Der er flere hotte navne i dette års Tour.

Mandag svarede cykelagent Ken Sommer fra bureauet CORSO og TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker på spørgsmål om transfers i professionel cykling. 

Ken Sommer repræsenterer blandt andre danske Mads Pedersen, Søren Kragh Andersen og Michael Valgren.

Spørgsmål

Jens:

Man har i tidernes løb set Sunweb give profileret ryttere løbepas før tid. Hvordan fungerer det så? Ingen kompensation til holdet? Det er jo store stjerner de har sagt farvel til før tid.

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Man kan tit blive enige om at løse kontrakten fra en rytter, hvis han ikke gider være på holdet længere. Og det kan der jo være mange grunde til. For så præsterer han heller ikke. En glad rytter er en god rytter. Hvis du kan skabe den stemning af, at man vil gå igennem ild og vand for holdet, så har du den rette mentalitet. Noget, som Deceuninck gør til UG og noget, Moviestar ikke klarer lige så flot.

Spørgsmål

Magnus:

Hej Chris. Hvad tror du store stjerner såsom Miguel Angel Lopez, Lutsenko, Bettiol, Nizzolo, Sivakov og Kwiatkowski ender med næste år?

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Personligt vil jeg tro, at Lutsenko, Sivakov og Kwiatkowski samt Miguel Angel "supermand" Lopez bliver på deres nuværende hold.

- Det kunne godt ligne, at Bettiol skifter til UAE Team-Emirates eller Bahrain, hvis det skulle være. Men Bettiol har jo kontrakt et år endnu. Nizzollo kunne også godt være på vej den samme vej. Det bliver spændende.

Spørgsmål

Mikael K:

Hej Ken, Er det muligt i cykelverdenen at at købe andre holds ryttere, som vi ser i forboldverdenen. Er der måske en grund til at man ikke ser sådan noget i cykelverdenen.

Svar:

Ken Sommer: 

- Det fungerer helt anderledes i cyklingens verden. Man opererer ikke med transfers på samme måde, som man gør det i fodbold. Som jeg skrev tidligere, så er det også et lidt andet game. Det er ikke på samme måde penge til et hold, der styrer om man ryger afsted. Man er tilknyttet det hold, man har kontrakt med. Og så kan man lede efter nye hold, når denne udløber.

Spørgsmål

Rasmus Jensen:

Chris, har du nogensinde holdt hviledag uden at være aktiv? Eller eksperimenteret med, hvad I skulle lave? Jeg tænker i forhold til præstationen dagen efter hviledagen?

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Jeg har altid været ude at cykle op mine hvilkedage. Men der var engang, hvor Boaro droppede det i Giroen, og det viste sig så, at han blev blæst ud af bagdøren på den første stigning på den efterfølgende etape. Men personligt har jeg altid holdt benene i gang. Jeg har ikke rigtig haft lyst til at eksperimentere :-)

Spørgsmål

Benjamin:

Hej Chris. Havde du nogensinde troet, at du ville vinde dm? Og hvordan var det at køre i trøjen?

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Nej, det havde jeg nok ikke, må jeg indrømme. Men det var helt fantastisk at køre i den.

 - Det gjorde mig stolt hver eneste gang, jeg trak den over hovedet, og det gav mig ekstra motivation til træningen hele året rundt.

Spørgsmål

Michael:

Ryttere der har haft et dårlig år eller bare generelt haft det dårlig efter et skift hvad har de af muligheder? Sådan en som Fabio Aru og hans fremtid?

Svar:

Chris Anker Sørensen: 

Jeg tror helt sikkert, at Fabio Aru nok skal få en kontrakt. Men man må selvfølgelig tage højde for, at når en rytter har haft et dårligt år, så må man også forvente, at man skal ned i løn. Det går hånd i hånd.

Spørgsmål

Rasmus Jensen:

Ken, konkurrence kan vel være sundt også mellem agenter. Eller hvad?

Svar:

Ken Sommer:

Det kan man sige. Men det er altid bedre at spille hinanden bedre. Og hjælpe hinanden. Jeg er gode venner med flere agenter. Lombardi (Sagans agent), McQuaid (Yates' agent) etc. Og vi taler for eksempel meget med hinanden, og hjælper der, hvor vi kan.

Spørgsmål

Carsten:

Er det også dig som agent der forhandler private sponsorater på plads for dine ryttere?

Svar:

Ken Sommer:

Ja. Det gør vi i stor stil, da det jo er en stor del af cykelsporten og rytternes økonomiske interesser. Men også hvad de gerne vil vise udadtil. Men når alt kommer til alt, så er det rytternes løn, som giver den største andel af, hvad de tjener samlet.

