Formel 1

Omgang for omgang: Magnusssen sætter Grosjean på plads

Kevin Magnussen

Formel 1-feltet er i denne weekend rykket til Sochi i Rusland, hvor der i dag venter to træningssessioner, der bliver kørt efter nedenstående plan.

Første træning 10-11.30.

Anden træning 14-15.30.

Stil spørgsmål

Tak for i dag

Tre timers træning i alt er slut. Nu skal teamsene have bearbejdet den store mængde data, som kørerne har indsamlet, og så skal bilerne indstilles til kvalifikationen i morgen.

Jeg er tilbage i morgen med en ny liveblog til tredje og sidste træning og selvfølgelig kvalifikationen.

Tredje træning bliver kørt kl. 11-12, og kvalifikationen bliver kørt kl. 14-15.

Tak for i dag og på gensyn i morgen.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Slut

Bemærkelsesværdigt at Latifi slutede foran Russel. De to Williams-køreres tider var meget tætte på hinanden, kun 12 tusindedele af et sekund skilte dem ad, men derfor er det stadig sjældent, at vi ser Latifi i nærheden af Russel og endnu sjældnere, at han slutter foran sin teamkollega.

Slut

Hurtigste mand blev Bottas

Valtteri Bottas blev også i anden træning den hurtigste mand. Hamilton toer med Ricciardo som nummer tre.

Slut

Magnussen slutter på 18. pladsen

Kevin Magnussen blev nummer 18 i anden træning. Grosjean sluttede sidst.

Spørgsmål

Jonathan:

Når engang Hamilton er færdig hos Mercedes, og pensionerer - er førstepladsen hos Mercedes så sikret Bottas? Eller kunne de røvrende ham, og hente en anden?

Svar:

Mercedes skal jo hente en anden kører for at fylde det tomme sæde fra Hamilton ud. Og Mercedes har jo ikke nogen første/anden-kører. Det er op til kørerne selv at finde ud af, hvem der er hurtigst. Mercedes har ikke valgt at satse på Hamilton mere end på Bottas. Hamilton har bare vist sig hurtigere end Bottas. Så hvis Hamilton stopper, så må Bottas selv sørge for at køre fra sin nye teamkollega. 

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Anders:

Hvis Kevin ønsker at vinde det samlede Le-Mans, vil det så være realistisk at gøre med Jan? Han har stort set kun kørt GT klasser. Eller vil Jan “uden problemer” ku køre LMP1. Det virker til den klasse bliver mere interesant i fremtiden med flere hold som har sagt de vil deltage. Savner TomK tiderne :)

Svar:

Jan Magnussen testede jo en LMP2-racer forud for dette års Le Mans, og det gjorde han ganske fint. Men du har, Jan er mest til GT-biler, og det vil være det mest naturlige valg, hvis de to gange Magnussen skulle køre sammen til Le Mans. 

Når det er sagt, så kunne jeg virkelig også godt tænke mig en dansker i kampen om den samlede sejr på Le Mans. 

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

RP:

Hvordan ser du Ocons og Albons situation? De er næsten konsekvent noget langsommere end deres holdkammerater. Albon er sluttet ca. 3 pladser efter Verstappen i snit.

Svar:

At Albon er langsommere end Verstappen, er måske ikke så underligt. Verstappen er voldsom stærk i en Formel 1-racer. Spørgsmålet er så, om forskellen på de to er for stor. Og Albon er da under pres, især fordi Red Bull har vist, at man skal levere, ellers så ryger man ud. 

Den eneste, der har formået at presse Verstappen er ... Ricciardo. Og han har også været stærk overfor sine teamkolleger efter Verstappen. Både Hulkenberg sidste år blegnede i sammenligning med Ricciardo, og Hulken kører ikke F1 længere. Nu er det så supertalentet Ocon, der har det svært, når man sammenligner med Ricciardo. 

Så hvis vi tænker på, at både Verstappen og Ricciardo har tævet deres teamkolleger, siden de to kørte hos Red Bull sammen, så virker det jo til, at både Verstappen og Ricciardo er ekstremt gode racerkører, selv i Formel 1-sammenhæng hvor alle er gode. 

Albon skal have lukket noget af hullet til Verstappen. Ellers får han det svært hos Red Bull. Og Ocon får det heller ikke nemt næste år, når han får Fernando Alonso som teamkollega. Alonso har også altid tævet sine teamkolleger, nogle gange ved at få teamet til at arbejde mere for ham end for teamkollegaen, så Ocon får en stor opgave næste år både i og udenfor bilen.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Ronni:

Hvis det nu ikke bliver F1, må det da gerne blive Alpine i WEC. Ville elske at se K-mag kæmpe om Le Mans trofæet

Svar:

Enig. Det kunne være super cool med Kevin på Le Mans. Og gerne i team sammen med Jan. Det kunne være fedt.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Niko:

Tror du Magnussen vil få chancen for et fabriks-team eller redbull i fremtiden? Han bliver jo ikke yngre og det kan da ikke være sjovt at køre racerløb i den tunge ende af feltet i sin bedste alder. Syntes ikke Renault gav ham en ordentlig chance dengang desværre. Tak for den altid gode dækning!

Svar:

Det bliver sværere og sværere for Magnussen at komme til et større team med en hurtigere bil. Det er ikke umuligt, og Kevin skal blive ved med at kæmpe, men det bliver sværere, som tiden går. Der kommer jo altid nye, hurtigere og spændende kørere ind og banke på døren til Formel 1, så konkurrencen bliver hele tiden større. Men Bottas fik sidst i 20'erne chancen for at køre for Mercedes, og det skal Kevin bruge som motivation til at holde speederen i bund i jagten på et bedre sæde. 

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

'20

Ricciardo har igen sat Ocon på plads

Ocon kom tilbage til Formel 1 efter et år på sidelinjen, men stortalentet lyser ikke så skarpt længere efter en sæson med Ricciardo som teamkollega. For mens Ricciardo er med i toppen og lige nu nummer tre, så ligger Ocon på niendepladsen, mere end et halvt sekund efter Ricciardo. Det billede har vi set flere gange i denne sæson.

Spørgsmål

Lars Wendelboe:

Tænker at hvis der kommer en underskrift på en kontrakt - ja så, må det gerne være en en bil som svarer til f. Eks. RedBull's.. jeg mener han vil kunne fortsætte med store stabilitet og vise sin performance langt bedre i den bil.

Svar:

Enig. Det kunne være en fed bil for Kevin at køre. Og et godt team, som godt kan lide at være den frække dreng i klassen, så jeg tror faktisk, at det ville være et godt match for Kevin. Om han får chancen, tvivler jeg dog på.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

FC:

Kevin bliver da hos Haas, hvis ikke så erstatter han Kvyat hos Tauri. :D SÅ nu kan i godt gå weekenden rolig i møde. :)

Svar:

TAK. Det hjælper på nattesøvnen :-)

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Jens ole :

hvis MAG havde en ordentligt bil så ville han høre til i toppen den bil han køre i nu ødelægger hans muligheder

Svar:

Ja, sådan er 'gamet' i Formel 1. Man har det værktøj at arbejde med, som teamet stiller til rådighed. Der er ingen tvivl om, at Kevin kunne være med længere fremme, hvis bilen var bedre, men det samme kan de andre kørere i Formel 1 sige. Så det er med at vise sine talenter og så håbe, at et bedre team henter en til holdet. Eller arbejde med bilen, så den bliver bedre igennem sæsonen, men det er svært i de mindre teams, der ikke har råd til at udvikle så meget på bilen, som de store teams kan.

//Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT