Sport

Magnus Carlsen var tæt på at ryge ud af sin egen turnering: - Jeg er så lettet

Magnus Carlsen klarede sig lige nøjagtigt videre til kvartfinalen. Heiko Junge / NTB scanpix

Det norske skakgeni Magnus Carlsen er klar til kvartfinalen i den turnering, han selv har arrangeret. Men det var ikke uden problemer.

Den 29-årige nordmand har selv været med til at stable det hele på benene.

Men det betyder ikke, at man let kan stryge igennem turneringen. Det måtte skakstjernen Magnus Carlsen indse, da han var yderst presset i en af de Rapid Challenge og var tæt på ikke at gå videre.

Han vidste dog, at han ville være sikret en kvartfinaleplads, hvis han minimum fik remis mod den 16-årige iranske skakkomet, Alireza Firouzja.

Nordmanden viste storspil til sidst, hentede en sejr og er nu videre i turneringen, hvor han skal møde amerikanske Wesley So.

- Jeg er så lettet. Jeg havde ikke troet, at det skulle blive så vanskeligt. Det var en meget nervepirrende kamp, siger Magnus Carlsen til TV 2 Norge.

Magnus Carlsen er arrangør af en række virtuelle skakturneringen under coronakrisen, der er skakverdenens svar på Grand Slam-turneringer.

Udpeger sin egen svaghed

Magnus Carlsen havde ryggen mod muren, da han tabte et vigtigt parti mod Daniil Dubov med de hvide brikker inden kampen mod Alireza Firouzja-

- Magnus er i farezonen for at ryge ud af denne turnering, sagde TV 2 Norges skakekspert Jon Ludvig Hammer efter den kamp.

Nordmanden klarede dog skærene, men det begejstrer ham ikke ligefrem, at han ikke kan få sit spil op på øverste niveau.

- Jeg er ikke så god, når vi har en langvarig spænding på midten. Jeg er ikke komfortabel med det. Selvom jeg ved, at jeg objektivt set står bedst, er det lidt vanskeligt at spille.

Vinderen af Rapid Challenge stikker afsted med 455.000 norske kroner.

Magnus Carlsen vandt den første ’Grand Slam’, som han selv har arrangeret, der blev kaldt Invitational. Der vandt han 734.000 norske kroner.