Håndbold

Lodtrækning til EM 2020

.

Se lodtrækningen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danmark og Norge arrangerer i december EM i kvindehåndbold sammen. Nu skal der trækkes lod til det indledende gruppespil. 

Danmark er på forhånd placeret i Gruppe A og i seedningslag 2. 

Danmarks gruppe ved EM

Danmark skal op imod Montenegro, Frankrig og Slovenien i det indledende gruppespil ved EM. Hvis danskerne går videre, skal de møde de tre bedste fra Gruppe B, som består af Rusland, Sverige, Tjekkiet og Spanien. 

- Der bliver ikke nogen nemme kampe for os. Hvis vi tænker, at vi skal i mellemrunden - som ikke er givet på forhånd, fordi vi fik Slovenien, så er det også nogle svære modstandere, vi løber ind i der, siger den danske landstræner. 

Det bliver nogle hårde kampe

- Det bliver nogle fede kampe. Det er super modstandere. Det bliver verdensklassemodstandere. Vi kan tabe mod alle tre, og vi kan vinde mod alle tre. Det bliver nogle hårde kampe, siger Jesper Jensen. 

Montenegro havner i Gruppe A sammen med Danmark, Frankrig og Slovenien. 

Spanien trækkes som det næste hold. De ryger i Gruppe B sammen med Rusland, Sverige og Tjekkiet. Det er den pulje, som Danmarks gruppe parres med i mellemrunden. 

Så går vi i gang med det 3. seedningslag. Tyskland trækkes som første nation. De havner i Gruppe D sammen med Norge, Rumænien og Polen. 

Slovenien i Danmarks gruppe.

Slovenien havner i Danmarks Gruppe A, hvor de også møder Frankrig. Det er første gang i 17 år, at Danmark skal møde slovenerne ved et mesterskab, og det kaldes for den værste modstander fra 4. seedningslag. 

Tjekkiet er trukket, og de havner i Gruppe sammen med Rusland og Sverige. 

Næste hold er Kroatien. De skal spille det indledende gruppespil i Gruppe C, hvor de møder Holland og Ungarn. 

Så er det tid til at få trukket holdene fra 4. seedningslag. Første hold, der trækkes op af bowlen er Polen. De havner i Gruppe D sammen med Norge og Rumænien. 

Spørgsmål

Jørn:

Hvordan kan Ungarn kommei i pulje B med Holland, hvis Holland SKAL være i pulje C?

Svar:

Det var en fejl. De er selvfølgelig placeret i Gruppe C sammen med Holland. Beklager. :) 

//Christopher, TV 2 SPORT

Frankrig i Danmarks gruppe

Frankrig havner dermed i Danmarks Gruppe A. Det er de forsvarende europamestre. 

Rusland er trukket op, og de skal spille i Gruppe B sammen med Sverige. Det er den gruppe, som Danmarks gruppe skal op imod i mellemrunden. 

Rumænien er det første hold, der bliver trukket fra det bedste seedningslag. De skal spille i Gruppe D sammen med Norge.

Lodtrækningen starter åbenbart med at trække ungarerne fra seedningslag 2, der var det eneste land, der ikke var forhåndsplaceret i det næstbedste seedningslag. Ungarerne er placeret i Gruppe C sammen med Holland. 

Nu er det ved at være tid til at få sat gang i lodtrækningen. Vi starter med at trække holdene fra det øverste seedningslag. Det er Frankrig, Rusland, Rumænien og Holland. Som tidligere nævnt er hollænderne på forhånd havnet i Gruppe C. 

Coronapausen har gjort det hele sværere

- Det er en mærkelig opgave. Covid-19 har haft stor indflydelse på os som alle andre. Det er ikke noget godt tidspunkt, vi har skiftet landstræner på. Vi skal til at kigge på, hvad vi vil gøre, og når vi så samlet kun når at have 13-14 samlingsdage inden åbningskampen, bliver det hele sværere, siger Jesper Jensen med henvisning til, at han overtog landstrænerjobbet kort inden coronapausen. 

Jesper Jensen vil undgå Rusland

- Der er selvfølgelig nogle hold, man helst vil undgå, men der er også hold, hvor man tænker, man har en chance. Vi vil gerne undgå Rusland, for de ser skræmmende ud. Jeg håber, at danskerne sammen med mig krydser fingre for, at vi undgår russerne, siger den danske landstræner. 

Værtsbyer

Herning (gruppespil og mellemrunde)

Frederikshavn (gruppespil)

Trondheim (gruppespil)

Stavanger (mellemrunde)

Oslo (finaleweekend)