Coronavirus

Store nationer melder sig i koret: Udsæt OL

Flere nationer har offentligt ønsket at få OL flyttet. Efter planen skulle legene have været afholdt fra den 24. juli.

Den olympiske ild skal ikke brænde i Tokyo den 24. juli 2020.

Det slog den internationale olympiske komité fast tirsdag.

Inden da havde en lang række nationer offentligt ytret ønske om at få legene flyttet på grund af covid-19-pandemien, der i skrivende stund har ført til lukning af både sportens verden og adskillige samfund.

Udsættelsen blev en realitet, efter premierministeren i værtslandet Japan havde anmodet om det, mens USA, der traditionelt sender flest atleter til OL, også har ønsket legene afviklet på et senere tidspunkt.

Herunder har TV 2 SPORT samlet de nationer, der vil have OL udsat. Vi nævner kun nationer, der har meldt samlet ud.

Enkelte forbund eller enkelte atleter er ikke med på listen.

 1. Australien
 2. Brasilien
 3. Canada
 4. Cypern
 5. Danmark
 6. Japan
 7. Kroatien
 8. New Zealand
 9. Norge
 10. Serbien
 11. Spanien
 12. USA

OL 2020 har hele tiden været planlagt fra den 24. juli til den 8. august. Fra den 25. august til 6. september skal de Paralympiske Lege afholdes, men dette arrangement bliver også rykket. Det skrev Danmarks Idrætsforbund tidligere tirsdag. OL og PL følges nemlig ad.

Den olympiske ild er allerede overdraget til Japan. Det skete i Grækenland den 19. marts bag lukkede døre for at undgå eventuel smittespredning af covid-19. Senere blev ilden fløjet til Japan, hvor adskillige mennesker var samlet. Når ilden fragtes mod Tokyo, sker det dog under særlige forhold. I stedet for at forskellige løbere bærer faklen, bliver den monteret i en bil.