Fodbold

Minut for minut: Sådan blev Sevilla klar til EL-finale

Julen Lopetegui og resten af Sevilla-staben kan juble efter de formåede at slå Manchester United 2-1.

Sevilla - Manchester United 2-1

9' - Bruno Fernandes 0-1 (straffe)

26' - Suso 1-1

79' - Luuk de Jong 2-1

97'

Med de ord takker vi af for aftenens semifinale i Europa League. 

97'

'It's a beautiful day' sang forsangeren Bono og U2 tilbage i år 2000. I dag kan Sevilla-spillerne passende synge det sammen med deres målmand Bono, for den marrokanske målmands mange pragtredninger i starten af anden halvleg holdt i den grad spanierne inde i kampen. 

97'

Det slutter med 2-1 til Sevilla. United formåede ikke at svare tilbage efter 2-1-scoringen. Dermed er de ude af årets Europa League, mens Sevilla er klar til finalen. 

95'

Luuk de Jong havde mulighed for at spille en holdkammerat helt fri midt foran Uniteds mål, men Magurie kommer på tværs og starter en United kontra. Bolden løber dog fra Martial og tiden begynder at rende ud for englænderne. 

94'

United forsøger at brodere sig igennem det kompakte Sevilla forsvar, men spanierne står imod presset. 

93'

Sevilla forsøger at svare igen på Uniteds pres med et par lange bolde, men to gange bliver de Jong vinket offside på clearingerne.

93'

United sætter Odion Ighalo på banen i stedet for Mason Greenwood. 

91'

United leder efter mulighederne, men Sevilla står kompakt i defensiven. 

90'

Daniel James med et mislykket indlæg netop som dommeren annoncerer, at der minimum er lagt seks minutter til. 

87'

United laver sine første udskiftninger

Fosu-Mensah, James og Mata kommer på banen i stedet for Williams, Rashford og Wan-Bissaka.

Samtidig kommer Gudelj på banen i stedet for Jordan hos Sevilla. 

85'

Bruno Fernandes bliver væltet omkuld i Sevillas felt, men VAR siger "No penalty".

84'

Sevilla har vundet turneringen fire gange tidligere; 2007, 2014, 2015 og i 2016. 

Lige nu er de ti minutter fra at spille sig i årets finale, hvis de kan holde United fra at score. 

80'

"Man skal score i sine gode perioder" siger man. United startede anden halvleg klart bedst, men englænderne udnyttede ikke sine muligheder. Nu har de 10 minutter plus tillægstid til at komme tilbage på omgangshøjde. 

78'

Sevilla-scoring

Så var der endelig gevinst på et Jesus Navas-indlæg. Spanieren finder Luuk de Jong inde foran mål, der iskoldt sætter bolden ind bag en chanceløs David de Gea. 

77'

Først smider Brandon Williams sig i den ene ende mens Munir ikke kan holde sig på benene på den efterfølgende kontra. I begge tilfælde forbliver dommer Brych' fløjte tavs.

75'

VAR siger, der ikke er strafbart hånd på bolden, så kampen bliver sat i gang med et de Gea-målspark. Samtidig unyttede Sevilla muligheden til at skifte målscorer Suso ud og sætte argentinske Franco Vazquez på banen. 

74'

Sevilla presser videre og det ender med endnu et Navas-indlæg og endnu en Lindelöf clearing. Imens tjekker VAR situationen, hvor Sevilla gerne ville have straffespark. 

72'

Farligt Sevilla-frispark

Aaron Wan-Bissaka laver et stort frispark på reguilon helt inde ved kanten af straffesparksfeltet. Jordan sparker mod mål men rammer muren. Store apeller for hånd på bolden. 

71'

Navas smider igen bolden ind i feltet fra sin højreback-position. De høje indlæg giver bedre mening efter indskiftningen af Luuk de Jong, men selv den store hollænder bliver overmatchet af Magurie og Lindelöf.

70'

Wan-Bissaka vinder bolden i en satset tackling og får sendt Greenwood afsted på venstrekanten. Teenageren formår ikke at udnytte muligheden og Sevilla slår kontra.