Sport

Norske stjerner har snart indsamlet én million til udsatte børn

Mats Zuccarello og Bjarte Myrhol er lykkelige over den modtagelse, indsamlingen har fået. Ritzau Scanpix

Den norske NHL-stjerne Mats Zuccarello og Skjerns Bjarte Myrhol har startet en indsamling, der har passeret én million norske kroner.

Det er ikke mange dage, indsamlingen af de norske stjerner Mats Zuccarello og Bjarte Myrhol har kørt.

Alligevel har de samlet over én million norske kroner sammen. I skrivende stund er det nuværende beløb på 1.049.591 norske kroner.

Desværre kommer mange børn ikke i gang på grund af høje omkostninger

Mats Zuccarello, ishockeyspiller i Monnesota Wild

NHL-stjernen og håndboldprofilen samler penge ind til børn, der risikerer at blive udeladt af sportsgrene, hvis forældrene som en konsekvens af coronavirussen ikke er i stand til at betale klubkontingent eller det nødvendige udstyr.

Og Norges største ishockeystjerne er taknemmelig for den støtte, de har fået.

- Jeg er utrolig glad for det svar, vi har modtaget, siden vi begyndte at kontakte udøvere for et par uger siden. I en tid med stor usikkerhed for både udøvere og for de fleste mennesker, er det helt rigtigt, at så mange bidrager, og at der kommer flere dag for dag, siger NHL-stjernen Mats Zuccarello til TV 2 Norge.

'Sport skal være for alle'

Sportsstjerner som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Casper Ruud, Sander Berge, Kjetil Jansrud, Silje Norendal, Petter Solberg og begge håndboldlandshold er bare nogle af dem, der har støttet kampagnen.

Idéen opstod, da Zuccarello frygtede, at flere børn ville ende med ikke at dyrke sport og idræt på grund af de økonomiske konsekvenser i familien.

Derfor besluttede han sig for at gøre noget ved det.

- Sport skal være for alle, men desværre kommer mange børn ikke i gang på grund af manglende tilbud eller høje omkostninger i sport, siger spilleren fra Monnesota Wild.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi som etablerede atleter gør dette, så vi kan hjælpe så mange børn og unge som muligt. Så kan de også opleve den sportsglæde, som vi værdsætte så meget.