Tour de France

Tourens 18. etape: Få seneste nyt

Michael Kwiatkowski vandt 18. etape med armene rundt om holdkammeraten Richard Carapaz, mens Yates og Uran tabte tid i klassementet.

Vi følger nyheder fra Tour de France - stort som småt - resten af aftenen.

Stil spørgsmål

'Forspringet er for stort'

Tadej Pogacar er 57 sekunder efter Primoz Roglic i klassmentet. Og den slovenske komet medgiver nu, at det bliver svært at hente Roglic på lørdagens enkeltstart.

- Jeg tror, at forspringet er lidt for stort. Men hvis Primoz har en dårlig dag, og jeg har en super god dag, så kan der ske noget. Men jeg håber bare, jeg kan give den mit bedste og sikre andenpladsen, siger han efter etapen.

Wout van Aart stjal tid

Jumbo-Visma-hjælperen Wout van Aert kørte fra sin kaptajn Primoz Roglic på målstregen, da de skulle kæmpe om tredjepladsen.

- Jeg gik efter tredjepladsen, fordi jeg ville stjæle bonussekunderne, siger han til NOS med henvisning til, at Pogacar ikke skulle få muligheden for at tage tid på Roglic. Van Aerts tredjeplads betyder, at der ikke er sket forskelle mellem Roglic og Pogacar i klassementet i dag.

Se afslutningen her:

Tidsgrænsen i dag

Tidsgrænsen i dag er på 40'15". Med det nuværende situation tyder det dog på, at alle ryttere klarer den.

Ny mand i prikker

Richard Carapaz overtager nu prikkerne, hvilket skaber følgende stilling i bjergklassementet:

 1. Carapaz 74 p
 2. Pogacar 72 p
 3. Roglic 67 p

Alle tre kan stadig ende i prikkerne. Der er nemlig ti bjergpoint til den rytter, der kører hurtigst op ad La Planche des Belles Filles på enkeltstarten på lørdag. 

Porte skal hente tid på enkeltstart

Efter dagens etape kan det derfor konkluderes, at Richie Porte og Lopez nok skal kæmpe om den sidste podieplads på lørdagens enkeltstart. Porte skal dog indhente mere end halvandet minut, men han er også en bedre enkeltstartsrytter. Men det slutter opad, så det kan blive svært at hente så meget tid.

Klassementet efter etapen

Både Landa og Mas rykker to placeringer frem i klassementet. Yates og Uran hopper derimod et par placeringer ned. 

 1. Roglic
 2. Pogacar 57"
 3. Lopez 1'27"
 4. Porte 3'06"
 5. Landa 3'28"
 6. Mas 4'19"
 7. Yates 5'55"
 8. Uran 6'05"
 9. Dumoulin 7'24"
 10. Valverde 12''12"

Top-13 i dag

 1. Kwiatkowski
 2. Carapaz
 3. Wout van Aert 1'51"
 4. Roglic 1'53"
 5. Pogacar 1'53"
 6. Porte 1'54"
 7. Mas 1'54"
 8. Landa 1'54"
 9. Caruso 1'54"
 10. Dumoulin 1'54"
 11. Kuss 1'54"
 12. Lopez 1'54"
 13. Hirschi 2'04"

Favoritterne er i mål. Yates og Uran taber mange placeringer i dag, tyder det på.

Bahrain-McLaren fører an

Bahrain-McLaren fører hårdt til i favoritgruppen lige nu. 

Kwiatkowski vinder

Det blev Kwiatkowski, der fik lov. Det er også hans syvende Tour de France, så det er måske meget fair, han får den her sejr. Carapaz kører sit første, men han får også prikkerne efter i dag. Men der var ikke mange centimeter mellem dem.

De kører og jubler sammen. De er enige om, hvad der skal ske. 400 meter. 

2

To kilometer til mål

Carapaz og Kwiatkowski kører og snakker rigtig meget sammen. Ingen af de to ryttere har en Tour-etapesejr på CV'et, så de vil nok begge to gerne vinde. 

5

Fem kilometer til mål

Nu har INEOS-duo fem kilometer til mål. De vinder uden tvivl. Favoritgruppen er samlet, så lige nu er det Yates og Uran, der bliver de store tabere. De kan miste flere minutter i dag. 

9

Porte er tilbage

Virkelig stærkt kørt af Richie Porte. Han er nu tilbage hos favoritterne efter sin punktering. Hirschi er også blevet hentet, så nu er der kun de to INEOS-folk ude foran. 

10

INEOS-duo alene mod mål

Nu mangler Carapaz og Kwiatkowski kun ti kilometer. Og de er langt foran. Det bliver spændende at se, hvem af de to INEOS-ryttere, der får sejren. Kwiatkowski er nok det bedste bud, da Carapaz allerede har prikkerne. Men de har nok en plan. 

11

Porte kan se favoritterne

Dumoulin, Caruso og Porte kan nu se favoritgruppen. Porte kæmper for at komme frem og lukke hullet, men Bilbao trykker til i favoritgruppen. 

Bilbao fører an

Pelle Bilbao er endelig faldet tilbage til favoritgruppen efter sin dag i udbrud. Han fører derfor hårdt an i gruppen lige nu, fordi Landa skal frem i klassementet. 

12

Jumbo-Visma hjælper Porte

Wout van Aert og Tom Dumoulin sidder i gruppen med Porte og fører hårdt til. De vil gerne op til deres kaptajn. De er stadig et halvt minut efter. Det kan blive Portes redning.

14

Uenighed i favoritgruppen

Enric Mas vil rigtig gerne have dem til at køre rundt, men Kuss og Roglic gider ikke mere. Gruppen med Porte og Dumoulin kommer flyvende bag fra, og Roglic har intet imod, at de kommer op. Så får han endnu en hjælper. Så det er Mas, der kører rundt lige nu, fordi Pogacar hjælper heller ikke til.