Badminton

Finaledag ved Denmark Open

Sådan sluttede søndagens fem finaler:

  • Kamp 1 (herredouble): Marcus Ellis/Chris Langridge (5. seedet) - Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov (7. seedet): 20-22, 21-17, 21-18.
  • Kamp 2 (damedouble): Yuki Fukushima og Sayaka Hirota (1. seedet) - Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara (2. seedet) 21-10, 16-21, 21-18
  • Kamp 3 (damesingle): Nozomi Okuhara (2. seedet) - Carolina Marin (3. seedet) 21-19, 21-17
  • Kamp 4 (mixeddouble): Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich (4. seedet) - Chris Adcock/Gabrielle Adcock (3. seedet) 18-21, 21-11, 21-14
  • Kamp 5 (herresingle): Anders Antonsen (3. seedet) - Rasmus Gemke (7. seedet): 18-21, 21-19, 21-12

Slut på livebloggen

Vi fortsætter dækningen på sport.tv2.dk, men livebloggen for finaledagen lukker her. Desværre uden vinderinterview med Antonsen, men det jagter vi selvfølgelig.

Antonsen i voldsom krampe

Vi venter fortsat på interview med Antonsen, som har store kramper i højre balde. Det er ikke sikkert, vi får det, fordi han er så medtaget. 

Billede af kramperamt Gemke

Gemke:

- Min krop har det ikke så godt lige nu. Det har været en hård uge. Især i dag.

- Der er mange ting, der svæver rundt i hovedet. Jeg ved ikke helt, hvad jeg tænker. Rent kropsmæssigt er jeg bare træt. 

- Jeg føler, jeg gør det rigtige ved 19-19 i andet sæt, men det glipper, og Anders er kold i den situation.

- Når du møder en verdensklassespiller som Anders, så ligger de og veksler i tempo mellem langsomt og hurtigt. Så det er svært at justere.

- Herresingle er hårdt arbejde. Det er hårde kampe med fem kampe på en uge. Det gør ondt i kroppen, og du får lov til at slide, men det er det fede ved det.

Gemke bliver båret frem til interview, hvor han nu er klar.

Så er Gemke vist på vej til interview.

Krampe hos begge spillere

Gemke og Antonsen er stadig ikke kommet frem til mixed zone, hvor TV 2 SPORT står klar til at lave interiews med de to spillere. Men begge spillere har krampe. Så der går lidt tid endnu, før vi snakker med dem.

En anden Antonsen ved Denmark Open

TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer mener, at vi har fået set en anden Antonsen ved denne turnering. Antonsen har spillet mere henholdende i begyndelsen af kampene. Blandt andet i finalen. Men omvendt har Antonsen haft et fysisk overskud mod slutningen af kampen, hvilket han normalt ikke har efter en lang turnering.

Udover trofæet får Anders Antonsen 52.500 dollars (cirka 330.000 kroner), mens der er 25.500 dollars til Gemke (cirka 160.000 kroner).

Gemke har overskud til at smile på podiet, da han får taget billede sammen med Antonsen. De er trods alt så tætte venner. 

Det er Poul-Erik Høyer, som har vundet turneringen seks gange, der overrækker Antonsen Denmark Open-trofæet. Høyer gør det, fordi han er præsident i BWF - det internationale badmintonforbund.

21-12

Antonsen vinder Denmark Open

Anders Antonsen vinder 21-12 i tredje sæt. Han er dermed den første danske herresinglevinder af Denmark Open siden 2010. Cifrene bliver 18-21, 21-19, 21-12.

20-12

Det gør Antonsen også i den efterfølgende duel. Otte matchbolde til Antonsen.

19-12

Gemke tager chancer ved Antonsens smash, og denne gang læser han rigtigt. Kort efter sender han selv et smash ned på linjen.

19-11

Gemke bider fra sig til sidst. Sender et smash på tværs af banen, som Antonsen ikke når ud til.

19-10

Antonsen smasher bolden ned langs sidelinjen.

18-10

Antonsen er totalt ovenpå nu. Han når et yderligt smash fra Gemke og når hurtigt op igen til at komme i balance til de næste slag. Det ligner en sejr til Antonsen.

16-10

Endnu en vild duel af begge spillere. Antonsen laver flere vilde redninger undervejs, og han bliver til sidst snydt fuldstændig af en finte fra Gemke. Men finten ryger ud over sidelinjen.

15-10

Antonsen løfter bolden ud over sidelinjen.

15-9

Gemke satser og går til den forkerte side på et smash fra Antonsen.

14-9

Gemke lader bolden gå, men den bliver dømt inde på baglinjen. Gemke nikker anerkendende. Det var vist det, man kalder en 'håber'.