Coronavirus

Trump er 'meget fortrøstningsfuld' efter møde med amerikanske sportsspidser

Donald Trump tror på, den amerikanske sport snart er tilbage med tilskuere. Joshua Roberts / Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er optimistisk i forhold til at få diverse sportsligaer i gang til august.

- Det ville være fantastisk, hvis vi kunne have fans tilbage på lægterne i august.

Sådan lød det fra den amerikanske præsident, Donald Trump, på et kort pressemøde, efter han lørdag havde holdt telefonmøde med kommissærerne fra de store sportsligaer i USA.

Her ligger sporten, som de fleste andre steder i verden, stille. Netop derfor havde præsidenten inviteret blandt andet NFL-, NBA- og NHL-kommissærerne til telefonmøde for at diskutere fremtiden for amerikansk sport.

- Jeg vil have fansene tilbage, forklarede Donald Trump til den amerikanske presse efter mødet.

- Jeg kan ikke give jer en præcis dato, men jeg tror, det bliver snarere før end senere.

NFL-sæson truet - Trump er 'meget fortrøstningsfuld'

Både den bedste basket- og ishockeyliga, NBA og NHL, har suspenderet den igangværende sæson. Derudover er flere andre sportsbegivenheder på amerikansk grund blevet udskudt på ubestemt tid.

Tidligere på ugen begyndte flere amerikanske medier så at spekulere i, om den kommende sæson i den amerikanske fodboldliga, NFL, kan komme i gang til planlagt tid i august.

- Jeg forventer ikke, at det kommer til at ske i vores stat, udtalte guvernøren i Californien, Gavin Newsom, i forbindelse med spekulationerne.

Ifølge ESPN skulle Donald Trump på mødet med sportskommissærerne dog have været 'meget fortrøstningsfuld' i forhold til at få diverse sportsgrene i gang igen til august med tilskuere.

- Vi kommer ikke til at have separation resten af vores tid på planeten, fortalte Donald Trump på sin pressebriefing efter mødet.

- Vi har brug for det her i en periode, men før eller siden vil folk igen kunne sidde ved siden af hinanden i arenaer og på stadions.

Ifølge de seneste tal fra John Hopkins University er der dog ikke grund til den store optimisme fra Donald Trump.

USA har nu mere end 300.000 smittetilfælde af covid-19, mens 8502 amerikanere har mistet livet som følge af den smitsomme virus.