Coronavirus

Dansk medaljehåb opfordrer til udsættelse af OL: - Giver slet ikke mening

Sejleren Anne-Marie Rindom synes, det vil være en dum idé at sende danske atleter til Tokyo om fire måneder.

Udsæt OL.

Så klar er beskeden fra et af Danmarks store medaljehåb til legene i Tokyo.

Ifølge Anne-Marie Rindom, som sidste år blev kåret til verdens bedste sejler, kan det slet ikke lade sig gøre at afholde OL denne sommer.

- Det vil være fuldstændig urealistisk at afholde et OL og at samle så mange mennesker. Det er jo allerede om fire måneder. Det giver slet ikke mening, siger Anne-Marie Rindom til TV 2 SPORT.

- Vores forberedelse vil være helt mærkelig, for vi vil i så fald ikke have sejlet et stævne i et halvt år op til OL. Det vil ikke være fair. Det vil være rigtig fint at udsætte det mindst et år, så vi kan få ordentligt styr på situationen i verden.

Som verdensmester i Laser Radial vil Anne-Marie Rindom være blandt favoritterne til en OL-guldmedalje, men det er ikke det, der kommer i første række.

- Det, at jeg har en issue om at skulle træne et år mere, er ingenting i forhold til, hvad der ellers kommer til at ske i verden. Fra et egoistisk synspunkt er det super frustrerende, men man er også nødt til at tænke på, hvad der er bedst for verdenssituationen, siger den 28-årige sejler.

Man er også en smule bange for, hvad der skal ske det næste år

Anne-Marie Rindom, sejler

En dum idé at sende danske atleter

Som den første nation meldte Canada natten til mandag dansk tid ud, at de ikke vil deltage i legene, hvis de afvikles i august som planlagt, mens Australien gav udtryk for, at de umuligt ville kunne samle en delegation under de nuværende omstændigheder.

En række medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har sagt, at legene bør udskydes. Også Danmarks Idrætsforbund (DIF) opfordrede søndag officielt til en udsættelse.

Denne udmelding støtter Anne-Marie Rindom.

Du vil opfordre til, at Danmark som nation ikke sender atleter til et OL om tre måneder?

- Jeg synes i hvert fald, det er en dum idé at gøre som nation. Men jeg stoler også på, at der er kloge mennesker, som kan vurdere, hvordan situationen ser ud, siger Anne-Marie Rindom.

Beslutningen er dog ikke hendes alene, så verdens- og europamesteren forholder sig til folkene omkring sig.

- Hvis DIF, Dansk Sejlunion og min træner mener, at det er en god idé, vil jeg helt klart gøre det. Det er et mål, jeg har trænet frem mod i så mange år, siger Anne Marie Rindom.

- Men jeg tror ikke, at det kommer til at ske. Det kan være, at Danmark som land siger, at vi ikke vil sende atleter, og bliver det sådan, accepterer jeg og kommer til at bakke op om den beslutning.

Svært at forholde sig til OL i 2021

Selvom Anne-Marie Rindom opfordrer til en udsættelse af OL, erkender hun, at det vil give udfordringer.

Det gælder blandt andet for atleter, der havde planlagt et karrierestop efter legene og de, der allerede har opnået udtagelse, men risikerer at skulle gøre det igen.

Det er da heller ikke uden bekymringer, at Anne-Marie Rindom ser ind i fremtiden.

- Jeg ville selvfølgelig ønske, at hele verden havde reageret noget hurtigere, så det ikke ville være så slemt. Man er også en smule bange for, hvad der skal ske det næste år.

- Men jeg tror, at der er rigtig mange, der tager en dag ad gangen, og det gør jeg også, selvom jeg har svært ved at forholde mig til, at der først skal være OL om et år, lyder det fra Anne-Marie Rindom.

OL-arrangørerne i Tokyo har efter længere tid med afvisninger åbnet op for en mulig udsættelse af OL, mens IOC har sagt, at de først vil træffe en beslutning om fire uger.