Tour de France

Lørdagens nyheder fra Tour de France

Pogacar snuppede den gule trøje på 20. etape, og kan - hvis han holder sig på cyklen i morgen - blive den yngste Tour-vinder siden 1904.

Vi følger nyheder fra Tour de France - stort som småt - resten af aftenen. 

Porte på podiet

Richie Porte hylder Mads Pedersen, efter han hjalp ham til tredjepladsen. 

- Alle har gjort deres. Jeg burde ikke fremhæve nogen, men Mads Pedersen har ganske enkelt været utrolig. Han har måske mere tro på mig, end jeg selv har.

- Hver aften er han kommet ind på mit værelse og har fortalt, hvordan vi skulle køre. "Du følger mit hjul, så skal det nok gå", sagde han. Og det gjorde det, siger Richie Porte ifølge Ritzau.

Roglic er stadig glad

- Jeg gav den åbnelyst ikke nok. Sådan er det. Jeg løb mere og mere tør for kræfter, som jeg havde brug for. Jeg gav den alt til sidst. Vi må se (hvordan heg håndterer det her), Jeg kan være glad for resultatet og den kørsel, vi har vist. Lad os tage det postive, siger Roglic efter etapen. 

Spørgsmål

Martin Jensen:

Hvor mange trøjer har Pogacar efter dagens etape?

Svar:

Hej Martin

Pogacar har den gule, prikkede og hvide. Hvis han kommer gennem etapen i morgen, bliver han den første nogensinde til at vinde de tre trøjer i samme Tour de France. 

// Nicolai Dvinge, TV 2 SPORT

Se afslutningen her:

Superglad Richie Porte

Richie Porte går lidt under radaren på grund af Pogacars vanvidstriumf. Men den erfarne rytter præsterede stort, da han hentede mere end to minutter på Lopez og kørte sig på podiet. 

- Efter i dag er jeg glad. Det er min drøm at være på podiet her. Jeg er 35 år, og jeg vil ikke stresse mere. Nu vil jeg hjælpe unge ryttere, og nu kan jeg gå på pension lykkeligt. Ingen talte om mig her, men det bekymrer mig ikke. Jeg glæder mig bare til at køre til Paris i morgen. 

Eksperter er tomme for ord

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det her havde jeg ikke regnet med. Jumbo-Visma-rytterne kunne ikke fatte det, siger Chris Anker Sørensen.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvordan det kunne lade sig gøre. Jeg ved det ikke. På papiret var det utrolig svært. Han kørte sin livs enkeltstart. Roglic kunne ikke finde sig selv efter cykelskiftet, hvor han ikke kunne finde rytmen, siger Rolf Sørensen. 

Pogacar bliver historisk

Pogacar bliver den første rytter, der vinder klassementet, bjergtrøjen og ungdomstrøjen i den samme Tour nogensinde, hvis han gør det færdigt i morgen. I 1969 vandt Eddy Merckx den gule, grønne og prikkerne. 

Alle trøjer

Pogacar er nu indehaver af både den gule, prikkede og hvide trøje. Han slog også Carapaz i kampen om prikkerne. Det er hans tredje etapesejr i årets Tour. Det kan vel ikke gøres mere overlegent af den 21 årige rytter. Han bliver den yngste Tour-vinder siden 1904. 

Klassementet efter etapen

Pogacar overhalede Roglic, mens Porte overhalede Lopez. Hvem havde forudset denne top-tre inden etapen.

 1. Pogacar
 2. Roglic 59"
 3. Porte 3'30"
 4. Landa 5'58"
 5. Mas 6'07"
 6. Lopez 6'47"

Top-5 på etapen

 1. Pogacar
 2. Dumoulin 1'21
 3. Porte 1'21
 4. Van Aert 1'31"
 5. Roglic 1'56"

Historisk

Pogacar står og græder nu. Den yngste vinder siden 1904, hvis han gør det færdigt i morgen. Hvilket bare er en formalitet. 

Roglic ramte muren. Han har tabt. Han taber hele 1'55" til Pogacar!

Roglic har en kilometer til mål. Han når det ikke. Hvor er det dog vanvittigt det her. 

Roglic er gået helt kold. Han er mere end 1'50" efter virtuelt lige nu!!!

Pogacar i mål

Pogacar vinder med mere end et minut til Dumoulin. Han nærmer sig miraklet!

- Han slagter dem fuldstændigt, siger Chris Anker.

Ved den tredje mellemtid er Roglic 1'22 efter Pogacar. Dermed fører Pogacar med 25 sekunder nu. 

Pogacar fører stadig med omkring 20 sekunder lige nu. Roglic overhaler nu Lopez og mangler 2,5 kilometer. 

Lige nu er Roglic 20 sekunder efter Pogacar i det virtuelle klassementet. Pogacar er ved at gøre det usandsynlige. 

Pogacar fører virtuelt!

Pogacar fører nu klassementet virtuelt. Han har tre kilometer i mål, og Roglic har fire. 

Roglic fører nu kun det virtuelle klassement med 11 sekunder. Han mangler 4,5 kilometer, og han lider rigtig meget. Hold nu fast.