Spørgsmål

Emil:

Hej Chris Hvordan ser en typisk hviledag som Idag ud for klassementsrytterne? Bedste hilsner Emil

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Normalt kører de et par timer på cykel fra 11-13, og ellers er det bare afslapning og så massage. I år er der jo ingen interviews, ellers plejer der at være mange interviews på hviledag.

Spørgsmål

Rasmus:

Er Mads Pedersen det rigtige sted iforhold til at udnytte hans talent, eller skal han videre snart og hvor hen?

Svar:

Ken Sommer: 

- Han leverer flot i TREK, så jeg tror ikke, han har travlt med at komme væk.

Spørgsmål

Julian:

Primært spørgsmål til Chris Anker: En ung gut som Marc Hirschi vi så så flot igår, hvilken retning ser du hans karriere gå? For synes han minder en del om Julian Alaphillipe i hans måde og køre på, og en rigtig god spurt samtidig med :)

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Jeg tænker, at Hirschi kan komme til at satse på Ardenner-klassikerne, altså Fleche, Liege og Amstel. Så Alaphilippe-sammenligningen er bestemt rigtig god.

Spørgsmål

Kaj Rasmussen:

Hvilke ryttere der har kontraktudløb efter denne sæson vil der være mest rift om

Svar:

Ken Sommer:

- Det er svært at sige, hvem der vil blive mest rift om. Men her er nogle bud på nogle, der er virkelig spændende.

- Giacomo Nizzolo (han har haft en af sine bedste år i sin karriere)

- Michael Valgren (den mest alsidige frie transfer. Det er ikke mange, der kan hjælpe som ham i en Grand Tour)

- Mark Cavendish (en legende. Altid spændende med ham.)

Spørgsmål

Christoffer:

Til Chris Anker Hvor meget betød din DM-sejr for din kontrakt året efter?

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Lige præcis 0 kroner.

Spørgsmål

Ole:

Hej Chris. Hvis du selv kunne vælge (og lønnen var ens), ville du så helst være hjælperytter for en grand tour vinder a lá Contador/Schleck, eller være kaptajn på et mindre hold og få lov til at køre din egen chance og så måske kunne køre top 10 i en grand tour?

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Et svært spørgsmål. Jeg tror egentlig helst, jeg ville køre min egen chance. Når det er sagt, så synes jeg også, det var fantastisk at køre for Alberto og Schleck. Men hånden på hjertet er det da sjovest selv at vinde.

Spørgsmål

Kim:

Hvordan var Riis og Sørensens lønninger i midt og slut 90erne kontra eks Fuglsang, Mads P og Mørkøv i dag?

Svar:

Ken Sommer:

- Det er svært at være præcis. Men umiddelbart vil jeg sige, de er fordoblet. Hvis ikke mere. Selvom lønninger er langt højere i fodbold, så er det en lignende udvikling, vi ser i cykling. Ryttere får mere og mere i løn.

Spørgsmål

Valdemar:

Ville du/i kunne se Wout Van Aert få en kontrakt hos Ineos?

Svar:

Ken Sommer:

Alle, der har råd til ham, bør virkelig kigge på ham. Og skrive med ham. Nu. Fantastisk rytter.

Spørgsmål

Anders:

Når du gerne vil rekrutterer flere ryttere i stalden. Hvad kigger du så på? Kun resultater? Kun at man har begået sig på World touren? Andre ting ?

Svar:

Ken Sommer: 

Om de savner noget, som vi kan give dem. Det er utopi at tro, at resultatlister fortæller alt om en rytter. De kan levere virkelig stærkt uden at "bonge" ud på papiret. Det prøver vi at bringe i spil i forhandlinger osv.

Spørgsmål

Michael Olai :

Fisker agenter ryttere fra hinanden hvis muligt ?

Svar:

Det gør vi faktisk ikke. På papiret. Men jo. Desværre er "poaching" (fiske, red.) noget, der sker alt for tit. Og UCI burde gøre langt mere for at forhindre det. Det er surt.

Spørgsmål

Rasmus Jensen:

Chris, har du nogensinde været på kant med din/en anden agent? Eller oplevet noget underligt med en agent.

Svar:

Chris Anker Sørensen:

- Nej, det har jeg ikke.

Spørgsmål

Lars:

Er der nogen ryttere du var tæt på at få i din stald, men som glippede på målstregen, som du er meget ked af den dag i dag ikke lykkedes dig at få ombord?

Svar:

Ken Sommer:

- Det er virkelig sjovt, du spørger. For den her rytter gjorde det virkelig godt søndag. Han hedder Marc Hirschi. I ved måske hvem, han er. Men han er nu hos min gode ven Fabian Cancellara