Tour de France

Dansker vraget til Touren - forstår ikke beslutningen

Israel Start-Up Nation har ikke fundet plads til Mads Würtz Schmidt på dette års Tour de France-hold, selvom danskeren kørte løbet sidste år.

Når Tour de France begynder den 29. august, bliver det uden Mads Würtz Schmidt.

Den 26-årige dansker er ikke blandt Israel Start-Up Nations otte ryttere, der skal forsøge at levere resultater på de franske landeveje i dette års Tour.

Det oplyser han til TV 2 SPORT, selvom hele holdet endnu ikke officielt er udtaget.

- Jeg fik beskeden i torsdags, og jeg har lige skulle bruge tiden på at sluge det og finde ud af, hvad der så lige skulle ske.

- Jeg føler, jeg har vist mig fra min bedste side og været klar. Så jeg er selvfølgelig meget skuffet og har været lidt indebrændt de sidste par dage. Jeg havde godt nok set frem til at køre Touren, siger Mads Würtz Schmidt.

Hvad har forklaringen været fra holdet?

- Det har været meget underligt og noget, jeg ikke kunne forstå. Jeg fik at vide, jeg ikke var holdbar nok i de løb, jeg lige har kørt. Men når jeg kigger på mine holdkammerater og dem, der er udtaget, som har kørt Tour de l'Ain og Dauphiné, så synes jeg ikke, der er noget sted, hvor man kan pege og sige, de har været bedre end mig, fortæller han til TV 2 SPORT.

Indtil videre har holdet på sine sociale medier offentliggjort, at følgende ryttere er udtaget:

  • Ben Hermans
  • Tom Van Asbroeck
  • Hugo Hofstetter
  • Guy Niv
  • Nils Politt
  • Tom Van Asbroeck

Der mangler stadig at blive udfyldt to pladser.

Bemærkelsesværdigt er det, at 26-årige Guy Niv er udtaget. Han bliver den første israelske rytter nogensinde i Tour de France.

Stærk i sidste års Tour de France

Mads Würtz Schmidt var af mange regnet som et forholdsvis sikkert kort på Israel Start-Up Nations hold til dette års udgave af verdens største cykelløb og var da også del af israelernes bruttotrup, men danskeren er altså blevet valgt fra til sidst.

Det sker på trods af, at han var blandt holdets mest iøjnefaldende i sidste års Tour de France, hvor han særligt gjorde sig bemærket ved at være med i flere udbrud.

I starten på denne sæson viste Mads Würtz Schmidt ligeledes forrygende form - særligt i årets første store etapeløb, Paris-Nice, hvor han kørte sig i top-10 på to etaper.

Nu må han i stedet se holdkammeraterne forsøge at køre etapesejre hjem i Tour de France på tv.