i april, forventer direktøren, at ordningen også gælder der.

- Vi har en forventning om, at kompensationsordningen også skal gælde, hvis aflysningerne fortsætter ind i april. Så vil hele systemet fortsætte, siger DIF-direktøren.

Også fra Divisionsforeningen (fodbold) og Divisionsforeningen Håndbold er meldingen, at man er glad for regeringens håndsrækning, men at man mangler at blive klogere på det konkrete indhold.