Tour de France-start kan spænde ben for EM-kampe i Parken

En af knasterne for at afvikle de danske EM-kampe i Parken i 2021 er Tour de France-starten i Danmark.

En dansk EM-fest med fire fodboldkampe i Parken i sommeren 2021 er fortsat ikke på plads efter udskydelsen fra den oprindelige dato i sommeren 2020.

Det har Dansk Boldspil-Union (DBU) meldt ud, og den største udfordring ved at afvikle kampene skyldes den danske Tour de France-start, som også er sat til sommeren 2021.

Der er juridiske knaster, der skal løses mellem Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og ASO, der arrangerer Touren. Det skriver DR Sporten, der har været i kontakt med Frank Jensen (S), overborgmester i København.

- Indtil videre er det UEFA, som har flyttet EM 2020, og derfor kan det ikke hjælpe noget, at vi fra Københavns side siger, at nu ændrer vi betingelserne.

- Der er vi et fællesskab med de andre partnere omkring Tour de France, de mange kommuner og interessenter, og der føler jeg mig stærkt forpligtet til, at vi ikke lader chancen for at få Touren til Danmark gå fra os, siger Frank Jensen.

DBU-formand vil ikke gå i detaljer

Hos DBU er vurderingen, at det er fifty-fifty, om Danmark kan afvikle EM-kampene i Parken i 2021. Det har DBU-formand Jesper Møller fortalt til TV 2 torsdag aften.

Modsat Frank Jensen ville Jesper Møller dog ikke gå i detaljer med, hvad der mangler, inden DBU senest torsdag den 30. april skal komme med en endelig melding til UEFA.

- Situationen lige nu er egentlig, at stod det til DBU og vores underskrift, så blev den sat nu. Det er ikke problemet, for vi er klar. Men vi har også nogle samarbejdspartnere, som var klar til at afvikle kampene her i sommeren 2020. Det kan så ikke lade sig gøre, og der må vi respektere, at der også er andre ting, som skal falde på plads.

- Fordi fodbolden lige rykker sig et år, så er det ikke ensbetydende med, at alle andre rykker rundt på tingene. Så alles udfordringer skal løses, og når de er løst, så skriver vi forhåbentlig under onsdag eller torsdag i næste uge, siger Jesper Møller til TV 2.

Pakket program

Tourens start i Danmark er sat til at blive afviklet i dagene 2., 3. og 4. juli 2021.

2. juli 2021 skal første etape af Touren afvikles i København. Det er en 13 kilometer lang enkeltstart.

Fodbold-EM er rykket et år, så slutrunden skal afvikles fra 11. juni til 11. juli 2021.

Det er fortsat ambitionen, at Danmark i juni 2021 skal spille sine tre EM-kampe i det indledende gruppespil mod Finland, Belgien og Rusland i Parken i København.

Det er det, der skaber bøvlet.

Frank Jensen, der også er formand for interessentselskabet Grand Depart Copenhagen Denmark, der står for Tourens start i Danmark, fortæller, at Uefa og ASO skal få nogle store kommercielle ender til at mødes.

- Der er jura og kontrakter, som betyder meget for UEFA og ASO, og de kontrakter kigger vi også ind i. Det er ikke altid nok med vilje, hvis ikke der er et farbart juridisk spor, som man kan se sig selv ind, tilføjer Frank Jensen til DR Sporten.