Sport

Folketinget giver håb til klubber – arbejder på at tillade flere tilskuere

Der kan være godt nyt i vente for klubber, der ønsker at kunne lukke mere end 500 tilskuere ind. Det viser et notat, TV 2 har set.

Succesen fra forsøget i landets bedste fodboldrække, hvor klubberne fik lov til at lukke flere end 500 tilskuere ind til kampe, kan vise sig at komme andre sportsgrene til gode.

Ifølge TV 2s oplysninger drøfter alle folketingets partier nemlig i øjeblikket muligheden for, at andre sportsarrangementer kan lukke mere end 500 tilskuere ind med lignende forhåndsregler.

Det fremgår af et notat fra forhandlingerne om fase 4, som TV 2 har set.

Onsdag forhandlede partierne i flere timer uden at komme frem til en aftale om genåbningen af fase 4. Disse forhandlinger fortsætter dog fredag.

Klubber taber mange millioner kroner

Mens blandt andre håndbold- og ishockeyholdene forbereder sig på at blive klar til den kommende sæson, er der i kulissen bekymringer, der går langt ud over de sportslige.

Bliver loftet på de 500 tilskuere – reelt omkring 400 tilskuere, da tallet er inklusive spillere og trænerstab – ikke hævet, står klubberne over for en økonomisk lussing.

Ifølge Divisionsforeningen helt op til 340 millioner kroner. Regnestykket indeholder dog flere usikkerheder, for ingen ved reelt, hvordan sponsorerne kommer til at reagere på loftet.

- Alt er ukendt farvand. Og det er det blandt sæsonkortholdere, og det er det blandt sponsorer. Så ja - selvfølgelig ved vi ikke noget om, hvordan det her vil ende. Det der er en konsekvensberegning på, hvordan en hel sæson – med de restriktioner, der gælder lige nu – den vil være, sådan som vi forventer det, siger siger Thomas Christensen, der er direktør i Divisionsforeningen Håndbold.

Klubber risikerer at skulle dreje nøglen om

Det betyder, at klubber kan være lukningstruet.

Risikoen hænger over hovedet på blandt andre den forsvarende mester i herrehåndboldligaen, Aalborg Håndbold. Det fortæller klubbens direktør.

- Det ville være en økonomisk katastrofe. Det ville sætte klubbens eksistens på spil, for vi har cirka 2500 kort i omløb – enten sæsonkort eller sponsorer – og det siger sig selv, at så er der rigtig mange, der ikke kan komme ind.

Kvindernes håndboldliga begynder den 22. august, mens herrernes liga først begynder den 1. september.