Coronavirus

I Hviderusland dyrkes der fortsat sport - præsident fnyser ad coronafrygt

Den hviderussiske præsident, Aleksandr Lukashenko, afviser at lukke landet ned. Lørdag deltog han selv i en ishockeyturnering foran mange tilskuere.

Alverdens sportsfans må kigge langt efter livesport i disse dage, hvor alt er blevet lukket ned i frygt for corona-pandemien.

Der er dog et sted, hvor der stadig er fuld gang i den professionelle sport – nemlig i Hviderusland.

Her spilles der nemlig stadig i den bedste, hviderussiske fodboldrække, ishockeyspillerne kæmper stadig på isen, og håndboldspillerne farer stadig rundt i hallerne.

Den hviderussiske præsident, Alexander Lukashenko, deltog tilmed selv i et ishockeyarrangement lørdag, hvor der ifølge belgiske Sporza var hundredevis af tilskuere på lægterne.

Da præsidenten forlod isen, fortalte han til de omkringstående, at der ingen frygt for coronavirus var i landet, og at der ikke kommer et lockdown.

- Der er ingen vira her. Det er som et køleskab her. Sport – og især vintersport – er det bedste middel mod coronavirussen, sagde han ifølge det belgiske medie.

- Det er bedre at dø stående end at leve på sine knæ, siger han i videoen herunder.

Drik noget vodka, gå i sauna og arbejd hårdt

Alexander Lukashenko om coronasituationen

Afviser en sundhedskrise

Lukashenko overraskede allerede i sidste uge, da han meddelte, at den hviderussiske fodboldliga ville begynde, selvom hele verden var ramt, og flere ligaer suspenderet.

Der er nu spillet to runder i den bedste, hviderussiske fodboldrække.

- Drik noget vodka, gå i sauna og arbejd hårdt, var præsidentens ord om situationen ifølge Washington Post.

Landet har dog indført, at tilskuerne til ishockey- og fodboldkampe bliver undersøgt med et termisk kamera, inden de kommer ind i arenaerne eller stadionerne for at tjekke, om de har feber.

Ifølge France 24 fortsætter restauranter også med at servere mad og betjene kunder, som om intet var hændt.

'Burde ikke være noget panik'

Den hviderussiske præsident har flere gange afvist, at der var en sundhedskrise i landet og har beskrevet hele situationen som en ”psykose”.

Derfor nægter han at lukke landet ned, som store dele af verden ellers har set sig nødsaget til.

Ifølge det franske medie er der mindre end 100 personer, der er smittet med covid-19 i landet, og ingen døde er endnu registreret.

- Der burde ikke være noget panik, siger han ifølge France 24.

Og verden hungrer efter livesport lige nu.

Den russiske tv-station Match TV har nemlig købt tv-rettighederne til de hviderussiske ishockeykampe, så der bare bliver vist lidt sport i tv.