Tour de France

Tirsdagens nyheder fra Tour de France

Lennard Kämna vandt 16. etape efter et flot soloridt, hvor klassementskampen forblev uændret. 

Vi følger nyheder fra Tour de France - stort som småt - resten af aftenen. 

Dansker får bøde

Mitchelton-Scotts dansker Christopher Juul-Jensen, der var med i dagens store udbrud, har fået en bøde efter etapen. Han har fået en bøde på 200 schweizerfranc (1300 danske koner) for at lave en sticky bottle, der betyder, at man hænger fast i køretøjet og får hjælp af en bil til at komme frem. Samme straf har Hugo Hofstetter og Sebastien Reichenbach fået.

Tiesj Benoot har fået samme økononomiske straf, men han blev straffet for at smide affald uden for en tilladt zone. Egan Bernal har fået en bøde på 500 schweizerfranc (3400 danske kroner) for at smide affald uden for en tilladt zone, mens sportsdirektøren så til. 

Sunweb-rytteren Casper Pedersen var med i dagens store udbrud, men blev hurtigt sat på den sidste store stigning:

- Jeg blev egentlig sat på den sidste lange stigning, og jeg prøvede at køre stille og roligt derfra, men jeg så på storskærmen med 500 meter igen, at favoritterne var ved 950 meter. Så holdt jeg lige lidt på et stykke tid, så man kan se mig på resultatlisten.

- Jeg håbede på at komme i top-20. Jeg skal jo have et eller andet med herfra. Jeg tænkte, at nu er jeg så tæt på. Det er jo Touren, og det ser jo bedre ud på resultatlisten, når man er foran favoritterne, siger danskeren.

Cousin når ikke tidsgrænsen

Det flotte skæg og lange hår vil ikke længere være en del af Tour de France 2020.

Jerome Cousin, der har vist sig meget frem i årets Tour i forbindelse med flere udbrud, nåede ikke tidsgrænsen. Han kommer cirka et minut for sent i mål, selvom tidsgrænsen var på mere end 35 minutter. 

Små otte minutter før tidsgrænsen kom gruppettoen i mål. Fire minutter senere kom Caleb Ewan i mål med tre hjælpere. Det vides endnu ikke, om der mangler ryttere i mål.

INEOS-hjælper troede, de havde vundet etapen

- Carapaz gjorde det rigtig godt. Først troede jeg faktisk, at han vandt, da jeg havde krydset målstregen. Men nu kan jeg se, at han blev nummer to. Det er lidt skuffende, men det er sådan, det er. Vi vil blive ved med at kæmpe, og det vigtigste er vores mentalitet, siger INEOS-rytteren Pavel Sivakov efter etapen.

Klassementet efter etapen

Trods flere forsøg fra Pogacar og Lopez skete der ingen ændringer i toppen af klasssementet. Dumoulin og Quintana bytter dog plads. Derfor er stillingen i klassementet som følgende:

 1. Roglic
 2. Pogacar 40"
 3. Uran 1'34"
 4. Lopez 1'45"
 5. Yates 2'03"
 6. Porte 2'13"
 7. Landa 2'16"
 8. Mas 3'15"
 9. Dumoulin 5'19"
 10. Quintana 5'43"

Lopez tager måske et sekund, men de andre favoritter kom samlet ind bag ham. Det hjælper ikke det store, men det er et rigtig godt signal at sende inden den store bjergetape i morgen. 

Roglic, Porte, Landa og de andre sidder med, men Lopez kører kontra nu. 

Pogacar angriber nu. 

De har en kilometer til toppen lige nu. Pogacar sidder stadig i feltet, men han er helt fremme, så måske han prøver en forcering eller et angreb igen med 500-600 meter til toppen. 

Quintana er det første rytter til at slippe. Han mistede dog også meget tid i søndags. 

Feltet rammer stigningen

Så rammer feltet den sidste stigning. Og Pogacar prøver med det samme at forcere.

Se Kämnas sejr

Feltet har stadig seks kilometer til mål, hvorfor der resterer cirka fire kilometer, før de rammer den sidste stigning. 

Dagens top-10

 1. Kämna
 2. Carapaz
 3. Reichenbach
 4. Sivakov
 5. Geschke
 6. Barguil
 7. Benoot
 8. Roche
 9. Pacher
 10. Alaphilippe

Sker der noget hos favoritterne?

Vi retter derfor blikket mod resten af løbet, hvor favoritterne nærmer sig den sidste stigning. Det er blot en kategori 3-stigning, så det kan ske, der ikke sker noget som helst. Men hvis der sidder en med rigtig gode ben, kan man måske hente et par sekunder. 

Kämna vinder

Kämna rækker armene i vejret og jubler. En perfekt disponeret etape af den 24-årige tysker. 

500

Kämna kører alene

Med 500 meter tilbage kan Lennard Kämna køre alene over målstregen. Stort, stort nummer af den unge tysker. 

1,5

Kämna øger stadig

Nu kan der snart ikke være tvivl om, at Kämna snupper sejren. Rigtig vigtigt for BORA, der endnu ikke har vundet en etapesejr i årets Tour de France. 

3

Tre kilometer til mål

Nu er der blot en kilometer tilbage, før Kämna rammer den sidste stigning, der strækker sig over de sidste to kilometer på etapen. Han er nu mere end et minut foran og er uhyre tæt på etapesejren.