Coronavirus

Sverige skal spille VM-kval efter lang coronapause: - Ikke sundt for nogen

I juni skal Sveriges kvinde- og herrelandshold formentlig kæmpe for at kvalificere sig til henholdsvis EM og VM.

- Det lyder ikke sundt for nogen.

Sådan siger teamchefen for det svenske herrelandshold, Tobias Karlsson, da Aftonbladet taler med ham om holdets planlagte VM-kvalifikationskampe i juni.

Man udsætter spillerne for en vis risiko. Vi skal have tilstrækkelige forberedelser

Mikael Appelgren

Opgørene vil nemlig formodentlig blive spillet, efter håndbolden har været sat på standby i fire måneder som følge af coronakrisen.

Flere af de største europæiske ligaer overvejer stadig, hvornår og om de overhovedet skal genoptages i denne sæson. I nogle lande er beslutningen allerede truffet, for eksempel har både Sverige og Danmark sat punktum for sæsonerne.

Men i skrivende stund ser det fortsat ud til, at kvalifikationskampene skal forløbe som planlagt.

Og uden træning og kampe i kroppen er risikoen for skader selvsagt højere, og ifølge den svenske teamchef kan man ikke bare kaste spillerne i kamp.

- Jeg tror, du har brug for seks til otte uger for at komme i god form efter tre måneders fri. Måske kan det gøres på kortere tid, men det vil være vanskeligt at samle spillerne mandag og spille kvalifikation torsdag, fortæller Tobias Karlsson til Aftonbladet.

Udsætter spillere for risiko

I VM-kvalifikationen skal Sverige møde enten Tyrkiet eller Rusland, der mødes ugen inden. Spillerne er klar til at deltage i de vigtige kampe, men det skal være under kontrollerede forhold.

- Man udsætter spillerne for en vis risiko. Vi skal have tilstrækkelige forberedelser. Selvfølgelig vil vi spille kvalifikationen, men man er nødt til at sikre spillernes helbred. Først skal man teste, at ingen har corona, og at vi får isolerede forberedelser frem mod det her, lyder det fra målmand Mikael Appelgren.

Også Sveriges kvindelandshold står til at skulle i aktion i juni, hvor de skal forsøge at booke en billet til EM i december.

Eftersom Danmark er et af værtslandene til EM 2020, er de danske kvinder automatisk kvalificeret. Også det danske herrelandshold slipper for kvalifikationskampe i juni, da de som forsvarende verdensmestre er sikret en plads.

Dog skulle begge danske landshold have været samlet i maj og juni, men DHF har valgt at aflyse alle samlinger og kampe inden sommerpausen.