Le Mans

Le Mans 2020 - liveblog

Le Mans er slut for i år, og det blev en blandet fornøjelse set med danske briller. To biler med danskere endte på podiet, mens andre skuffede. 

Danskernes placering:

 • G-Drive Racing #26 (med Mikkel Jensen) - nummer 5 i LMP2
 • High Class Racing #33 (danskerbilen med Anders Fjordbach) - udgået i LMP2
 • Aston Martin #95 (med Nicki Thiim og Marco Sørensen) - nummer 3 i GTE Pro
 • Porsche #92 (med Michael Christensen) - nummer 7 i GTE Pro
 • Ferrari #83 (med Nicklas Nielsen) - nummer 3 i GTE Am
 • Ferrari #66 (med Jan Magnussen) - nummer 6 i GTE Am
 • Ferrari #85 (med Michelle Gatting) - nummer 9 i GTE Am

Vinderne i hver klasse:

 • LMP1: Toyota #8
 • LMP2: United Autosports #22
 • GTE Pro: Aston Martin #97
 • GTE Am: TF Sport #90
Slut

Tre danskere på podiet

Det er også en kendsgerning, at vi får tre danskere på podiet i årets Le Mans. I GTE Pro er det Aston Martin #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen, der blev nummer tre. Det samme gjorde Ferrari #83 med Nicklas Nielsen på holdet. Flot dansk udbytte. 

Slut

United Autosports holder også føringen trods et massivt pres på de sidste omgange. Dermed tager de sejren i LMP2. 

Slut

Toyota #8 vinder for tredje år i træk

Så er det en kendsgerning. Toyota #8 har krydset målstregen for sidste gang og vundet dette års Le Mans i suveræn stil. De vinder med fem omgange ned til Rebellion #1 og yderligere en omgang ned til søsterbilen Toyota #97. 

0:02

Vi er på sidste omgang, hvor vi lige nu følger Toyota #8 rundt på den 13,6 kilometer lange bane. De vinder for tredje år i træk, såfremt de formår at køre den sikkert hjem. 

0:03

Nicklas Nielsen formår ikke at hente ind på Porsche #77. Danskeren er tre sekunder efter, og med kun tre minutter tilbage ser det svært ud. Men en tredjeplads i sin debut er heller ikke helt skidt! 

0:08

Kæmpe, kæmpe drama om sejren i LMP2-klassen. Hold da op. United Autosports #22 pitter, og Jota #38 kommer bragende bagfra. Afstanden er nu kun på seks sekunder. Det bliver vildt de næste sidste syv minutter! 

0:13

Nicklas Nielsen har øget ned til fjerdepladsen, så nu handler det om at få indhentet Porsche #77, der er to sekunder foran på andenpladsen. Det tegner til at blive en spændende afslutning i GTE Am-klassen! 

0:20

Sådan! Nicklas Nielsen går forbi Team Project 1 #56 og overtager tredjepladsen. Dermed ser det ud til, at vi får to danskerbiler på podiet. Også i GTE Pro ser Aston Martin #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen ud til at komme på podiet. 

0:22

Vi har fået sat løbet i gang igen. Nu skal Nicklas Nielsen gerne komme godt i gang i sin Ferrari #83. Tre racerer ligger med få meter mellem hinanden i kampen om andenpladsen. Kæmpe dramatik! 

0:25

Vi får nu G-Dive #26 tilbage på banen, men tiden i garagen har altså kostet dyrt. Danskerbilen er nu to omgange efter Panis #31 på tredjepladsen. 

0:30

Safety car-perioden er god for Nicklas Nielsen i Ferrari #83. Danskeren er nu helt oppe bag både Team Project 1 #56 og Porsche #77, der er på anden- og tredjepladsen. Og inden der kom safety car havde Nicklas Nielsen altså et fartoverskud. Lad os håbe, det også er tilfældet, når løbet igen gives frit. 

0:32

Danskerhold mister podiepladsen

Så er det officielt. Panis Racing #31 overtager tredjepladsen, og G-Drive #26 med Mikkel Jensen på holdet er fortsat i garagen. Det bliver ikke til et podie for danskerholdet. Ærgerlig udvikling.. 

Tom Kristensen viser rundt i sin garage

0:38

Stort uheld fører til safety car

Det kan være, at G-Drive #26 bliver reddet af en safety car nu. SO24-HAS BY GRAFF er kørt galt og holder parkeret i udgangen af et sving. Dermed skal vi nu have safety car.

0:39

G-Drive #26 er nu i garagen, hvor de forsøger at reparere skaderne. Det bliver svært at nå. 

0:44

Danskerbil i problemer

Nej, nej, nej. Danskerbilen G-Drive #26 med Mikkel Jensen på holdet er kørt af banen. Jean Eric Vergne er bag rattet. Han har fået bilen tilbage på banen, men højre forhjulsophæng er knækket. De havde omkring fem minutter ned til Panis #31. Det bliver spændende at se, om de kan nå at få fikset bilen i tide. Franskmanden er på vej ind i pitten nu. 

0:49

Toyota #7 har overtaget tredjepladsen i LMP1. De har ellers været langt bagude, efter de i nat fik mekaniske problemer og måtte tilbringe en halv time i garagen. 

0:50

Porsche #99 har været en tur i barrieren, og det har ført til en slowzone. Bilen er tilbage i garagen, mens dækmuren nu skal repareres. 

1:00

Status efter 23 timer

Nu nærmer vi os med hastige skridt afslutningen på dette års Le Mans. Og inden den sidste time er der heldigvis masser af spænding tilbage. 

I GTE Am er der tre biler, der kører om andenpladsen. Porsche #77 er 15 sekunder fra Team Project 1 #56, mens Ferrari #83 med Nicklas Nielsen er yderligere 13 sekunder efter. Men danskeren er hurtig lige nu! Han bliver ved med at indhente sekunder. 

Også i LMP2 er det tæt. Her er Jota #38 nu kun fire sekunder fra den førende United Autosports #22. G-Drive #26 med Mikkel Jensen er nummer tre og har et halvandet minut op til de to førende biler. 

1:15

I LMP2 har Jean Eric Vergne overtaget bilen fra danske Mikkel Jensen. Lige nu har de et halvandet minut op til den forankørende Jota #38. Det bliver svært, men det er ikke umuligt!