Cykling

Kilometer for kilometer: Sådan vandt Sepp Kuss sidste etape i Dauphiné

TOPSHOT - Team Jumbo rider US Sepp Kuss crosses the finish line of the 15th stage of the 2019 La Vuelta cycling Tour of Spain, a 154, 4 km race from Tineo to Santuario del Acebo in Cangas del Narcea on September 8, 2019. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

Se 5. etape på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kl. 14.55

Hvad sker der? 5. og sidste etape af Critérium du Dauphiné, som byder på 8 kategoriserede stigninger over 153 kilometer.

Hvad er der på spil? Det er tæt i toppen af klassementet, når vinderen af løbet skal findes. Løbet fungerer som forberedelsesløb til Tour de France, der begynder om knap to uger.

Dermed lukker vi ned for dagens etape, hvor Sepp Kuss kom først over stregen. Colombianeren Daniel Martinez vandt løbet samlet foran Thibaut Pinot og Giullaume Martin.

0 KM

- Det var mærkeligt at vågne op i morges og skulle skifte fokus fra at have været hjælperytter, siger Sepp Kuss umiddelbart efter etapen.

Amerikaneren har kørt som hjælperytter hele løbet for Primoz Roglic, der havde førertrøjen efter etapen i går men som ikke stillede til start i dag. 

0 KM

Daniel Martinez vandt en etape i Paris-Nice sidste år, men den samlede sejr i Criterium du Dauphiné er hans første klassements-sejr på World Touren. 

0 KM

Thibaut Pinot fik ikke begrænset tidstabet nok, dermed vinder Daniel Felipe Martinez Criterium du Dauphiné 2020 efter en hektisk sidste etape. 

0 KM

Sepp Kuss vinder

Sepp Kuss kører alene over stregen. Martinez bliver nummer top på etapen og får seks bonus sekunder.

0,2 KM

Kuss kæmper sig det sidste stykke mod målstregen, det samme gør Pogacar og Martinez længere nede ad opløbet. 

0,7 KM

Martinez og Pogacar kæmper for at holde deres klassementsmuligheder i gang. Pinot er nu 15 sekunder fra den samlede sejr, som lige nu ser ud til at gå til Martinez. 

1 Km

Sepp Kuss er kørt ind på den sidste kilometer, og undgår han styrt eller punktering, så holder han hele vejen til mål. 

1,6 Km

Pinot angriber og angriber nede bagved og nu er han kun 11 sekunder efter Martinez i det virtuelle klassement. Der er bonussekunder på stregen, så Martinez kan få lidt ekstra hjælp, hvis han kan køre i top-3 på etapen. 

1,9 KM

Mens Kuss blæser derud af, angriber Sivakov bagved og Pogacar har problemer med at følge med. 

2,3 KM

Dumoulin angriber fra Pinot-gruppen og lukker op til Kämna, der presser hans placering i top-10. 

3 KM

Kuss har nu 42 sekunder ned til Martinez, Pogacar og Sivakov. 

Hos forfølgerne er Lennard Kämna kommet op og kørt væk fra Pinot og de andre. 

4,7 KM

Kuss kører virkelig stærkt. Han har øget til 34 sekunder til de nærmeste forfølgere, og han begynder at ligne en vinder af etapen. Spillet om den samlede sejr er til genæld helt åbent, hvor Martinez lige nu fører virtuelt med 22 sekunder ned til Thibaut Pinot, der kæmper for at bringe sig tilbage. 

5,5 KM

Sepp Kuss er altspå helt i front med et forspring på 20 sekunder til Pogacar, Martinez og Sivakov.  Bagved sidder en forfølgergruppe med Pinot, Martin, Bardet, Dumoulin og Barguil, der næsten har hentet Lopez. De er 28 sekunder efter Martinez-gruppen. 

6,4 KM

Pinot kommer fortsat tættere og tættere på Martinez. Colombianeren fører lige nu virtuelt med 24 sekunder ned til Pinot, der har fået selskab af de andre forfølgere. Samtidig er de ved at indhendte Lopez, der ikke kunne følge frontgruppen. 

7,1 KM

Sepp Kuss er ikke farlig i klassementet, så Pinot jagter gruppen med Martinez og Pogacar, der er 13 sekunder efter Sepp Kuss. Franskmanden har nu 38 sekunder op til de andre klassementsryttere. 

7,6 KM

Pinot er kørt væk fra resten af forfølgerne. Han kæmper med alt, hvad han har for at komme op til de forreste og dermed bringe sig selv i spil til den samlede sejr igen. 

8,4 KM

Hos forfølgerne er det nu Bardet, Martin og Pinot, der forsøger at lukke hullet.

Samtidig kører Sepp Kuss længere og længere væk i front. 

8,8 KM

Sepp Kuss kører væk

Så angreb Sepp Kuss i frontgruppen og slår med det samme et hul til de øvrige. 

9 KM

Så er de forreste drejet ind på den sidste stinging i løbet, og straks angriber Pavel Sivakov.

Montée de l’Altiport (kat. 2) 4,6 % - 9 km.