Tennis

Point for point: Sådan kvalificerede Tauson sig til French Open

.

Den 17-årige danske tennisspiller Clara Tauson er klar til karrierens første Grand Slam-turnering på seniorplan.

Hun snuppede billetten til hovedturneringen ved at besejre serberen Ivana Jorovic, der rangerer som nummer 200 på verdensranglisten.

Tauson, der er nummer 187 på samme liste, sejrede med cifrene: 7-6, 6-4

Herunder kan du genopleve kvalifikationsfinalen point for point.

*40-A

Dobbeltfejl fra danskeren giver amerikansk fordel.

Følg med på hjemmesiden

Med den analyse lukker vi ned for livebloggen og glæder os i stedet til at åbne en ny liveblog, når Clara Tauson om nogle dage skal spille første kamp i hovedturneringen i French Open.

Vi opdaterer løbende på sport.tv2.dk, når vi kender til spilletidspunkt og modstander i Grand Slam-turneringen.

Tak fordi I fulgte med!

Kommentatorens analyse

TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen overværede dagens kamp og de tre sejre i kvalifikationen.

- Det er uden tvivl Clara Tausons bedste uge som seniorspiller, når hun på den måde kæmper sig til videre deltagelse i en Grand Slam-turnering i de voksnes rækker efter hård modstand. Hun viste, at hun kan vinde de tætte kampe, selvom Tauson ikke viste sit allerbedste spil frem i kampene. Men hun viste nerver af stål, og hun kan kæmpe sig forbi modgang.

- Spillemæssigt var Tausons sejr i anden kvalifikationsrunde mod Cocchiaretto af høj kvalitet, hvor danskeren spiller sin bedste kamp i Paris i denne uge. Men nu bliver det spændende at følge hende i hovedturneringen, hvor Clara Tauson kun kan overraske mod spillere fra top 100.

- Måske skal hun endda op imod top 10-spillere i verden, og med den selvtillid, hun har fået efter tre sejre i kvalifikationen, så kan hun spille frit, og alle sejre vil være et stort resultat. Imponerende at være den første kvindelige danske spiller uden Wozniacki i efternavnet til at nå hovedturneringen i Paris siden 2002.

Dermed er Clara Tauson også garanteret en imponerende præmiecheck på 446.550 kroner, selvom hun måtte tabte i første runde af hovedturneringen.

6-4

Clara Tauson vinder - klar til Grand Slam

CLARA TAUSON GØR DET OG SKRIGER SIN JUBEL UD! Den danske tenniskomet har sikret sig en plads i hovedturneringen ved French Open, efter hun sender en baghåndsvinder af sted!

*40-15

TO MATCHBOLDE! Jorovic slår den ud. KOM SÅ, TAUSON!

*30-15

Jorovic har ikke givet op endnu. 

*30-0

Jorovic med dyb og høj retur, men Tauson kommer perfekt ud af det. Får langsomt presset sig frem på banen og slår til sidst en baghåndsvinder langs linjen.

*15-0

Det første point er dansk!

5-4

Tauson forsøger sig med en stopbold, men Jorovic ser det hurtigt og lukker partiet ned. Nu skal Tauson selv ud og serve for en plads i French Open. Så skal der krydses fingre!

0-30*

Tauson indleder serberens serveparti med at sende to bolde ud - henholdsvis ved sidelinjen og baglinjen.

5-3

Tauson ét parti fra French Open

PERFEKT! Tauson holder fast og vinder partiet, efter Jorovic sender den i nettet. Tauson er nu ét parti fra en plads i hovedturneringen i French Open.

*40-30

Sådan! En nogenlunde serv, men en frustreret serber sender en nem bold direkte i nettet.

*30-30

Men Tauson holder fast.

*15-30

Uha, partiet er vendt en smule. Jorovic presser godt på og spiller dybt. Tauson har svært ved at komme ud af det og tager til sidst en chance langs linjen, hvor bolden går ud.

*15-0

Perfekt start på partiet. Tvinger modstanderen helt ned i hjørnet og følger med frem til en god flugtning.

4-3

Jorovic er igen dominerende i duellen. Clara Tauson har svært ved at komme ind og styre, og så lukker serberen ned. Tauson glider en smule til sidst i duellen, men hun havde formentlig ikke nået bolden alligevel. 4-3 og Tauson skal forsøge at holde serven igen.

40-A*

Jorovic har spillet væsentlig bedre i dette parti, siden hun kom ned med tre breakbolde.

40-40*

Puha... STOR dansk chance for at sikre partiet. Tauson kommer med frem på en høj bold, men hun flugter den i netkanten, så den ryger ud over sidelinjen i stedet.

A-40*

Tauson med ny breakbold efter Jorovic sender den ud.